Belediyelere ucuzcu çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Belediyelere ucuzcu çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2015 14:33

Başkent’te ‘ucuzcu’ diye tabir edilen merdivenaltı berberlerin en fazla Çankaya bölgesinde olduğuna dikkat çeken Ankara Berberler Odası Başkanı Bayram Karakaş, yerel yönetimleri yeterince denetim yapmadığını öne sürerek “Çankaya Belediyesi’ni göreve davet ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’da kayıt dışı çalışan ve fiyat tarifesine uymayan berberlerle mücadele eden Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu, belediyelerin denetim yapmadığını öne sürerek vatandaşları sağlık konusunda uyardı. Ucuzcu olarak adlandırdıkları berberlerin kalitesiz ve sağlıksız ürünler kullandığına dikkat çeken Federasyon Başkanı Bayram Karakaş, “Jiletin 10, kolonyanın 25, kremin 15 lira olduğu bir yerde 2 TL’ye sakal traşı olmaz” dedi. Merdivenaltı berberler için Çankaya Belediyesi’ne çağrıda bulunan Karakaş şunları söyledi:

YAPTIRIMIMIZ YOK

“Zabıta teşkilatımız Mahalli İdareler Kanunu’na göre esnafımıza sıkı denetim yapsın, hiç kimse haksız kazanç elde edemez. Denetim eksikliği nedeniyle üniversite çevreleri ve ana arterlerde, ‘ucuzcu’ diye adlandırdığımız bir zümre oluştu. Gücümüz yettiğince bunlarla mücadele ediyoruz. Ama belediyeler de bu taşın altına elini koymak zorunda. Özellikle Çankaya Belediyesi sınırları içerisinde bunların sayısı çok fazla. Daha önce yaptığımız sözlü ve yazılı başvurulara rağmen bu bölgede denetim açığı var. En çok ucuzcu berber Sıhhıye, Mithatpaşa Caddesi, Sezenler ve İsmetpaşa bölgelerinde bulunuyor.

Haberin Devamı

3 TL’YE SAÇ 2 TL’YE SAKAL TRAŞI OLMAZ

Ankara’daki ucuzcuların en çok barındığı yer Çankaya. Belediyeyi göreve davet ediyorum. Eğer başarılı belediyecilik istiyorsa esnafını kontrol etmeli. Her yıl fiyat ücret tarifesi çıkartıyoruz. Jiletin 10, kolonyanın 25, kremin 15 TL olduğu bir yerde 2 TL’ye sakal traşı olmaz. Ucuzcular, kanserojen, kan yoluyla hastalık bulaştırabilecek alet ve edavatlar kullanıyor. Ucuzcu berberler sıhhi çalışmıyor. Kuaförde 10 TL’ye dip boyası olmaz. İyi bir boyanın fiyatı 15-20 TL. Bu işlemi nasıl 10 TL’ye yapacak? Ucuzcular; merdiven altı, kanserojen madde içeren ürünlerle makyaj ve maske yapıyor. Resmi yazılarımızla da belirttik belediyelerde ucuzcuların listesi var.”

‘AZ TEHLİKELİ SINIFTA OLMALI’

İŞ sağlığı uygulamalarında berber ve kuaförlerin tehlikeli sınıfta yer aldığını belirten Bayram Karakaş, cezai yaptırımların meslek mensuplarını tehdit ettiğini belirterek az tehlikeli sınıfa geçmek istediklerini söyledi. Bu konuda düzenleme beklediklerini kaydeden Karakaş şöyle konuştu:
“Fön makineleri ve kan yoluyla bulaşan hastalıklardan dolayı tehlikeli sınıftayız. Her evde bir fön makinası var o zaman her ev tehlikeli, her otelde bir fön makinesi var o zaman her otel tehlikeli demektir. Eğer az tehlikeli sınıfa çekilirsek, sektörde büyük bir rahatlama olacak. Tehlikeli sınıfın cezai yaptırımları çok yüksek olduğu için arkadaşlarımızda ciddi bir tedirginlik var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!