Beşiktaş 2-2 Kayserispor/ MAÇ SONUCU

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2017 21:18

Spor Toto Süper Lig'in 24.haftasında lider Beşiktaş evinde Sergen Yalçın yönetimindeki Kayserispor ile 2-2 berabere kaldı. Vodafone Arena'daki nefes kesen maçta perde 56.dakikada Aboubakar'ın golüyle açıldı. 64'te Umut Bulut ile dengeyi sağlayan Kayserispor, 82'de Beck'in kendi kalesine attığı golle 2-1 öne geçti. Son anları müthiş bir heyecana sahne olan karşılaşmanın 88.dakikasında bir kez daha sahneye çıkan Aboubakar durumu 2-2'ye getirerek 1 puanı kurtaran isim oldu.

Haberin Devamı

Bu sonucun ardından 54 puana yükselen Beşiktaş'ın, Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkı 2'ye indi. Sergen Yalçın ile müthiş bir çıkış yakalayan Kayserispor, Fenerbahçe ve Galatasaray galibiyetinin ardından Beşiktaş'tan da puan almayı başardı.

Stat: Vodafone Arena 
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun 
Beşiktaş: Fabricio, Beck, Marcelo (Dk. 54 Mitrovic), Tosic ,Adriano, Oğuzhan Özyakup, Hutchinson, Aboubakar, Talisca, Babel (Dk. 46 Tolgay Arslan), Cenk Tosun 
Kayserispor: Ahamada, Levent Gülen, Mabiala, Kana Bıyık, Erkan Kaş, Rotman, Lawal (Dk. 75 Douglas), Umut Bulut, Deniz Türüç (Dk. 86 Sow), Varela, Welliton (Dk. 90+4 Hakan Aslantaş) 
Goller: Dk. 55 ve 88 Aboubakar (Beşiktaş), Dk. 64 Umut Bulut, Dk. 82 Beck (Kendi kalesine) (Kayserispor) 
Sarı kartlar: Dk. 22 Marcelo, Dk. 75 Beck (Beşiktaş), Dk. 29 Levent Gülen, Dk. 39 Lawal, Dk. 72 Deniz Türüç (Kayserispor) 

Beşiktaş 2-2 Kayserispor/ MAÇ SONUCU

İŞTE MAÇIN GOLLERİ:
55. dakikada Beşiktaş 1-0 öne geçti. Oğuzhan Özyakup'un kullandığı köşe vuruşunda arka direğe giden topu önünde bulan Aboubakar'ın sert şutunda meşin yuvarlak filelere gitti. 
64. dakikada Kayserispor beraberlik golünü buldu. Sol kanattan gelişen Kayserispor atağında Varela'nın ara pasına hareketlenen Deniz Türüç'ün yerden içeri ortaladığı topu Umut Bulut filelere gönderdi: 1-1 
82. dakikada Kayserispor 2-1 öne geçti. Kullanılan taç atışının ardından sağdan ceza sahasına giren Deniz Türüç'ün çevirdiği topu Beck ters bir vuruşla kendi ağlarına gönderdi. 
88. dakikada Beşiktaş, Aboubakar'la beraberliği yakaladı. Oğuzhan Özyakup'un pasıyla ceza sahasında topla buluşan Aboubakar kalecinin yanından topu filelere gönderdi.
Beşiktaş 2-2 Kayserispor/ MAÇ SONUCU

ŞENOL GÜNEŞ'TEN ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK
Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında evinde Kayserispor ile yaptığı maçta siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, hem kadroda hem de oyun düzeninde değişiklik yaptı. Beşiktaş'ta UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Yunanistan'ın Olympiakos ekibiyle yapılan birinci ayak maçında ilk 11'de şans bulan Ricardo Quaresma ile Gökhan Gönül, sarı kart cezaları nedeniyle Süper Lig'deki mücadelede kadroda yer alamadı. 
Şenol Güneş, Gökhan Gönül'ün yokluğunda sağ bekte Andreas Beck'i ilk 11'de görevlendirdi. Siyah-beyazlı formayla ligde son olarak 12. haftadaki Medipol Başakşehir maçında ilk 11'de oynayan Beck, 11 karşılaşma sonra ilk 11'de şans buldu. 

QUARESMA'NIN GÖREVİ ABOUBAKAR'IN 
Güneş, bir başka sarı kart cezalı oyuncusu Ricardo Quaresma'nın oynayamadığı Kayserispor mücadelesinde orta sahanın sağındaki görevi Vincent Aboubakar'a verdi. Olympiakos maçında ilk 11'de ve hücum hattında oynayarak takımının tek golünü atan Aboubakar, Kayserispor karşısında bu sefer orta sahada görev aldı. Olymypiakos mücadelesine yedek başlayan Cenk Tosun ise Aboubakar'ın orta sahaya geçmesiyle lig mücadelesinde ilk 11'de sahaya çıkıp gol aradı. 

OĞUZHAN ÖZYAKUP DA İLK 11'DE 
Avrupa Ligi'ndeki son maçta yedekler arasında yer alan ve ikinci yarıda oyuna girerek takımını başarılı bir şekilde organize eden Oğuzhan Özyakup, Kayserispor karşısında ilk 11'deki görevine döndü. Olympiakos maçında ilk 11'de şans bulan Tolgay Arslan bu sefer yedek soyunurken, bu oyuncunun görevini Oğuzhan yerine getirdi. 

TOSİC LİGE DÖNDÜ 
Beşiktaş'ta 4 maçlık cezası biten Dusko Tosic, Süper Lig'de görev almaya başladı. Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile oynanan maçta kırmızı kart gören ve yaptığı hareketlerden dolayı 4 maç men cezası alan Tosic, bu nedenle Kardemir Karabükspor, Galatasaray, Çaykur Rizespor ve Akhisar Belediyespor maçlarında forma giyememişti. Tosic, Olympiakos mücadelesinde olduğu gibi Kayserispor karşısında da Marcelo Guedes ile savunmanın göbeğinde şans buldu. 

Beşiktaş'ta ayrıca Fabricio Agosto Ramirez, Adriano Correia, Atiba Hutchinson, Ryan Babel ile Anderson Talisca ilk 11'de sahaya çıktı. 
Siyah-beyazlı takımın yedekleri ise Tolgay Arslan'ın yanı sıra Tolga Zengin, Matej Mitrovic, Ömer Şişmanoğlu, Necip Uysal, Atınç Nukan ve Gökhan İnler'den oluştu. Maçtan önce gerçekleştirilen seremoniye iki takım oyuncuları ve hakemler, "Öfkeyle değil, sevgiyle güzeldir futbol" yazılı pankartla çıktı. 

TARAFTARLARDAN BÜYÜK DESTEK 
Beşiktaşlı taraftarlar, soğuk havaya rağmen stadın büyük bölümünü doldurdu. Vodafone Arena'da az da olsa boşluklar gözlenirken, siyah-beyazlılar her maç öncesi olduğu gibi yine oyuncuları tribünlere çağırarak destek verdi. Taraftarlar, Beşiktaş'ın eski futbolcusu olan ve Kayserispor Teknik Direktörü Sergen Yalçın'a da sevgi gösterisinde bulundu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!