Benimle oynayamazsınız

Güncelleme Tarihi:

Benimle oynayamazsınız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2004 02:01

Transferde istediklerini yapamadıklarını belirten Fenerbahçe Teknik Direktörü, Alex'in sözleri için ‘‘Türkleştirilmiş bir ifade gibi geldi’’ deyince yapılan eleştiriye sert yanıt verdi: ‘‘Belki Lorant veya başkasıyla oynayabilirsiniz, ama benimle değil. Ben yarı yarıya Türküm.’’

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Antalya kampının son gününde düzenlediği basın toplantısında sıkıntılı ve gergin dakikalar geçirdi. Ligin başlamasına kısa bir süre kala takımında sakatlıklardan doğan sorunları dile getiren ve ikinci yarı için umutlu konuşan Alman çalıştırıcı, bir soru üzerine, ‘‘Eğer basın kadar hassas düşünseydim, burada olmazdım. Belki Lorant veya başkasıyla oynayabilirsiniz, ama benimle oynayamazsınız’’ dedi.

Basın ile son iki günde sorun yaşandığına dikkat çeken Daum şunları söyledi:

Aynı suda yüzüyoruz

Umut ediyorum ki, basınla daha sakin bir ortamda biraraya geleceğiz. Son iki gün gibi olmamalı. Basına kapıları kapatmak istemiyorum. Bazı gazeteci arkadaşlarımız birlikte olmayı değil, ayrı olmayı istiyor. Negatif haberler daha fazla tiraj getiriyor düşüncesine katılmıyorum. Basın bizim bir parçamızdır. Her ne kadar aynı gemi üzerinde olmasak da aynı suyun üzerinde yüzüyoruz.

Basının emrinde olduğunu ancak çok yakın olmak zorunda olmadığını hatırlatan Daum, ‘‘Size dahi, Lorant'a köylü yakıştırması yapıldı’’ sözlerine, ‘‘Ben dahi değilim. Bu abartılmış bir ifade. Ayrıca köylülere sonsuz saygı duyuyorum. Onlar sabah güneş doğarken işe koyulur, akşam güneşin batışına kadar çalışır’’ yorumunu yaptı.

Daum, sağlığını düşünerek gazete okumadığına da işaret ederek, ‘‘Negatif haberler bana ulaşıyor. Bu yüzden dergi okuyorum’’ dedi.

Türkleştirilmiş ifade

Transfer çalışmalarının devam ettiğini ve yapılacağına inandığını dile getiren Daum konuşmasını şöyle sürdürdü:

Yeni gelecek olan isimler de kısa sürede takıma uyum sağlayacaklar. Burada açık konuşamam. Açık konuştuğum zaman kullanacağım her kelime yönetime eleştiri gibi olarak değerlendirilecek. Önümüzde yönetim kurulu seçimleri var, böyle bir dönemde herkes benim yönetime karşı birşeyler söylememi bekliyor.

Biz transfer konusunda isteklerimizi gerçekleştiremedik. Bunu net bir şekilde söylüyorum. Hakan Kutlualp ve Mahmut Uslu 14 gün Brezilya'da bulundu. Alex'in tüm sülalesiyle konuştu. Doktoruyla görüştüler, ne gerekiyorsa yapıldı. Neredeyse seferber oldular. Alex'in böyle bir açıklama yaptığına inanamıyorum. Bana Türkleştirilmiş bir ifade gibi geldi.

Boks maçı gibi

Daum, ‘‘Türkleştirilmiş ifade’ sözlerini eleştiren bir gazeteciye sinirlenip sesini yükselterek şu yanıtı verdi:

Ben basın kadar hassas olsam, şu anda basın toplantısı yapmazdım. Çünkü benim de gururum var. Belki Lorant veya başkasıyla oynayabilirsiniz, ama benimle oynayamazsınız. Ben görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Eldeki imkanlarla en iyisini başarmak istiyorum.

Benim Türkiye ve Türk insanına yaklaşımıma bakıldığı zaman sizin ‘Ağzından böyle bir kelime kaçtı' yorumu yapmanız gerekiyor. Ben yarı yarıya Türküm. Nerede, hangi şartlarda olursa olsun, Türkiye'yi savunuyorum. Böyle bir kelimeyi kötüye kullanamazsınız. Basın toplantısına çıktığım zaman kendimi boks maçında zannediyorum. Aziz Yıldırım'ı kötülemek isteyen bir kesim var. Bu yüzden her basın toplantısı stres altında geçiyor. Bu bana sanki bir oyun gibi geliyor.

Nobre'ye dört hafta gerek

Yeni transfer Nobre'nin henüz kondisyon olarak hazır durumda bulunmadığına dikkat çeken Daum şöyle dedi: ‘‘4 haftalık süreye ihtiyacı var. Çabuk ve hareketli bir oyuncu. Vitesse maçının ikinci yarısında gücünden düştü. Nerede durması gerektiğini, nasıl pozisyon alması gerektiğini iyi biliyor. Hava toplarında etkili. Nobre'nin takıma katkısı olacaktır. Bunun garantisini veriyorum. Şu anda 60 dakika yüksek tempoyla oynayacak durumda.’’

Kalecilerimiz baskı altında

CHRİSTOPH Daum, kaleciler Recep ve Volkan'a da destek oldu. Alman çalıştırıcı, ‘‘Elimde bulunan kalecileri ben sürekli eleştirmedim. Onları çok övdüğüm zaman da oldu. Kaleci konusunda araştırma da yaptım. Şu anda genç olarak baktığınızda Türkiye'nin en iyi iki kalecisine sahibiz. Fenerbahçe kalecisinin üzerindeki baskının ne kadar ağır olduğunu herkes biliyor’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!