Beşiktaş fırtına gibi esti, profesyonel eSpor liginde şampiyonluğu göğüsledi

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş fırtına gibi esti, profesyonel eSpor liginde şampiyonluğu göğüsledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2015 15:57

Riot Games, gnçtrkcll, Coca-Cola Zero ve TeknoSA işbirliğiyle düzenlenen Türkiye’nin ilk profesyonel eSpor ligi League of Legends Şampiyonluk Ligi’nin Kış Mevsimi Finali, 4 Nisan 2015’te 5 binin üzerinde seyircinin katılımıyla Volkswagen Arena’da gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Sezon boyunca ligde yer alan 8 profesyonel eSpor takımının çekişmeli mücadelelerine sahne olan Kış Mevsimi’nin şampiyonu, dünyanın eSpor takımına sahip ilk profesyonel spor kulübü Beşiktaş oldu.
Türkiye’de eSpor kavramının en büyük destekçisi Riot Games’in gnçtrkcll, Coca-Cola Zero ve TeknoSA işbirliğiyle düzenlediği Türkiye’nin ilk profesyonel eSpor ligi olan League of Legends Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi Finali’nin galibi, rakibini 3-0’lık skorla mağlup eden Beşiktaş oldu. Finalde karşı karşıya gelen Beşiktaş ve Dark Passage takımları arasındaki şampiyonluk maçını izlemek üzere 5 binden fazla League of Legends ve eSpor hayranı İstanbul Maslak’taki Volkswagen Arena’ya akın etti.

Türkiye’de genç nüfusun eSpora büyük ilgi duyduğuna ve bu konuda potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Hasan Çolakoğlu, Kış Mevsimi Finali’ne katılan binlerce League of Legends ve eSpor tutkununun bunun kanıtı olduğunu ifade etti. Çolakoğlu, şunları söyledi:

“Dünyada eSporun büyük bir destekçisi ve League of Legends’ın geliştiricisi Riot Games Türkiye Ofisi olarak, Türkiye’de eSpor ateşinin güçlenmesi ve yaygınlaşması için çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl 10 binden fazla kişinin katılımıyla Ülker Sports Arena’da gerçekleştirdiğimiz League of Legends Türkiye Finali’nden lider ayrılan takımın Dünya Şampiyonası’nda bölge elemelerine kadar yükselmesi bizim için büyük bir adımdı. Bu yıl gnçtrkcll, Coca-Cola Zero ve TeknoSA işbirliğiyle bu vizyonumuzu bir adım daha ileri taşıdık ve Türkiye’nin ilk Profesyonel eSpor Ligi olan League of Legends Şampiyonluk Ligi’ni hayata geçirdik. 2015 Sezonu Kış Mevsimi boyunca heyecan verici mücadelelere sahne olan Şampiyonluk Ligi’nde öne çıkan takımların, başarılarıyla Türkiye’yi eSpor alanında gururlandıracağı günlerin şimdiden heyecanını yaşıyoruz. Kış Mevsimi’ni şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş’ı tebrik ediyorum. Umuyorum ki 25 Nisan’da İstanbul’da düzenleyeceğimiz Uluslararası Özel Turnuva’dan (International WildCard Invitational) da lider ayrılacaklar ve başarılarımızı çok daha geniş bir coğrafyaya taşımanın gururunu bizlere yaşatacaklar.”

Beşiktaş fırtına gibi esti, profesyonel eSpor liginde şampiyonluğu göğüsledi

Haberin Devamı

Beşiktaş Uluslararası Turnuvalarda Türkiye’yi Temsil Edecek
League of Legends Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi Finali’nin galibi Beşiktaş, 25 Nisan'da İstanbul'da gerçekleştirilecek olan ve 7 bölge şampiyonunun katılacağı Uluslararası Özel Turnuva’da Türkiye adına mücadele edecek. Beşiktaş’ın rakipleri arasında Japonya, Latin Amerika, Brezilya, Okyanusya, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Uzakdoğu Asya şampiyonları yer alıyor.

