Bebeklerde reflü hastalığına dikkat

Güncelleme Tarihi:

Bebeklerde reflü hastalığına dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2007 00:00

Çocuğun ağzına acı su gelmesi, göğüs bölgesinde yanma ve batma hissetmesi, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetleri bulunması halinde reflüden şüphelenilebileceği bildirildi.

BEBEK ve çocukların yatmadan kısa süre önce beslenmesinin reflüye yol açabildiği belirtilerek, bu yaş grubundakilerin uykudan en az iki saat önce karnının doyurulması gerektiği bildirildi. Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniğinde görevli çocuk gastroenteroloji, hepatoloji ve beslenme uzmanı Şamil Hızlı,çocuklarda reflü hastalığının fazla bilinmese de son derece yaygın olduğunu söyledi.

ŞÜPHELİ DURUM

Çocuğun ağzına acı su gelmesi, göğüs bölgesinde yanma ve batma hissetmesi, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetleri bulunması halinde reflüden şüphelenilebileceğini bildiren Hızlı, hastalığın belirtileri daha çok yemeklerden sonra kendisini hissettirdiği için reflüsü olan çocuğun yemeğe karşı isteksizlik duyduğunu söyledi.

Yaşam kalitesi yükselir

İlaç uygulanan tedaviyle hastalığın tamamen ortadan kaldırılamasa da hastanın yaşam kalitesinin oldukça yükseltildiğini anlatan Hızlı, "Bu tedaviyle hastalığa bağlı bazı hastalıklarda önlenebilir" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!