Belediye Ekipleri Yolların Kapanmasına İzin Vermiyor

Güncelleme Tarihi:

Belediye Ekipleri Yolların Kapanmasına İzin Vermiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 15:04

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ YOLLARIN KARDAN KAPANMAMASI İÇİN 24 SAAT ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yoğun kar yağışına rağmen ulaşımın aksamaması için zorlu şartlarla mücadele ediyor.
Kocaeli’nin yüksek kesimlerinde gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, öğlenden itibaren etkisini artırmaya başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin teyakkuz halinde bekleyen ekipleri de, yoğun kar yağışının bulunduğu alanlara anında müdahale etti. Beklenen kar yağışı öncesi tüm tedbirleri alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışmalara başladı. Gece boyunca ve gündüz saatlerinde yapılan çalışmaların ardından kentin yüksek kesimlerinde kapalı yol bulunmuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yaşanacak sıkıntıların önüne geçebilmek için tüm ekipleriyle 24 saat aralıksız görev yapacak.
UMUTTEPE VE KARTEPE AÇIK
Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımın aksamaması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçeler başta olmak üzere tüm belde ve köy yollarında çift vardiya olarak çalışıyor. Zorlu koşullara rağmen ekiplerin özverili çalışmaları sayesinde Kocaeli’nde kapalı yol bulunmuyor. Kocaeli Üniversitesi Yerleşkesi ile KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Umuttepe Yolu ve turizm merkezi Kartepe’de yollar hiç kapanmadı.
338 PERSONEL GÖREV YAPIYOR
İlçelerde 73 farklı ana artere konuşlandırılarak 24 saat hizmet verecek olan karla mücadele ekiplerinin kentin tüm noktalarına kısa sürede ulaşabilmesi için 338 personelle görev yapıyor. Karla mücadelede 122 adet araç kullanılıyor. Ayrıca ilçelerde 36 kar bıçaklı traktör, 92 farklı grup köy yolunda 24 saat hizmet veriyor.
EKİP ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞIYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından görev yapan ekibe özel kar montları ve kar botları dağıtıldı. Gece -11’e kadar düşen soğukta karla mücadele eden ekip, vatandaşların yolda kalmaması için zorlu şartlarda görev yapıyor. Çalışan personele soğuktan etkilenmemeleri için paket helva, ekmek, su ve meyve suyu dağıtılıyor.
TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI KULLANIN
Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada vatandaşlardan kar yağışı nedeniyle dikkatli olmaları istenerek kar lastiği olmadan yola çıkılmaması gerektiği vurgulandı. Ayrıca vatandaşların şahsi araçları yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri gerektiği kaydedildi. Kendi araçları ile yola çıkan vatandaşların ise yanlarında mutlaka zincir bulundurmaları gerektiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!