Beşiktaş: 3 - Bursaspor: 1

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş: 3 - Bursaspor: 1
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2006 21:53

Üst üste aldığı kötü sonuçlar nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Beşiktaş, rakip takım taraftarlarının gelmesine izin verilmeyen maçta Bursaspor'u 3-1 yendi, 4 hafta sonra 3 puanla tanıştı.

Haberin Devamı

Sinan'ın golüyle geriye düştüğü karşılaşmayı ikinci yarıda Ricardinho, Delgado ve Ali Tandoğan'ın attığı gollerle kazanan siyah-beyazlılar, haftalar sonra 3 puan aldı ve maç fazlasıyla 2. sıraya yükseldi.

Dizinden sakatlanan Delgado oyuna devam edemezken, İbrahim Akın 80. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.


17. dakikada Burak'ın uzak mesafeden sert şutu, kaleci Ömer için kolay top oldu.

21. dakikada Beşiktaş savunmasının hatası sonucu topla buluşan Frasineau, sol çaprazdan ceza sahasına girdi. Rumen oyuncu, kaleye vurmak yerine Sinan'ı düşününce top taca çıktı.

31. dakikada seri bir çalımla rakibini oyundan düşüren İbrahim Akın sert vurdu. Kaleci Ömer, köşeye giden topu kornere çeldi.

39. dakikada Sinan Kaloğlu, nefis bir gol attı. Beşiktaş savunmasının kaptırdığı top Sinan'ın önünde kaldı. Ceza sahasında hafif sağ çaprazdan giren Sinan, güzel bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

44. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Sumulioski, kendisi vurmak yerine ofsaytta bulunan Sinan'a çıkardı. Sinan'ın vuruşunda top ağlara gitti ancak hakem ofsayt kararı verdi.

47. dakikada Kleberson'un güzel pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Ricardinho, oyuna girdikten 2 dakika sonra golünü attı: 1-1

54. dakikada Ricardinho'nun soldan ceza sahasına gönderdiği güzel ortaya iyi yükselen Delgado, takımını 2-1 öne geçirdi.

62. dakikada Delgado topsuz alanda yerde kaldı. Dizinden sakatlandığı anlaşılan Arjantinli, oyuna devam edemeyerek yerine Ali Tandoğan'a bıraktı. 

71. dakikada Ali Tandoğan, ceza sahasında müsait durumdaki İbrahim Üzülmez'e çıkardı. İbrahim'in bekletmeden vuruşunda, kaleci son anda topu kornere çeldi.

73. dakikada Bursaspor mutlak bir golden oldu. Fresineau'nun kafayla altıpasa çevirdiği topu, kale çizgisi üzerindeki Zafer Biryol Runje'nin üzerine vurdu.

80. dakikada rakibini formasından çeken İbrahim Akın, ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

88. dakikada Ricardinho, ceza sahası içindeki Ali Tandoğan'a muhteşem bir pas çıkardı. Oyuna sonradan giren Ali, 2 rakibini çalımladıktan sonra sert vurdu ve farkı ikiye çıkardı: 3-1

BEŞİKTAŞ: 3 - BURSASPOR: 1

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Tolga Özkalfa, Muhittin Gürses, Serkan Akarca
Beşiktaş: Runje, İbrahim Toraman, Koray, Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez, Burak (Dk. 46 Ricardinho), Serdar Kurtuluş, Kleberson (Dk. 87 Baki), İbrahim Akın, Delgado (Dk. 62 Ali Tandoğan), Nobre
Bursaspor: Ömer Çatkıç, İsmail, Ömer Erdoğan, Frasineau, Sinan, Egemen, Sumulioski, Pancu (Dk. 58 Zafer), Serkan Kurtuluş  (Dk. 61 Edson), Hasan, Volkan
Sarı kartlar: Dk. 27 İbrahim Akın (Beşiktaş) Dk. 44 Egemen (Bursaspor) Dk. 68 Koray, Dk. 84 Gökhan Zan (Beşiktaş)
Kırmızı Kart: Dk. 80 İbrahim Akın (Beşiktaş)
Goller: Dk. 39 Sinan Kaloğlu (Bursaspor) Dk. 47 Ricardinho, Dk. 54 Delgado, Dk. 88 Ali Tandoğan (Beşiktaş)

NOTLAR

Beşiktaş, Bursaspor maçına, Fenerbahçe derbisinin kadrosuyla çıktı. Teknik direktör Jean Tigana, kadroda değişiklik yapmazken, yedek kulübesinde Murat, Ricardinho, Gökhan Güleç, Fahri, Baki, Mustafa ve Ali Tandoğan yer aldı.
Forvette Nobre, arkasında Delgado oynarken, solda ise yine İbrahim Akın görev yaptı.

GÜVENLİK ÜST DÜZEYDEYDİ

Beşiktaş ile Bursaspor taraftarları arasındaki gerginlik nedeniyle, iki kulübün aldığı karar gereği yeşil-beyazlı taraftarlar maça alınmazken, buna rağmen güvenlik üst düzeyde tutuldu.

