Bebekle yolculuk rehberi

Bebeğinizin olması seyahatlerinizi rafa kaldırmak anlamına gelmez.

Bazı önlemler alarak, yolculuğunuzun sizin, bebeğiniz ve çevreniz için çekilmez olmasını önlemeniz mümkün. Evet bebekleri seviyoruz ama saatlerce ağlayan, huzursuz bir bebekle yolculuk etmenin herkes için zor olduğunu kabul edin! Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Arzu Özgeneci, iyi bir hazırlık yapılması gerektiğini hatırlatıyor. “Tatile çıkarken sorun yaşamak istemiyorsanız tatil öncesi örneğin bebeği memeden kesmek gibi değişiklikler yapmamalısınız” diyor.

Otomobilde renkli ortam yaratın

Eğer 1 saatten uzun otomobil yolculuğuna çıkacaksanız, bebeğinizin sıkılmasını önleyecek ve onu rahatsız etmeyecek şekilde bazı önlemler alabilirsiniz. Araç koltuğuna bebeğinizin ilgisini çekecek oyuncaklar asmak faydalı. Bebeğiniz seyahat boyunca sıkılmayacaktır. Bebek yolda uyumuyorsa her 1-1.5 saatte bir mola verin. Yolculukta termosta su bulundurun. Aracın arka koltuklarına renkli kurdeleler bağlayın ya da çocuğunuzun çok sevdiği bir resmi karşısına asın. Karayolu ile yolculuk yapan anneler, her yarım saatte bir bebeklerini emzirmeli. Aracın camlarına gölgelik koymak bebeklerin, güneşten rahatsız olmasını engelleyecektir. Yolculuk sırasında bebeğin beslenme düzenini bozmayacak şekilde yanınızda kavanoz mama ve bisküvi bulundurun. Islak mendili sakın unutmayın! Seyahate çıkmadan önce otomobilin detaylı temizlenmesi, klimasının kontrol edilmesi ve toz tutmayan paspas kullanılması da gerekiyor.

Uçağın kalkış ve inişinde emzirin

Çocuklar ve bebekler uçaktaki basınçtan çok fazla etkilenmez. Ortakulak basıncını dengelemek için uçağın inişi ve kalkışı sırasında bebeklerin emzirilmesi, büyük çocuklara da sakız çiğnetilmesi faydalı. Bebeklerin en az yedi günlük olmaları, uçağa binmeleri için gereken bir kuraldır. İki yaşından küçük bebekler, kucakta seyahat etmeli. Uçak biletinizi alırken uçuşunuzu yoğun olmayan saatlere ayarlamanız sizin ve diğer yolcuların rahat etmesini sağlar. Seyahatte koridor tarafındaki koltukları tercih edin. Bu durum size hareket rahatlığı getirir.

İlaçları almayı unutmayın

Ateş düşürücü şurup, yara bandı, cımbız, termometre, sinek kovucu, koruyucu krem, antiseptik solüsyon, steril gazlı bez, alerji ve ishal ilacını yanınıza alın. Eğer çocuğunuzun kullandığı ilaç varsa yanınızda yeterli miktarda bulundurmanızda yarar var. En önemlisi tatile çıkarken çocuk doktorunuzun ve hastane acil telefon numarasını almayı unutmayın.
Yazarın Tüm Yazıları