Bergama Belediyesi 2018'in etkinlik takvimini açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Bergama Belediyesi 2018in etkinlik takvimini açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2018 15:47

Bergama Belediyesi 2018'in etkinlik takvimini açıkladı

Haberin Devamı

İZMİR'in Bergama ilçesinde, Belediye'nin 2018 yılı kültür, sanat, tarih ve spor etkinlikleri açıklandı.

Bergama Belediyesi, bu yıl tarihi kentte yerel ve uluslararası çok sayıda organizasyon düzenleyecek. Şubat ayında Geleneksel Deve Güreşleri ile başlayan etkinlikler Nisan ayında Bergama Süper Enduro Yarışları ile motor tutkunlarının gönlünü fethedecek. 22 Nisan'da dünya çocuklarının Bergama'da bir araya geldiği 22. Uluslararası Çocuk Şenliği, 27 Nisan'da ise Türk Tıp Tarihi Kurumu'nun 80. Yıl Etkinlikleri Buluşması gerçekleştirilecek.

10-13 Mayıs tarihleri arasında ise bu yıl ilk defa Uluslararası Bergama Tiyatro Festivali düzenlenecek. Dünyanın farklı yerlerinden tiyatro ekiplerinin bir araya gelecek festivalin ardından ise bu yıl 7'incisi düzenlenecek Bergama Fotoğraf Günleri ve Bergama Fotomaratonu Türkiye'nin farklı yerlerinden fotoğraf severleri Bergama'da buluşturacak. Tarihte ilk psikoterapinin yapıldığı yer olan Bergama Asklepeion'unda bu yıl 43. kez düzenlenecek Uluslararası Bergama Grup Psikoterapileri Kongresi'nde çok sayıda bilim insanını farklı konularda Bergama'da konuşacak ve tartışacak. Haziran ayında tarihi kentin simgesi ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Bergama'ya en güzel hediyesi 82. Uluslararası Bergama Kermesi çeşitli kültür sanat etkinliklerini Bergamalılar'la buluşturacak.  28 Haziran'da ise iki yıldır düzenlenen UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bergama'dan Efes'e pedal çeviren bisiklet tutkunları bu yıl bir diğer dünya mirasımız Truva'dan Bergama'ya pedal çevirecek. Ağustos ayında Bergamalı Gazeteci merhum Şakir Süter anısına 8. kez gerçekleştirilecek olan Şakir Süter Gazetecilik Yarışması, İzmirli gazetecileri Bergama'da bir araya getirecek. Eylül ayında ise 3. UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu ile Selçuk'tan Bergama'ya pedal çevrilecek. Her yıl Bergama'nın geleneksel spor etkinliği haline gelen 7. Uluslararası Bergama Veteran Basketbol Turnuvası'nda ise bu spora yıllarını vermiş oyuncular ter dökecek. 14 Eylül'de Bergama'nın Kurtuluş Günü etkinlikleri ise geçen yıl ilki düzenlenen Bergama Zeybek Festivali ile devam edecek. 4-7 Ekim tarihlerinde ise basketbolun efsaneleri Bergama Erdal Önder Spor Salonu'nda düzenlenecek Bergama Galenos Cup Basketbol Turnuvası ile basketbol severleri Bergama'da biraya getirecek.

"ETKİNLİKLERİMİZ İÇ TURİZMİN CANLNAMASINA KATKIDA BULUNUYOR"

CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, etkinliklerin iç turizmin canlandırılmasında büyük bir rol oynadığını belirtip, "Bergama 2 bin 500 yıllık olağanüstü geçmişi ile geçmişten günümüze birikimlerini, kültürünü, geleneklerini taşıyan bir kent. Bizlerde çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. İlçemizde kentin ekonomik geleceğini de sosyal adalet ve eşitlik ilkeleri içerisinde harekete geçirmeye çalışıyoruz. Yapılan organizasyon ve sosyal etkinlikler de bu amaç doğrultusunda yaşama geçiyor. İç turizm dinamiklerini harekete geçirerek etkinliklerimiz ile birçok kişinin ilçemize girişini sağlıyoruz. Ekim 2016'da hizmete giren Bergama Kültür Merkezi BerKM'de bu amaca katkı koyuyor. Burada ayrıca düzenlenen etkinlikler özellikle Bakırçay'da büyük beğeni ve izleyici topluyor. Tüm vatandaşlarımızı Bergama'ya bekliyoruz" dedi.

BERGAMA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!