Besiktaş, F.bahçe’nin forvetine güveniyor

Güncelleme Tarihi:

Besiktaş, F.bahçe’nin forvetine güveniyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2015 01:17

Siyah beyazlı analistler, Fenerbahçe’nin iki gol ayağının geçmiş yıllardaki isimlere göre çok güçlü olmadığını rapor etti.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ, yarın Atatürk Olimpiyat Stadı’nda ağırlayacağı Fenerbahçe’yi mağlup ederek iki yıldır süren derbi hasretine son vermek istiyor. Siyah beyazlıların analistleri sarı lacivertli ezeli ekibi mercek altına aldı ve zayıf noktalarını teknik direktör Şenol Güneş’e rapor olarak sundu.

Analizden çıkan en çarpıcı sonuç Fenerbahçe forvetinin geçen sezonlardaki kadar güçlü olmadığı tespiti! Analizde Sow, Emenike ve Kuyt’lı hattın pres gücüyle de defansları yıprattığını vurgulanıp Fernandao ve van Persie’nin bu anlamda eksik kaldığı belirtildi.

Raporda, Hollandalının son vuruştaysa eski forvetlerden daha üstün olduğu kaydedilip, “Rahat pozisyon olanağı tanınmamalı” denildi

FENER’İN HÜCUMCULARI ÇOK YIPRATICI DEĞİL

Analizin ilk bölümünde Fenerbahçe’nin zaafları anlatıldı.

Haberin Devamı

1-Geçen sezonlarda hücum hattını oluşturan Kuyt, Emenike ve Show, yüksek mücadele güçleriyle rakip defansları oldukça yıpratıyordu. Kuyt, özellikle arka direkte kendini unutturup pozisyon buluyordu. Emenike, gücüyle rakip defansların sürekli tetikte olmasını gerektiriyordu. Sow ise bitirici vuruşlarda yüksek yüzdeliydi.

2- Fernandao sezon başından bu yana istikrarsız. Fizik kalite olarak iyi durumda olsa da pozisyona girme konusunda istikrarlı değil. Dış saha maçlarında bu durum daha bariz şekilde kendini belli ediyor.

3- Van Persie, rakip defans oyuncularına çok fazla pres yapmıyor. Temposu ve fizik gücüyle defansı çok rahatsız etmiyor. Pozisyonlarda ise, geçmiş dönemlere göre başarı oranı düşük. O ancak diri kaldığında ve rahat pozisyonlarda vuruş şansı yakaladığında etkili oluyor.

Ağır stoperlere karşı en büyük silah, hızlı atak

Analiz raporunda Beşiktaş’ın rakibini hangi bölgelerden vurması gerektiği de dile getirildi.

1- ìHalihazırda ligin en hızlı hareket edebilen forvet hattana Beşiktaş sahip. Fenerbahçe’nin stoperlerinin ağır olmaları fırsata dönüştürülmeli. Fenerbahçe’nin geriye yaslanması halinde oyunu kenarlara taşınıp açılması lazım. Gomez’i havadan iyi beslenmesi gerekir.

2- Bek oyuncuları savunma güvenliğini elden bırakmadan atağa çıkmalı. Solda Tosic, derbide çok daha dikkatli çıkmak zorunda çünkü karşısındaki Lazar Markovic oldukça formda görünüyor.

Haberin Devamı

3- Mücadelede galibi büyük ölçüde orta alan rekabeti belirleyecek. Atiba’nın yanında oyuna başlama ihtimali olan Oğuzhan, ileriye çıkışlarda rakibin yaslanmasına neden olacaktır. Rakip sahaya yığılan oyunda Sosa, defans arkasını zorlayacağı kadar sık sık şut denemeleri de yapmalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!