Milyonlar 8 Profesyonel Takımın Şampiyonluk Mücadelesini İzledi
Dünyada milyonlara hitap eden eSpor heyecanını Türkiye’ye taşıyan League of Legends Şampiyonluk Ligi, Kış Mevsimi boyunca ligde yer alan 8 profesyonel eSpor takımının çekişmeli mücadelesine sahne oldu. Her Cumartesi ve Pazar Riot Games Türkiye ofisindeki özel turnuva odalarında gerçekleştirilen profesyonel lig maçları Twitch üzerinden de canlı olarak yayınlandı. Yayınlar sezon boyunca toplamda 1 milyon 800 bin tekil kişi tarafından izlendi.

Beşiktaş fırtına gibi esti, profesyonel eSpor liginde şampiyonluğu göğüsledi


Türkiye’de Lisanslı eSporcu Sayısı 3 Bini Geçti
Tüm dünyada kısa sürede büyük hayran kitlelerine ulaşan eSpor, ülkemizde de büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Türkiye’de eSpor adına 7 bin kayıtlı takım, 42 bin 664 takıma kayıtlı oyuncu ve 3 binden fazla lisanslı sporcu yer alıyor. Riot Games eSporun gelişimi için 2014 yılı içerisinde 700’den fazla turnuva gerçekleştirdi.

Beşiktaş, eSpor alanında mücadele ederek dünyada bir ilke imza attı

Türkiye’nin ilk profesyonel eSpor ligini hayata geçirmenin eSporu desteklemek adına ortaya koydukları çabalar açısından önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Riot Games Türkiye eSpor Yöneticisi Bora Koçyiğit, “Riot Games olarak Türkiye’de eSpor kavramını daha geniş kitlelerle buluşturmak ve yaygınlaştırmak için büyük çaba gösteriyoruz. Bu çabalarımız neticesinde dünyada bir ilk gerçekleşti ve Beşiktaş profesyonel eSpor ligine dahil oldu. Bunun bir benzeri daha yok” şeklinde konuştu.
Bahar Uçanlar: Oyunun kahramanı olmayı dene

Haberin Devamı

Turkcell Bireysel Pazarlama Gençlik Segment Direktörü Bahar Uçanlar ise konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “League of Legends Şampiyonluk Ligi sayesinde 2015, eSpor kavramının Türkiye’ye kazandırıldığı yıl oldu. gnçtrkcll olarak bu başarının parçası olmak bizim için çok değerli. ‘E hadi!’ sloganıyla gençlere ilham verdik ve ‘Oyunun kahramanı olmayı dene’ dedik. Kış sezonunu muhteşem bir finalle kapatırken gnçtrkcll’in DNA’sına kayıtlı heyecan ve eğlenceyi gençlere yaşatmaya aracı olduk. Bundan sonra da oyun dünyasına gönül veren gençlerin yaratıcılığını ve yeteneklerini desteklemeye devam edeceğiz. Başta sponsoru olduğumuz Dark Passage ekibi olmak üzere turnuvaya katılan tüm takımları ve gnçtrkcll mobil uygulaması üzerinden en değerli oyuncu seçilen Berke "Thaldrin" Demir’i tebrik ediyoruz. Şampiyonumuzun önümüzdeki dönemde uluslararası turnuvalarda başarı göstereceğinden kuşkumuz yok. Her zaman olduğu gibi, iyi olan kazansın!”

Maçın En Değerli Oyuncusu gnçtrkcll’lilerin Oylarıyla Belirlendi
Maçın en değerli oyuncusu maç sırasında gnçtrkcll üyeleri tarafından yapılan oylamayla belirlendi. Gnçtrkcll maçın en değerli oyuncusu ödülünü Beşiktaş’ın kaptanı Berke "Thaldrin" Demir, Turkcell Genç Segment pazarlama Direktörü Bahar Uçanlar’ın elinden aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!