Ben farklı başkanım

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, siyasi konular basta olmak üzere birçok konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kocadon, “Yapı olarak üzerimde biri varken çalışma durumunda olamam. Ben farklı başkanım” dedi.

Haberin Devamı

ÇALIŞAN Gazeteciler Günü nedeniyle, Bodrum Belediyesi’nce ilçede görev yapan basın mensuplarıyla düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, önemli mesajlar verdi. Kocadon, seçimler için henüz çok erken olmasına rağmen Muğla Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olabileceğini açıkladı.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Sayın Başbakanımızın bir beyanatı var. Muğla Büyükşehir olacak. Bodrum’un bunun dışında tutulması mümkün değil. Bodrum’da şu an İstanbul modeli uygulanıyor, Muğla’da da aynı yöntem uygulanacak. Yani üst kimlik Muğla oluyor bu sefer, bizim aldığımız bütün kararları Muğla onaylacak. Böyle olunca farklı düşünmek lazım. Ben yapı olarak üstümde biri varken çalışma durumunda olamam. Farklı bir başkanım. Ben radikal kararlar alan ve uygulayan başkanım. Hiçbir beklentim olmadığı için çok rahat hareket edebiliyorum. Bodrum, Muğla’nın en önemli ilçesi, ekonomik açıdan çok yüksek olsak da seçmen sayısı az. Ama ben Muğla’da çok tanınan ve sevilen bir başkanım. Bunları şimdi konuşmak çok erken, daha kesinleşmiş bir karar yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yerel seçimlerde şahıs önemli

Bodrum’un sadece 80 bin seçmeni olduğunu, bunun 65 binin oy kullandığını anlatan Kocadon, “Yani 65 bin oyla büyükşehir belediye başkanı olma şansımız yok. Ama Muğla’nın şöyle bir geneline baktığınızda Fethiye’den Bodrum’a kadar, çok tanınan bilinen bir insanım. Çok iyi çalışıyoruz” dedi. DP’nin oyunun az olduğu AK Parti veya CHP’ye geçmesi konusundaki soruları da yanıtlayan Kocadon, sözlerini şöyle sürdürdü: “2009’un sonlarında Bodrum’da, Demokrat Parti’nin oyu çok düşüktü. Ama bu gün baktığımızda bu partiden belediye başkanıyım. Çünkü, yerel seçimlerde şahıslar çok önemli. Özellikle Bodrum halkı çok bilinçli oy kullanıyor. Yerel ve geneli ayırt edebilen bir halka sahibiz ki, bu bizi herhangi bir parti yönünde zorlanmamız gerektiğini göstermiyor. Yani ben Bodrum halkının isim olarak oy kullanacağına inanıyorum. Elinizdeki kız güzel bir kıymetli bir kız. Bu takdiri Bodrum halkı yapacak kızını nereye verir bilemem.”

Haberin Devamı

Demokrasinin vazgeçilmesi

Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Mehmet Kocadon, basının demokrasi için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, şu açıklamayı yaptı:
“Müthiş bir atmosfer sergileniyor. Teknoloji çok hızlı. Anında haber ediyorsunuz. Bunun emek olarak harcadığınız bu eforun ne kadarı size geri dönüyor diye dönüp baktığımızca maalesef o kadar fazla bir dönüş yok.”

Yazarın Tüm Yazıları