Bebek Dostu Hastane

Güncelleme Tarihi:

Bebek Dostu Hastane
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2017 10:00

Bebek Dostu Hastane

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT Şehir Hastanesi 'Bebek Dostu Hastane' kapsamında yer alabilmek amacıyla çalışmalara başlanıldı. Yozgat Halk Sağlığı Eğitim Birimi tarafından ebe ve hemşirelere eğitim verildi. Sertifikalarını alan sağlık personeli anne sütünün önemi için tüm çalışmalarda yer alacaklarını belirttiler. 
Sağlık Bakanlığı'nın Bebek Dostu Değerlendirme Kriterleri, Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği değerlendirme ekibi tarafından değerlendirildi, anne ve sağlık personellerine anket uygulanarak, farkındalık çalışması yapıldı. 'Bebek Dostu' çalışmalar kapsamında Yozgat Merkez ve ilçe hastane çevrelerinde bulunan eczanelere, hastane yönetimi tarafından Bebek Dostu Eğitimi verildi. Gönüllülük esasına dayalı olarak Bebek Dostu olacak eczanelerden bu konu ile ilgili destek vermelerinin, anne ve bebek sağlığı için önemli çalışmalar arasında olduğu kaydedildi. 
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. İsmail Kurca, "Birliğimize bağlı sağlık tesislerimizin hepsi 'Bebek Dostu Hastane' unvanına sahip. Bu unvanı almak yetmiyor, yıl içerinde değerlendirmeler yapılıyor. Bakanlığımız tarafından gelen ekip, değerlendirerek unvanın devamlılığı için çalışmalar yapıyor. Bir kere bu unvanı almak yeterli olmuyor, kriterlere bir sonraki sene uyulmadığında unvanı kaybetmiş oluyoruz. İlimizde Bebek Dostu çalışmalarını önemsiyor ve tüm ekibimizle anne ve bebek sağlığı için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapıyoruz" dedi.
Anne sütünün ve bebek sağlığı için önemli olduğunu bilmeyenin olmadığını kaydeden Dr. Kurca, "Bazı durumlarda anneler bebeğinin aç kalacak korkusu ile doktora başvurmadan mamaya başlıyor. Dikkat edilmesi gereken bir nokta ise doktora başvurmadan mama başlanmamalı. Farkındalık oluşturmak adına ilimizde bulunun tüm hastanelerimize yakın eczaneleri ziyaret ederek, Bebek Dostu Eczane uygulamasını da başlattık. Geleceğimiz olan bebeklerimiz ve onları yetiştiren annelerimiz bizim kutsal emanetlerimizdir" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!