Belediye çalışanları çocuk istismarına karşı bilinçlendiriliyor

Güncelleme Tarihi:

Belediye çalışanları çocuk istismarına karşı bilinçlendiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 13:14

Belediye çalışanları çocuk istismarına karşı bilinçlendiriliyor

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- ÇOCUK istismarı ile mücadele çalışmaları kapsamında Ankara Eylem Planı'nı hayata geçiren Keçiören Belediyesi, zabıtalar ile park ve bahçelerde görevli belediye personeline çocuk istismarını önleme eğitimi verdi.
Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen 'Çocuk İstismarının ve İhmalinin Önlenmesi Paneli'ne Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı. Görev başındayken çocuklarla en sık karşılaşan belediye personeli olan zabıtalar ile park ve bahçe çalışanlarını çocuk istismarı hakkında bilgilendirmeyi amaçlayan panelin başkanlığını Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan üstlendi. Paneli düzenleyen Başkan Mustafa Ak'a teşekkür eden Necmi İlhan, “Bu panelin, çocuk istismarının önlenmesine yönelik ciddi bir katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.
ŞÜPHELİ DURUMDA YETKİLİ MAKAMLARI UYARIN 
Daha sonra panelin konuşmacılarından Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Fayık Yurtkulu, çocuk istismarının tanınması, tespiti ve müracaat edilecek kuruluşlar hakkında bilgi verdi. Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE)Akademik Danışmanı Dr. Özcan Kars Yetişkin, istismarın çocuk üzerinde yarattığı olumsuz sonuçlara dikkat çekerek, “Çocuklarımıza yaşamımızda daha fazla yer açmalıyızö mesajını iletirken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal Rehabilitasyon Hizmetleri Daire Başkanı Emin Erarslan ise, çocuk istismarı sonrası sosyal rehabilitasyon süreci hakkında konuşarak, “İstismara uğrayan çocuğun beden ve ruh sağlığı bozulur. Zabıta ve park bahçelerde çalışmakta olan görevli arkadaşlar toplumla iç içe çalışıyorlar. Şüpheli bir durum gördüklerinde yetkili makamlar anında bilgi vermelidirlerö uyarısında bulundu.
ÇOCUĞUN GELİŞİMİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR
Keçiören Toplum Sağlığı Merkezi Halk Sağlığı Uzmanı Dr.Güledal Boztaş da, Keçiören ilçesi açısından çocuk istismarını değerlendirerek, “18 yaşını doldurmamış bütün bireyler çocuktur. Fiziksel, cinsel, duyusal ve ekonomik, kurumsal istismar vardır. İhmalde göz ardı etme, istismarda ise kasti hareket vardır. Her ikisi de çocuğun gelişimini olumsuz etkilerö dedi. Konuşmaların ardından panelistler belediye personelinin merak ettiği soruları yanıtlarlarken, Başkan Ak da panelin konuşmacılarına teşekkür plaketi takdim etti ve her bir konuşmacı adına Keçiören Belediyesi Balıkesir Erkek Hatıra Ormanı'na 3 adet fidan bağışladı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!