Belgeseli çekilen film gibi hayat hikayesiyle ders verdi

Güncelleme Tarihi:

Belgeseli çekilen film gibi hayat hikayesiyle ders verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 10:09

Belgeseli çekilen film gibi hayat hikayesiyle ders verdi

Haberin Devamı

İZMİR'deki Gediz Üniversitesi, sıradışı bir yaşam öyküsüne sahip Hüseyin Özer'i konuk etti. İngiltere'nin başkenti Londra'da kurduğu Sofra Restoranları ile dünya çapında üne kavuşan Özer, Gediz Üniversitesi TÜBİTAK Girişimcilik Sertifika Programı katılımcıları ile Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi Yüksek Lisans Programı öğrencilerine ders verdi.
Türk mutfağını İngiliz Kraliyet Ailesi ile tanıştıran Türk olarak bilinen Hüseyin Özer, Discovery Channel tarafından belgeselleştirilen film gibi hayat hikayesini paylaştı. Yurtdışında en çok tanınan Türkler arasında gösterilen Özer, çocukken babası tarafından terk edildiğini, ailesiz büyüdüğünü anlattı. Hiç okula gidemediğini, okuma-yazmayı Tokat'taki köyünde hayvan otlatırken kendi başına öğrendiğini belirten Özer, çarpıcı sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çocukluğum yokluk ve acı içinde geçti. 11 yaşımda köyümden ayrılmak zorunda kaldım, çalışmak için Ankara'ya gittim. İlk günler bir tuvalette yattım, sonra bir kömürlüğe taşındım. Meyhanede çalışıyor, karnımı doyuracak parayı ancak kazanıyordum. Ankara'nın ardından İstanbul'da çalıştım, bir yandan da İngilizce öğrendim. Askerden döndükten sonra yolculuk parasını zor denkleştirip otobüsle İngiltere'ye gittim, bulaşıkçılık yapmaya başladım. Dört yıl sonra ilk işyerimi açtım, zamanla restoranlar zincirine dönüştü."
"HAYATTAN KORKMAYIN"
Bugün işyerlerinde birbirinden ünlü isimleri konuk eden, Türkiye'yi ve kültürümüzü tanıtan Hüseyin Özer, yabancıları hayran bırakan başarılarına dürüstlüğü ve çalışkanlığı sayesinde ulaştığını dile getirdi. Özer, Gediz Üniversitesi öğrencilerine şunları söyledi:
"Hiç okula gitmemiş biri olarak dünya çapında bir Türk markası oluşturabildiysem, üniversite öğrenimi alan siz gençler daha iyilerini yapabilirsiniz. Yeter ki ideallerinizin peşinden gidin, her zaman dürüst ve çalışkan olun. Hayattan asla korkmayın, kanunsuz iş yapmaktan ve yanlış yapmaktan korkun. Bir insan tutkuluysa, samimiyse, severek ve eğlenerek çalışıyorsa başarmaması imkansız. Ben bunun bir örneğiyim. Hayatta imkansız olmadığını göstermek için okullara gidip yaşamımı anlatıyorum. Hiç öğrenci olamadım ama ne mutlu ki birçok öğrencim var, hiç eğitim hayatım olmadı ama bugün bir eğitim aşığıyım. Bu yüzden mutluyum, bir o kadar da gururluyum."

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!