Bebeklerin yüzde 10'u erken doğuyor

Güncelleme Tarihi:

Bebeklerin yüzde 10u erken doğuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 16:09

Bebeklerin yüzde 10'u erken doğuyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Dr. Gönül Tezel, dünyada ve Türkiye'de tüm gebeliklerin ortalama yüzde 10'unun erken doğumla sonuçlandığını söyledi.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısıyla prematüre bebekler için farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinliğe yeni doğan ünitesinde görevli doktor ve hemşirelerin yanı sıra hastanede erken doğum sonunda bebek sahibi olan anneler de katıldı.

Hastane Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Uzm. Dr. Gönül Tezel, erken doğan bebeklere ve ailelerine hayata tutunma mücadelelerinde destek verdiklerini söyledi. Hastanelerinde son 3 yılda prematüre olarak dünyaya 60 bebeğin geldiğini belirten Dr. Tezel, prematüre bebekleri minik kahramanlar olarak adlandırdıklarını ifade etti.

Prematüre bebeklerin zamanından önce doğduklarını ve hala anne karnındaki sıcaklığa ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Dr. Tezel, "Dünyada ve Türkiye'de tüm gebeliklerin ortalama yüzde 10'u maalesef erken doğumla sonuçlanıyor. Prematüre bebek sahibi olan ailelerin öncelikle sabırlı olması ve yoğun bakım ekibine güvenerek işlerini kolaylaştırması gerekiyor" dedi.

Bebek, aile ve ekip arasında doğru iletişim kurulmasıyla, yapıcı ve onarıcı davranışlarla doğum sonrası sürecin hem bedenen hem de ruhen sağlıklı geçmesini kendilerine ilke edindiklerini dile getiren Dr. Gönül Tezel, "17 Kasım, Dünya Prematüre Günü bu konuda farkındalığı sağlamak için önemli bir gündür. Öncelikle prematüre doğum sebeplerini azaltmaya çalışmak gerekir, bunun için toplumun bu konuda bilinçlenmesi gerekir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!