Beşiktaş 4-0 Konyaspor

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş 4-0 Konyaspor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2015 18:03

Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında Beşiktaş, konuk ettiği Torku Konyaspor’u 4 - 0 mağlup etti. Siyah beyazlı takım bu galibiyetle ilk yarıyı 41 puan ve 41 golle zirvede kapatırken, Galatasaray'a da 11 puan fark attı. Beşiktaş'ın gollerini 50. dakikada Oğuzhan Özyakup, 64. dakikada Mario Gomez, 69. dakikada Gökhan Töre ve 80. dakikada Kerim Frei kaydetti.

Haberin Devamı

Stat: Başakşehir Fatih Terim
Hakemler:
Serkan Çınar, Erdinç Sezertam, İsmail Şencan
Beşiktaş:
Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma (Dk. 61 Olcay Şahan), Gökhan Töre (Dk. 73 Kerim Frei), Sosa (Dk. 82 Cenk Tosun), Gomez
Torku Konyaspor:
Serkan Kırıntılı, Ömer Ali Şahiner, Ali Turan, Vukovic, Mehmet Uslu, Mbamba, Ali Çamdalı, Uğur İnceman (Dk. 60 Selim Ay), Rangelov (Dk. 81 Ömer Şişmanoğlu), Holmen, Bajic (Dk. 60 Traore)
Goller:
Dk. 50 Oğuzhan Özyakup, Dk. 64 Gomez, Dk. 69 Gökhan Töre, Dk. 80 Kerim Frei (Beşiktaş)
Sarı kartlar:
Dk. 37 Uğur İnceman, Dk. 57 Ali Turan (Torku Konyaspor), Dk. 57 Quaresma, Dk. 68 Gökhan Töre, Dk. 84 Rhodolfo ve Gomez (Beşiktaş)

İLK YARININ LİDERİ BEŞİKTAŞ

Beşiktaş 4-0 Konyaspor

DETAYLI FİKSTÜR VE PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

MAÇIN GOL POZİSYONLARI
50. dakikada
 Oğuzhan Özyakup'un pasıyla ceza sahasına giren Gomez, şut açısını yakalamadığı pozisyonda topu tekrar Oğuzhan'a bıraktı. Önce kaleci Serkan Kırıntılı, ardından da Ali Turan'dan sıyrılan Oğuzhan, yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0
64. dakikada Olcay Şahan'ın ara pasıyla ceza sahasına giren Gomez, sağ çaprazdan yaptığı vuruşta topu kaleci Serkan Kırıntılı'nın üzerinden ağlara gönderdi: 2-0
69. dakikada Sosa'nın pasıyla sağdan hareketlenen Gomez, meşin yuvarlağı ceza yayının sağ tarafında uygun durumda bulunan Gökhan Töre'ye attı. Gökhan, ceza sahasına girerken yaptığı şık vuruşla topu filelere yolladı.
80. dakikada sağ taraftan gelişen atakta Sosa çizgiye inmeden yerden ortasını yaptı. Arka direkte topla buluşan Kerim Frei'ın yakın mesafeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Serkan Kırıntılı'nın müdahalesine rağmen ağlara gitti: 4-0.

Beşiktaş 4-0 Konyaspor

11 SEZON SONRA İLK YARIYI LİDER KAPATTI
Beşiktaş, Torku Konyaspor karşısında aldığı galibiyetle Süper Lig'de 11 sezon sonra ilk yarıyı lider tamamladı. Ligde 17 haftalık periyot sonunda 41 puana ulaşan siyah beyazlı ekip, maç fazlasıyla en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 4 puan önünde yer aldı ve sezonun ilk yarısını zirvede noktaladı. Beşiktaş, ligde son olarak 2003-2004 sezonunun ilk yarısını 43 puanla lider bitirmişti.

Haberin Devamı

Beşiktaş 4-0 Konyaspor
OĞUZHAN LİGDEKİ 5. GOLÜNÜ ATTI
Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup, Torku Konyaspor karşısında ligdeki 5. golünü attı. Siyah beyazlı futbolcu, karşılaşmanın 50. dakikasında kendisinin başlattığı atakta rakip fileleri havalandırmayı başardı ve takımını öne geçirdi. Oğuzhan Özyakup, ligde daha önce de Gaziantepspor, Kasımpaşa, Bursaspor ve Medicana Sivasspor müsabakalarında birer gol kaydetmişti.

GOMEZ SERİYE BAĞLADI!
Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Mario Gomez, gollerine Torku Konyaspor karşısında da devam etti. Karşılaşmanın 64. dakikasında siyah-beyazlı ekibin ikinci golünü kaydeden 30 yaşındaki futbolcu, çıktığı son 5 karşılaşmada da rakip fileleri havalandırmayı başardı. Ligdeki gol sayısını 13'e yükselten Gomez, krallık yarışında da aynı sayıda golü bulunan Antalyasporlu Samuel Eto'o'yu yakaladı.

Beşiktaş 4-0 Konyaspor

Haberin Devamı

İKİ TAKIM DA DİREKLERE TAKILDI
Beşiktaş-Torku Konyaspor maçında iki takımın da birer pozisyonunda direkler gole izin vermedi. Konuk ekip, karşılaşmanın 14. dakikasında Bosna Hersekli futbolcu Riad Bajic'le gole çok yaklaşırken, bu pozisyonda meşin yuvarlak direğe çarparak auta gitti. Müsabakanın 55. dakikasında ise bu kez siyah beyazlı ekip, Gomez'in kafa vuruşuyla ikinci gole yaklaştı. Ancak kaleci Serkan Kırıntılı'nın da müdahale ettiği top, direğe çarparak oyun alanına döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!