Bebeklerde alt silme teknikleri

İlk bebeğinizi dünyaya getiriyorsanız, birçok konuda endişe yaşayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Nasıl emzireceğiniz, ilk banyosunu nasıl yaptıracağınız, nasıl giydireceğiniz... Bu soru işaretlerinin en önemlilerinden biri de altını nasıl sileceğinizdir. Hamile ve Bebek Bakım Eğitmeni Sevgi Üskül, bebeklerin altını temizleme tekniklerini anlattı.

Bebeklerde alt silme tekniklerini bilmeniz, bebeğinizin sağlığı açısından çok önemlidir. Bebekler, doğar doğmaz idrarını yapar. Yeni doğanın, bebeklik döneminde ve diğer dönemlerde görülen idrar yolları enfeksiyonu, yanlış alt silmekten kaynaklanabilir.

Bebeğin kakası, ilk günlerde çok yapışkandır. Bunun için hemen temizlenmelidir. Temizliği gecikirse kurur ve cildi tahriş eder.

Her alt temizliği yapacağınız sırada, ellerinizi mutlaka yıkamalısınız. Ellerinizi yıkamadan bebeğinizin bezine ya da altını sileceğiniz mendiline dokunmamanız gerekmektedir. Aksi halde ellerinizdeki mikropları bebeğin malzemelerine bulaştırırsınız. El yıkamanızı tamamladıktan sonra bebeğinizin temizlik malzemeleri ile temas edebilirsiniz.

Altı değiştirilen bebek, mutlaka güvenli bir yere yatırılmalıdır. Dönerek düşme ihtimalini asla unutmamalısınız. Temizlik malzemeleri ise uzanarak alabileceğiniz kadar yakın bir yerde olmalıdır. Bebek yağı, ıslak mendil, bebek bezi ve eğer gerekli ise pişik kremi, kullanıma hazır bir şekilde bulundurulmalıdır.

Kız bebeklerde alt silme işlemine çok dikkat etmeniz gerekir. Çünkü idrar yolu çok kısa olduğu için enfeksiyona açıktır. Alt silme işlemi, yukarıdan aşağıya doğru tek harekette yapılmalıdır. Bebeğin makatına temas eden alt silme mendiliyle tekrar aşağıdan yukarıya doğru silmemelisiniz. Çünkü makatın çevresindeki bakterileri yukarıya, idrar yolu girişine taşımış olursunuz. Temizleme işlemini yaptığınız silme mendilinin aynı yönünü tekrar kullanmamalısınız.

Erkek bebeklerde de aynı temizlik şartlarına uyarak alt değiştirme işlemini yapmalısınız. Dikkat edeceğiniz nokta, sünnet derisini geriye doğru çekerek penis ucunu temizlemektir. Çok fazla tahriş etmeden, dikkatli bir şeklide temizlik işlemini gerçekleştirmelisiniz.

Ayrıca bebeklerin altının PH’ı düşük, baz özellikli sabun ile yıkanıp ılık su ile durulanması pişikleri önlemektedir. Alt değişimi yapılan bebekte, pişik için asla pudra kullanılmamalıdır. Elinize dökeceğiniz bebek yağı ile bebeğinizin altını yağlayabilirsiniz. Yağdan dolayı idrar bebeğinizin cildine daha az temas edecek ve pişiğe karşı da önlem almış olacaksınız. Bu işlemi yaptıktan sonra ellerinizi mutlaka yıkamalısınız.

Haberin Devamı

Bebek’te buluşalım!

Haberin Devamı

Değerli annelerimiz, uzun süredir bizden istediğiniz “buluşma” sonunda gerçekleşti. Sabah 10.00’dan akşam 20.00’ye kadar sürecek üç günlük bir “Anneler Günü Kutlaması” düzenledik. Herkesin çok sevdiği bir yerde; belki de ülkemizin hem konum, hem çevre düzeni hem de manzarası ile en cazip, üstelik çocuklar için de en güvenli parklarından birinde, Bebek Türkan Sabancı Parkı’nda Anneler Günü için hazırlandık.

Çocuklarımızı çılgın gibi eğlendirecek, biz anne adayı ve anneleri bilgilendirken coşturacak, konserlerle, alışverişle, hediyelerle dolu bir şenlik düzenledik.

Bu etkinlik kapsamında çocuklarımız annelerinin fotoğraflarını, fotoğraf sanatçısı Serkan şedele ile birlikte çekip sergileyecek. Dünyaca ünlü resim sanatçımız ısmail Acar ile resim yapabilme şansını elde edecek. Siz de yazarlarımız ve ekibimizle tanışacak, imza günlerine katılabileceksiniz.

