Belediyeden evde sağlık hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Belediyeden evde sağlık hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2018 11:46

Belediyeden evde sağlık hizmeti

Haberin Devamı

BORNOVA Belediyesi sağlık ekiplerinin, 2014 yılından bu yana gebe, lohusa, çocuk ve bebek bakımında toplam 30 bin 777 ev ziyareti hizmeti gerçekleştirdiği bildirildi.

Bornova Belediyesi'nin evde bakım hizmetleri devam ediyor. Hizmetler kapsamında özellikle gebe, lohusa, bebek ve çocuk bakımları ihtiyaçlı vatandaşlar için avantaj sağlıyor. 2014 yılından bu yana gebe, lohusa, çocuk ve bebek bakımında toplam 30 bin 777 ev ziyareti yapılırken, gebe ve çocuk ağız ve diş sağlığında ise 1176  muayene gerçekleştirildiği bildirildi.

Hizmet kapsamında Bornova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde görevli ebe ve hemşireler, gebe ve lohusaların kontrollerini evlerinde yapıyor. Gebelerin açlık kan şekeri ve kolesterol ve tansiyon ölçümleri yapılırken psikolojik destek de verilerek doğuma hazır olmaları sağlanıyor. Yeni anne olmuş kadınlara ise bebek emzirme eğitimi veriliyor. Ayrıca bebeğin boy, kilo, baş ve karın çevresi takibi düzenli olarak yapılırken psikomotor gelişimi izlenip, aşı kontrolleri de gerçekleştiriliyor.

Son 4 yıl içinde verilen hizmetler kapsamında 6 bin 32 lohusa ev ziyareti yapıldığı, gebe ev ziyaret sayısı 11 bin 552 olurken, çocuk ve bebek bakımında da 13 bin 193 ziyaret gerçekleştirildiği belirtildi. Ayrıca evde verilen ağız ve diş sağlığı muayene ve tedavisinden de 549 gebe, 627 çocuğun yararlandığı bildirildi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!