Beşiktaş işi uzattı: 0-0

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş işi uzattı: 0-0
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Beşiktaş, evinde konuk ettiği Maribor karşısında sayısız gol fırsatından yararlanamayınca Şampiyonlar Ligi şansını, 15 gün sonra Slovenya'da oynanacak rövanş maçına bıraktı: 0-0. Siyah beyazlılar, zayıf rakibi karşısında 90 dakika boyunca üstün oynadı, kalesinde neredeyse hiç tehlikeli pozisyon yaşamadı ancak bir türlü kendisini Şampiyonlar ligi'ne taşıyacak golü, golleri bulamadı.

10. dakikada Yankov'un pasıyla buluşan Mehmet'in ceza alanı içinden vurduğu sert şutu kaleci Simeunovic nefis bir refleks ile kornere çıkardı.

17. dakikada Serdar'ın soldan kullandığı korner atışında kaleci topu elinden kaçırdı. Amokachi ve Mehmet seyredince son anda kaleci topu kontrol altına aldı.

21. dakikada Letchkov'un soldan ortasında top defanstan sekti. Maribor ceza alanı içindeki karambolde topa son dokunan Alpay oldu. Kaleci, rahat bir şekilde tehlikeyi önledi.

28. dakikada Tayfur'un orta alandan gönderdiği top Maribor defansından sekti. Sahanın yıldızı Mehmet topu kontrol altına alırken ceza sahası içinde düştü. Beşiktaşlı futbolcuların penaltı itirazına hakem devam dedi.

30. dakikada sahnede yine Mehmet vardı. Orta alandan nefis çalımlarla topu getiren Mehmet, Amokachi'yi gördü. Nijeryalı futbolcu, Letchkov'a ‘‘Al da at'' dercesine nefis bir pas çıkardı. Ama bu oyuncu topu kalecinin ayaklarına nişanladı. Maçın ilk yarısında Beşiktaş atakları sonuç vermeyince 45 dakika golsüz kapandı.

50. dakikada Mehmet'in soldan ortasında Maribor defansının uzaklaştırdığı topa Letchkov gelişine vurdu, meşin yuvarlak auta çıktı.

52. dakikada Letchkov sol çaprazdan nefis bir pas çıkardı. Mehmet koştu, fakat kaygan zemin pozisyona engel oldu ve top auta çıktı.

53. dakikada Amokachi'nin pasıyla cezaalanında topla buluşan Serdar'ın kale önüne yaptığı ortayı kaleci yükselerek kornere çeldi.

65. dakikada Letchkov'un soldan kullandığı korner atışında top Maribor kalecisinin müdahalesiyle direğe çarptı. defans son anda tehliekeyi kafayla uzaklaştırdı.

77. dakikada yine Letchkov'un korner atışında meşin yuvarlak defanstan döndü. Yusuf'un sert şutunu kale içinden Fridl çıkardı.

86. dakikada Yusuf'un kornerinden gelen topunu takip eden Oktay'ın vuruşu defanstan döndü.

Rövanşa kaldı

Siyah beyazlılar Maribor kalesini 90 dakika boyunca ablukaya aldı, ancak rakip savunmayı ve direkleri bir türlü aşamadı. İkinci yarıda Letchkov'un iki, Oktay'ın bir şutu direkten döndü.

STAT: İnönü

HAKEMLER: Gilles Veissiere (*), Lakdar Benchabane (*), Serge Vallin (*) (Fransa Federasyonu)

BEŞİKTAŞ: Mrmiç (**)- Recep (**), Rahim (**) (Dk.72 Yusuf **), Alpay (**)- Erkan (**) (Dk.58 Oktay **), Letchkov (**), Yankov (**), Tayfur (**), Serdar (*) (Dk.54 Mutlu **)- Mehmet (***), Amokhachi (**)

YEDEKLER: Hakan- Orhan, Ali, Hikmet

MARİBOR: Simeunovic (***)- Bulajic (**), Kek (***), Sarkezi (*)- Sterbal (**), Gasjer (**), Zidan (*), Fricelj (**) (Dk.90 Munishi), Fridl (***)- Paco (*) (Dk.67 Ljubobratovic **), Drobne (*) (Dk.76 Milinoviç *)

YEDEKLER: Tragal- Vuksanovic, Bunesne, Milinovic, Ceh

SARI KARTLAR: Rahim, Recep, Erkan (Beşiktaş), Gasjer, Fridl, Paco (Maribor)

SEYİRCİ-HASILAT: 11 bin 034 kişi- 7 milyar 168 milyon 358 bin lira

Nasıl tur atlar?

Beşiktaş, Maribor'la oynayacağı rövanş maçında her türlü galibiyet ve gollü beraberlikte Şampiyonlar Ligi'ne katılacak. Siyah beyazlılar, her türlü yenilgide ise Avrupa Kupası defterini kapatır. Rövanş maçının golsüz berabere kapanması halinde uzatma dakikalarına geçilir, burada da golsüz eşitlik bozulmazsa Şampiyonlar Ligi'ne çıkacak ekibi penaltı atışları belirler.

Taraftar isyanda: "Yönetim istifa"

Beşiktaş taraftarları, golsüz biten maç sonrasında isyan ettiler. Başkan Seba, yönetimi protesto eden taraftarla tartıştı.

Beşiktaş'ın, amatör takım görünümündeki Maribor Branik'le golsüz berabere kalması siyah beyazlı taraftarları isyan ettirdi. Beşiktaş taraftarları, maç boyunca sabırla takımlarını desteklerken, hakemin bitiş düdüğü ile birlikte, ‘‘Yönetim istifa’’ sloganları attılar.

Maçı Şeref Tribünü'nden izleyen ve devre arasında da yerinden kalkmayan Başkan Süleyman Seba, taraftarların protestosu ve istifa sloganları üzerine çileden çıktı. Maç bitiminde Şeref Tribünü'nden uzun bir süre çıkamayan Seba daha sonra, yönetimi eleştiren bir grup taraftarla tartıştı.

John Toshack: "Şansımız yüzde 50"

Beşiktaş Teknik Direktörü John Toshack, Maribor maçından sonra, ‘‘Futbolcularım ellerinden geleni yaptı. Şimdi şansımız yüzde 50’’ dedi. Galli Teknik DirektörMaribor Teknik Direktörü Prasnikar ise, ‘‘Beraberlik istiyorduk, amacımıza ulaştık’’ diye konuştu.

Oktay 75 gün sonra

Beşiktaş'ın hazırlık çalışmaları sırasında eşini kaybeden Oktay Derelioğlu bu sezon ilk kez sahaya çıktı. Almanya kampına katılamayan, özel maçlarda ve ligin ilk iki haftasında forma giyemeyen Oktay, en son 75 gün önce, 30 Mayıs'ta Trabzonspor'la oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında oynamıştı. Teknik Direktör Toshack, Maribor maçının 58. dakikasında Erkan'ı oyundan alarak Oktay'ı sahaya sürdü.

Ve Recep ilk 11'de

Beşiktaş Kaptanı Recep Çetin, Maribor karşısında sahaya ilk 11'de çıktı. Teknik Direktör John Toshack, önceki gün Başkan Süleyman Seba ile yaptığı görüşmeden sonra, sezon başından bu yana yedek kulübesinde bıraktığı Recep'e dün akşam ilk 11'de şans verdi. Bu arada, ilk 11'de sahaya çıkan ve sol kanatta görev alan Serdar, ikinci yarıda oyundan alınırken taraftarlar genç futbolcuyu ıslıkla protesto etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!