Beşiktaş 2-2 Galatasaray / MAÇIN ÖZETİ

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş 2-2 Galatasaray / MAÇIN ÖZETİ
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2016 18:55

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasındaki derbi maçta Beşiktaş ile Galatasaray 2-2 berabere kaldı. Vodafone Arena'daki karşılaşmada ilk gol maçın 8. dakikasında Eren Derdiyok ile geldi. Maçın 44. dakikada ise Bruma rakip oyunculardan sıyrılarak skoru 2-0 getirdi ve maçın ilk yarısı böyle sona erdi. İkinci yarıya baskılı ve hızlı Beşiktaş 73. dakikada Marcelo ve 77. dakikada Cenk Tosun ile bulduğu gollerle skora denge getirdi. Maçın geride kalan süresinde başka gol olmayınca 4 gollü müthiş derbide taraflar sahadan 1'er puanla ayrıldı. Bu sonucun ardından Beşiktaş ve Galatasaray puanlarını 11'e yükseltti.

Haberin Devamı

Stat: Vodafone Arena 
Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Ceyhun Sesigüzel 
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Caner Erkin, Hutchinson, Gökhan İnler, Olcay Şahan (Dk. 46 Abouakar), Oğuzhan Özyakup (Dk. 46 Talisca), Quaresma, Cenk Tosun (Dk. 85 Adriano) 
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu (Dk. 78 Cavanda), Chedjou, Hakan Balta, Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Yasin Öztekin (Dk. 78 Josue), Sneijder, Bruma (Dk. 88 Sinan Gümüş), Eren Derdiyok 
Goller: Dk. 8 Eren Derdiyok, Dk. 44 Bruma (Galatasaray), Dk. 73 Marcelo, Dk. 77 Cenk Tosun (Beşiktaş
Sarı kartlar: Dk. 22 Sneijder, Dk. 65 Tolga Ciğerci, Dk. 83 Muslera (Galatasaray), Dk. 55 Quaresma, Dk. 90+3 Tosic (Beşiktaş)

Beşiktaş 2-2 Galatasaray / MAÇIN ÖZETİ
MAÇIN GOL POZİSYONLARI:
8. dakikada Galatasaray öne geçti. Sneijder'in soldan kullandığı korner atışında ön direkte Yasin Öztekin'in kafa vuruşunda top önce Caner Erkin'e sonra yan kale direğine çarparak arka direğe yöneldi. Topu önünde bulan Eren Derdiyok meşin yuvarlağı boş ağlara gönderdi: 0-1.
44. dakikada Galatasaray, Bruma'nın güzel golüyle skoru 2-0 yaptı. Orta sahada topla buluşan Bruma, şık çalımlarla ceza sahasına girdi ve karşı karşıya kaldığı pozisyonda plase vuruşuyla topu köşeden ağlarla buluşturdu: 0-2.
73. dakikada Beşiktaş, aradaki farkı bire indirdi. Quaresma'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Marcelo kafa vuruşuyla siyah-beyazlıların golünü attı: 1-2.
77. dakikada Beşiktaş'ın beraberlik golü geldi. Kullanılan köşe vuruşunda savunmadan dönen topu Tosic içeri çevirdi. Chedjou'nun bir anlık duraklamasından yararlanan Cenk Tosun, araya girerek topu filelere gönderdi: 2-2.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR:

DEMBA BA'YA SEVGİ SELİ
Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşmayı izlemek için İstanbul'a gelen eski futbolcuları Demba Ba'ya yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

ABDULLAH GÜL VE AKİF ÇAĞATAY KILIÇ DA STATTA
Beşiktaş-Galatasaray derbisini 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da tribünden izledi. Babası Sinan Kılıç ile birlikte stada gelen Bakan Kılıç, maç öncesi yaptığı açıklamada, deplasman yasağının kalkmasına dikkat çekti. Kılıç, "Beşiktaş ve Galatasaray taraftarlarının tribünlerde yer alması fair play açısından çok önemli. Gerçekten takdir ettim. Bundan böyle tüm takımların taraftarları iç içe izleyecek. Artık yersiz tartışmalara girmeden sadece futbol izleyelim" dedi.

Haberin Devamı

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN AİLELERİ MAÇTA
Beşiktaş-Galatasaray derbisini, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşların aileleri de izledi. İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç tarafından davet edilen şehit yakınlarına tribündeki taraftarlar büyük sevgi gösterisinde bulundu.

EZELİ REKABETTE 340. RANDEVU
Beşiktaş ile Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de yapacakları sezonun ilk derbisiyle 340. kez karşı karşıya geliyor. Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 92 yıllık rekabette, geride kalan 339 maçın 120'sini Galatasaray, 107'sini Beşiktaş kazandı, 112 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların toplam 478 golüne, siyah-beyazlılar 445 golle karşılık verdi.

Haberin Devamı

SON MAÇI GALATASARAY KAZANDI
Taraflar son olarak, bu sezon başında Turkcell Süper Kupa maçında karşı karşı geldi. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'ndaki derbide normal süre 0-0, uzatma bölümü 1-1 berabere sonuçlandı. Seri penaltı atışları sonucu rakibine 3-0 üstünlük kuran Galatasaray, kupayı müzesine götürdü.

5 YIL SONRA DEPLASMAN YASAĞI KALKTI
Yaklaşık 5 yıldır uygulanan deplasman yasağının kalkmasıyla Vodafone Arena'daki ilk derbi mücadelesinde Galatasaraylı taraftarlar da olacak.

20 Kasım 2011'de Beşiktaş-Galatasaray derbisiyle başlayan yasak, yine bu iki takım arasında oynanacak karşılaşmada sarı-kırmızılı taraftarların tribündeki yerlerini almasıyla sona erdi.

BAKMADAN GEÇME!