Belediyelerde kâğıtsız dönem

Güncelleme Tarihi:

Belediyelerde kâğıtsız dönem
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 15:32

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) projesinin belediyelerde de uygulanacağını belirten TBD Ankara Şube Başkanı Nurcan Sunay, “KEP ile kamuda tasarruf sağlanacak. Posta, yazıcı, kâğıt masrafları ortadan kalkacak” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Ankara Şube Başkanı Nurcan Sunay, kamu kurumları arasında belge alışverişinin dijital ortamda yapılmasını sağlayacak KEP sisteminin belediyelerde de uygulanacağını söyledi. Hürriyet Ankara’ya konuşan Sunay, proje hakkında şunlaı söyledi: “Başbakanlığın, KEP sistemi konusunda ne kadar kararlı olduğunu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey aktardı. Bu aslında uzun zamandır yapılan çalışmalardan biri. Yaklaşık 10 yıldır kamu kurumları, kendi içlerinde uyguluyordu. Ama artık evrak alışverişini de KEP ile yapacaklar. Belediyeler de sisteme dahil olacak. Kâğıdın ortadan kalması ile kamuda inanılmaz derecede tasarruf sağlanacak. Posta, yazıcı, kâğıt masrafları ortadan kalkacak.

KADINLARA BİLİŞİM DESTEĞİ

Haberin Devamı

Dernek olarak Ankara Kalkınma Ajansı’yla başlattığımız ‘Bilişimle Girişimci Kadın’ projemiz sayesinde üniversite mezunu, meslek sahibi olan ancak çalışmayan kadınların internet üzerinden çalışmalarını sağlayacağız. Kadınlarımız genelde el sanatlarını internet üzerinden satarlar ama bu farklı. Burada kadınlar bilgilerini satacaklar. Örneğin İngilizce öğretmeni, avukat, tercüman ama eş durumu ya da farklı durumlardan evde oturuyor. Oluşturacağımız elektronik ticaret portalı üzerinden talepte bulunanlara hizmet verecekler. Gelecek dönemde TBD Ankara Şubesi olarak üniversite öncesi gençlere kodlama eğitim vereceğiz. Eğitimleri sömestr ya da yaz tatilinde gerçekleştireceğiz.”

KÂĞIT KABUL EDİLMEYECEK

Türkiye Bilişim Derneği’nce (TBD) Bodrum’da düzenlenen ve “Siber güvenlik”, “e-devlet”, “bulut bilişim”, “KamuNet” gibi stratejik konuların masaya yatırıldığı KAMU-BİB’e konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey, bilgi ve iletişim konusunda birçok projenin Başbakan Binali Yıldırım tarafından takip edildiğine dikkat çekti. Zerey, “Kamu kurumları arasında belge alışverişi KEP üzerinden yapılacak. Yakın bir zamanda karşı taraf kâğıdı kabul etmeyecek” ifadelerini kullandı.

Belediyelerde kâğıtsız dönem

Haberin Devamı

Bu yıl 19’uncusu düzenlenen KAMU-BİB’e, 4’ü Ankara’dan 30 belediyenin üst düzey yöneticileri de katıldı.

BAKMADAN GEÇME!