Özel sanat atölyelerinin olduğu, havada balonların uçuştuğu, tahta bacaklı dev adamların ortalıkta gezindiği, annelerin çocukları ile birlikte ritm tuttuğu bir şenlik düşünün. Hale Caneroğlu’nun biz anneler için söylediği şarkılar ile duygulanacaksınız... Belki de gözyaşlarınızı tutamayacaksınız...

Bebek’te eğlence dün başladı ve yarın akşama kadar devam ediyor. Hepimize de çocuklarımızı ve annelerimizi kapıp oraya gitmek düşüyor.

Tüm eğlenceli aktivitelerimiz, sponsorlarımız, sanatçı dostlarımız, ambulansımız, temizlik görevlilerimiz, gece-gündüz güvenlik sağlayacak dev bir ekibimiz, her isteğinizi gerçekleştirecek olan hosteslerimiz ve biz, çocuklarımız ile birlikte orada “Ben Anneyiz.Biz Annesiyim” diyerek koşarak yanımıza gelecek sizleri bekliyor olacağız.

Neden mi? Sıkı sıkı sarılmak için...

Hepimizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Oğluşum ve göbüşümdeki kızım ile birlikte sizi Bebek’te bekliyorum...

Haberin Devamı

Modern dansın büyüsünü çocuğunuza yaşatın

Bale-LıN Bale Yıldızları Bale ve Dans Kursu’nda, 8 yaş ve üzeri herkes bedenini tanımak, müzikle buluşmak ve yaratıcılığının sınırlarını zorlamak için “modern dans”la buluşuyor. Modern dans çalışmalarında modern dans tekniği ve klasik bale tekniği ile vücut koordinasyonunu sağlamak, dans etmeye hazırlamak amaçlanmış. Bu özel çalışmalar grup veya özel dersler şeklinde yapılıyor. Ayrıntılı bilgi için: (212) 262 10 01

Kurabiye yarışmasına!

Anneler, haydi Annelerimize tüm yaşamı boyunca saklayabileceği, unutulmaz bir anı bırakmak ve aynı zamanda eğlenceli bir yarışma ile hünerlerini göstermelerini sağlamak için ıstanbul Cevahir Alışveriş Merkezi bir Anneler Günü sürprizi hazırlıyor. Annelerimizin pişirecekleri kurabiyelerin sıcak sıcak tüm izleyenlere ikram edileceği “Anne Eli Değmiş Kurabiye Yarışması”na tüm anneler davetli... Üstelik birbirinden güzel pek çok hediyeye sahip olmak için kazanmak değil yarışmak bile yetiyor. Ayrıntılı bilgi için: (212) 226 48 63

Haberin Devamı

‘Anneyiz.Biz şenliği’ başladı

Dün Bebek Türkan Sabancı Parkı’nda anneler, babalar ve çocuklar için keyifli, rengarenk, coşkulu bir şenlik başladı.Yarın akşama kadar devam edecek olan “Anneyiz.Biz şenliği” boyunca aile üyeleri hep birlikte kaliteli zaman geçirmenin zevkine varacak, çocuklar ebeveynleri ile birlikte üretmenin, izlemenin, etkinliklere katılmanın heyecanını yaşayacak. Anneyiz.Biz ailesi olarak, ailemizin en önemli ferdi olan annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor ve herkesi festival alanına davet ediyoruz.

Meraklı Penguenler

ıstanbul Mavi Sahne’de sergilenen “Meraklı Penguenler” oyunu, buz dağlarında kaybolan arkadaşlarını arayan küçük penguenlerin öyküsünü komik bir dille anlatıyor. Toplam 11 şarkının yer aldığı ve tüm şarkılara hazırlanan koreografiler sayesinde çocukları sıkmadan eğlendiren bu oyunda, doğal dengenin korunması ve çevre bilincinin geliştirilmesi ana mesajlar olarak veriliyor.
Detaylı bilgi için: (216) 345 45 20

Haberin Devamı

Anneler Günü’nde lezzet keşfine çıkın

Osmanlı mutfağının klasik tatlarının yanı sıra Akdeniz mutfağının yenilikçi, modern  ve yaratıcı yüzünü de mönüsüne yansıtan Topaz, annelere keyif dolu unutulmaz bir lezzet şöleni sunuyor. Üstüne Özlen Çopuroğlu’nun “Ev Kokusu: Anne bak kızıma ne yazdım?” adlı yemek kitabı da hediye... Detaylı bilgi için: (212) 249 10 01

Sevimli canavar

Çılgın bilimadamlarının ve onların şeytani icatlarının el üstünde tutuldukları bir ülke düşünün. Burada doğan bir kamburun kaderi sizce nedir? Cevabı biz verelim; Igor olmak! Igor, klasik canavar filmlerine farklı bir bakış getiren, son derece eğlenceli bir komedi... Film, sürekli aşağılanan bir laboratuvar asistanı olmaktan bıkan Igor’un hikayesini anlatıyor.

Yazarın Tüm Yazıları