Belediyelerde Muharrem iftarı

Güncelleme Tarihi:

Belediyelerde Muharrem iftarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2012 00:00

Muharrem ayının 10’uncu günü kutlanan Aşure Günü nedeniyle, belediyeler de iftar yemeği vererek vatandaşları buluşturdu.

Haberin Devamı

Keçiören Belediyesi tarafından İslam dünyası için kutsal sayılan Muharrem ayı nedeniyle iftar programı düzenlendi.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeğinde Mehmet Güçlü Kuran-ı Kerim okurken Mustafa Bektaşoğlu tarafından dua edildi. Programda bir konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Muharrem ayı içerisinde İslam tarihindeki önemli olayların yaşandığını belirtti.

BİRLİKTELİK VURGUSU

Konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yapan Ak, “Biz ayrılıklar üzerine değil birlikteliklerimiz ortak görüş ve düşüncelerimiz üzerine beraberliğimizi inşa edelim. Türkiye olarak Türkiye’de yaşayan her insanın değerli olduğunu öteki olmadığını bu ülkenin temel unsuru kabul ederek yaşamamız ve bununla beraber övünmemiz ve geleceğe böyle adımlar atmamız lazım” dedi.

Haberin Devamı

Aşure paylaşmanın simgesidir

Belediyelerde Muharrem iftarı

Mamak Belediyesi de, beş camide, 20 bin aşure dağıttı. Akdere Yunus Camii önünde cuma namazı sonrasında dağıtılan aşurelere vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Programa katılan ve vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikram eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Halk arasında paylaşmanın simgesi haline gelen aşure günü İslam alemine hayırlar getirsin” dedi.

Zalime boyun eğmemeyi anlatır

Belediyelerde Muharrem iftarı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Aleviler ve İslam dünyası için kutsal sayılan Muharrem Ayı sebebiyle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde yemek verdi.
Özcan Özdemir ve Hüseyin Çuhadar’ın okuduğu Mersiyelerle başlayan programda Alevi dede Hüseyin Dedekargınoğlu, Kerbela ve Muharremi anlattı. Ardından Dedekargınoğlu’nun duaları eşliğinde Muharrem Ayı’na özel olarak hazırlanan yemekler ile oruçlar açıldı. Programda konuşan Yaşar, Muharrem Ayı’nın tüm insanlığa büyük nasihatler içerdiğini belirterek, “Muharrem ayı demek yas demektir, matem ayıdemektir, birlik ve bütünlüğümüzün, kardeşliğimizin ne kadar önemli olduğudur. Zalim olana karşı, baskı düzeni kurmaya karşı boyun eğmemeyi anlatır Kerbela. Bu kutsal ayda bunu da idrak etmemiz gerekir. Ne diyordu Hazreti Ali, ‘Zalime boyun eğmeyin, sadece haklarınızı kaybetmekle kalmazsınız haysiyetinizi de yitirirsiniz’. Kerbela hepimize vasiyet olan bu sözün yerine getirilmesini anlatıyor” dedi.

Haberin Devamı

Nevin Gökçek aşure dağıttı

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS), Muharrem Ayı dolayısıyla Güvenpark’ta hazırlanan stantta yüzlerce Başkentliye aşure dağıttı. Nevin Gökçek de onursal başkanlığını yaptığı SOS Vakfı aracılığıyla Ankaralıların Muharrem Ayı’nı aşure ikram ederek kutladı. Vakıf sorumlusu Seval Ulusoy, evlerde özel olarak hazırlanan aşureleri Onkoloji Hastanesi, Hacı Bayram-ı Veli Camisi, Demetevler Şefkatevi’nin ardından Güvenpark’ta da dağıtarak, hem tüm Başkentlilerin Muharrem Ayı’nı kutladıklarını, hem de baş tacı öğretmenlere de, Öğretmenler Günü’nde aşure ikram ettiklerini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!