Benim adım Kemal !

Güncelleme Tarihi:

Benim adım Kemal
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 1998 00:00

Devrim SAĞIROĞLU
Haberin Devamı

Sezon başında herkesin favorisiydi.. ‘‘Ligden bu sezon üç yerine iki takım düşecek, Şekerspor nasıl olsa garanti’’ diyorlardı.

En yakın arkadaşları bile, Şekerspor'u yükselme maçlarında 1.Lig'e çıkartan teknik direktör Celal Kıbrızlı'ya, ‘‘Hocam, sen takımı çalıştırmayı filan bırak. Futbolculara bol bol santra idmanı yaptır’’ diye takılıyorlardı.

2.Lig'den birinci lige yeni çıkmış, hiçbir flaş transfer yapmamıştı. Şenol, Mustafa, Osman dışında eldeki kadroyu tutmuş, bunlara ikinci ve üçüncü ligden aldıkları futbolcuları eklemişti. Birinci ligden transfer ettiği oyuncuların çoğu, zaten kendi takımında oynamıyordu. Üstelik bu, Celal Kıbrızlı'nın da birinci ligdeki ilk deneyimiydi.

Sonra, inanılmaz sonuçlar birbirini izlemeye başladı. ‘‘Banko düşer’’ denilen ekip, rakiplerine kök söktürüyor, puanları bazen birer, bazen üçer olmak üzere cebine indiriyordu. ‘‘Sen, oyuncularına santra antrenmanı yaptır’’ diye dalga geçilen adam, birinci ligin itibarlı antrenörlerinden biri haline gelmişti.

Ya benim, daha maçlar başlamadan düştüğüm hataya ne demeli ? ‘‘Eğer bu takım sezon bitiminde, geçen sene Zeytinburnu'nun topladığı kadar puan toplasın, adımı değiştiririm’’ şeklinde bir kehanette bulunmak gafletine kapıldım. Şekerspor, Zeytinburnu'nun bir sezonda aldığı 11 puanı, ligin 13.haftasında elde ettiği 13 puanla geride bıraktı. Antalyaspor'u ilk yarının son maçında yenince, ‘‘Devrim’’ olan adımı, göbek adım Kemal'le birleştirerek ‘‘Kemal Devrim’’e çevirdim. Hele şu son Beşiktaş maçı yok mu.. ‘‘Devrim’’ de gitti, tek başına ‘‘Kemal’’ kaldı..

Kadrosunun toplam maliyeti 510 milyar 500 milyon lira olan, Mariborlu Simeunoviç ile İsmet Munihsi'yi kulübüyle birlikte 550'şer bin mark, gözde defans oyuncusu Kongolu Yvos'u 33 (yazı ile otuzüç) milyara maleden Şekerspor, bizim transfer hovardası kulüplerimize de inanılmaz bir ders veriyordu..

2.Ligden gelen takımına, Diyarbakır, Keşan, Ankara Demirspor, Erzurum, Bakırköy, Petrolofisi, Göztepe, Kayseri Erciyes ve l.Ligde takımlarında oynamayan futbolcuları ekleyen Celal Kıbrızlı'nın, dolar milyoneri yabancı meslekdaşlarına verdiği ders, bunlardan da önemliydi..

Peki, Şekerspor bundan sonra düşer mi ? Yoo, ben bu tuzağa bir kere yakalanırım. Sütten ağzım yandı, yoğurdu üfleyerek yiyeceğim. Yanıtı, siz kendi kendinize verin. Ama şunu da bilin.. Şekerspor küme düşmezse, kesin olarak yılın takımı ve Celal Kıbrızlı da yılın antrenörüdür..

Arkadaşlarımdan şimdi bir ricam var.. Şekerspor maçlarını izlerken, bana lütfen ismimle hitap edin:

‘‘Benim adım Kemal !’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!