Bursaspor taraftarlarının farklı şekillerde stada gelme ihtimaline karşı, Beşiktaş iskelesi, Beşiktaş Çarşısı ve BJK İnönü Stadı çevresinde, polisler geniş güvenlik önlemleri aldı. Ayrıca stat çevresinde çok sayıda sivil polis de görev yaptı.

STAT DIŞINDA HEYECAN

Siyah-beyazlı taraftarlar Bursasporlu taraftarların stada gelme ihtimaline karşın stat dışında toplu halde beklediler.
Beşiktaş Köyiçi'nde toplanarak maçın başlamasına 1 saat kala topluca stada doğru yürüyüşe geçen çok sayıda Beşiktaş taraftarı bu sırada meşaleler yakarak renkli görüntüler oluşturdu. Taraftarların topluca stada gelişi sırasında, stat çevresinde bekleyen siyah-beyazlı taraftarlar önce bu grubun Bursasporlu olabileceğini düşünerek o yöne doğru hareketlendi. Daha sonra bu taraftarların da Beşiktaşlı olduğu anlaşılınca her iki grup stat çevresinde Bursaspor'a hakaret içeren tezahüratlar yaptı.

MİSAFİR TAKIM TRİBÜNÜNE KARTAL POSTERİ

Beşiktaşlı taraftarlar, Bursasporlu taraftarların maça alınmaması nedeniyle boş bırakılan eski açık tribündeki misafir takım tribününe dev kartal posteri astı.

Bu tribünde ayrıca Bursa'nın ilçelerinden Gemlik, İnegöl ve Çekirge'den getirilen Beşiktaş pankartları asıldı.

BURSASPOR'A TEPKİ, PANCU'YA SEVGİ SELİ

Siyah-beyazlı taraftarlar, maç öncesi sahaya ısınmak için çıkan Bursasporlu futbolculara büyük tepki gösterdi.
Bursaspor aleyhine küfürlü tezahüratlar yapan taraftarlar, Bursaspor'da forma giyen eski futbolcuları Daniel Pancu'ya ise sevgi gösterilerinde bulundu.

RUNJE YİNE TRİBÜNE GİTMEDİ

Beşiktaşlı taraftarlar maç öncesi sahaya ısınmak için sahaya çıkan Hırvat kalecileri Runje'ye sevgi gösterilerinde bulundu.

Sürekli Runje lehine tezahürat yapan taraftarlar, Hırvat kaleciden tribünlere gelmesini istedi. Ancak ısrarlı tezahüratlara rağmen Runje sadece yerinden alkışlamakla yetinip tribünlerin önüne gitmedi. Taraftarlar bunun üzerine yedek kaleci Murat Şehin'den Runje'yi tribüne getirmesini istedi. Ancak Murat'ın çabaları da Hırvat kalecinin tribünlerin önüne gelmesine yetmedi.

SERDAR KURTULUŞ HASRET GİDERDİ

Sezon başında Bursaspor'dan transfer edilen Beşiktaş'ın genç oyuncusu Serdar Kurtuluş, maç öncesi eski takım arkadaşları ile tokalaştı. Serdar, ayrıca Bursaspor'da forma giyen kardeşi Serkan Kurtuluş ile hasret giderdi.

KIZIL: "İKİ MAÇ DA DOSTLUK İÇİNDE GEÇSİN"

Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl, Beşiktaş ile oynayacakları 2 maçın da dostluk içinde geçmesini istediklerini belirterek, "2.5 sene geçmiş üzerinden. Bu işlerin unutulmasını istiyoruz. Ben de burada Bursasporlu taraftarların olmasını isterdim ama içlerinden birine bir şey olsa en büyük sorumluluk benimdi. Bu sorumluluğu almıyorum" diye konuştu..

MEDYANIN İLGİSİ BÜYÜK

Maça medya da büyük ilgi gösterdi. Karşılaşma için 220 basın mensubu akredite olurken, Bursa'dan da 60 medya mensubu maçı takip etti.

ÇARŞI”DAN PANKARTLAR

Beşiktaş ile Sivasspor arasında 13. haftada BJK İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşma sonrası siyah-beyazlıların taraftar grubu "Çarşı" ile diğer taraftarlar arasında yaşanan atışma ve tartışmalar için “Çarşı” grubu maç öncesi pankart açtı.

İstiklal Marşı sırasında "Çarşı" grubunun bulunduğu kapalı tribünde, "Kongre fareleri pis ellerinizi tribünlerden çekin", "Bir şey bilip söylemeyen namerttir", "Kadıköy'de Beşiktaşımızı destekleyen numaralı sosyeteye teşekkürler", "Numaralı 301'den yargılansın" yazılı pankartlar açıldı.


PAF LİGİ'NDE BEŞİKTAŞ FARKLI GALİP

PAF Ligi'nde oynanan karşılaşmada Beşiktaş, Bursaspor'u 6-0 mağlup etti. Fulya Tesisleri'nde oynanan karşılaşmada siyah-beyazlı takımın gollerini Can Erdem, Kenan (3), Mustafa ve Can Gümrükçü attı. Beşiktaş, bu galibiyetle puanını 33'e çıkarıp 2. sıradaki yerini korudu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!