BBP Lideri Destici'den Ramazan Bayramı mesajı

Güncelleme Tarihi:

BBP Lideri Desticiden Ramazan Bayramı mesajı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2016 17:04

BBP Lideri Destici'den Ramazan Bayramı mesajı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ramazan Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Camiamızın, büyük Türk milletinin ve tüm din kardeşlerimizin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, en içten sevgi ve saygılarımı iletiyorum" dedi.
Ramazan Bayramı nedenyle mesaj yayımlayan Mustafa Destici, pek çok İslam ülkesinde sorunlar olduğunun altını çizerek, şu ifadeleri kullandı:
"Maalesef İslam coğrafyasının bir çok yerinde yaşayan kardeşlerimiz, bu bayramı huzur ve barış içerisinde yaşayamayacak. Ortadoğu’dan Afrika’ya, oradan Kafkaslara, Myanmar’a kadar pek çok İslam coğrafyası bayramı kan gözyaşı baskı ve zulüm altında karşılıyor. Bilhassa Doğu Türkistan ile Irak ve Suriye de ki Türkmen kardeşlerimiz en fazla mağduriyet çeken ve ilgisiz kalınan bölgelerdir. İslam Coğrafyalarında yaşanan ve tüm insanlığın gözyaşını hak edecek bu her türlü vahşeti ve soykırımı ortadan kaldırabilecek güce sahip olan İslam Başkentlerinin kibir abidesi liderleri gözlerini batı başkentlerine dikerek çareyi orada aramaktadırlar. Batı müdahale etmezse sadece seyretmekle yetiniyorlar! Ellerinde imkan olanlar bağırıyorlar, çağırıyorlar, şikâyet ediyorlar ama sonunda 'dengeler adına' ve 'elde ettikleri iktidarların ömrüne zeval vermeme' adına bu zulme karşı laftan ve iç politik manevra alanlarını genişletecek hamaset edebiyatından başka bir davranış ve duruş sergileyemiyorlar."
Hiçbir dönemde mevcut iktidar hükümetleri sürecinde olduğu kadar ülkede iç barışın ve huzurun tehlike altına girmediğini kaydeden Destici, şöyle devam etti:
"Çevre coğrafyamızda yaşanan radikal sistem ve sınır değişiklikleri, uzun süreli iktidar tecrübesinin neden olduğu kibir ile muhalefetin iktidara, iktidarında muhalefete azalan tahammülleri, etnisite ve mezhep kaynaklı sorunlar, son zamanlarda yeniden alevlenen laik-dindar hassasiyetleri etrafındaki eksenleşmeler, nimet-külfet dengesinin bozulması, ekonomik kirliliğin yaygınlığı, sert bürokratik uygulamalar, medya hâkimiyeti ve sınırlandırmalarından kaynaklanan eksenleşmeler; hem siyasi ve toplumsal kutuplaşmayı hem de bu kutuplaşmanın yol açtığı riskleri arttırmakta ve somutlaştırmaktadır."
Adalet kavramının varlığı ile yokluğunun tartışılır hâle geldiğini belirten Destici, "Hukukun üstünlüğü ağır hasarlar aldı. Tıpkı yasama dokunulmazlığı gibi 'üstünlerin hukuku' tarifine uyan birçok yargı dokunulmazlığı alanları oluşturuldu. Şu anda bu durumun yaşattığı tüm sorunları iliklerimize kadar yaşıyor, devletin temeli olan ‘Adalet’ kavramını çok özlüyoruz" dedi.
Destici açıklamasının devamında, "3.5 yıldır sürdürülen Çözüm Süreci adı verilen eşkıya ile müzakere sürecinin faturasını milletçe ödüyoruz. Ülkenin bir bölümünde hâlâ şehir savaşları devam ediyor. Eskiden dağda ve kırsalda etkin olanlar, maalesef şehirlerde neredeyse her biri toplu katliam niteliğinde bombalama ve şiddet eylemlerini sürdürüyorlar. Dış politikada yaşanılan istikrarsızlıklar ve takılan geri vitesler neticesinde bağımsız ve güçlü devlet haysiyetinin düşürüldüğü seviyeye mi üzülelim, bu durumum başarı diye yansıtan pişkin zihniyetin âlemi kör milleti sersem sanan hallerine mi?. Öte yandan gelir dağılımındaki adaletsizlik giderilememiş tam tersine bir uçuruma dönüşmüştür. Egemenlik haklarımız ağır hasar almış durumda. Maalesef 'tek başına iktidar' ve 'istikrar' diyerek millete ciddi vaatlerde bulunan AKP, her türlü imkâna ve cumhuriyet döneminin en güçlü hükümetlerine sahip olmasına rağmen, ülkeyi bu olumsuz noktalara getirdi! Müteahhitlik ürünü işler ve yatırımlar dışında başarı ve bahane anlamında kamuoyuna pazarlayacak ve Batı’yı kıskandıracak (!) bir şey de kalmadı ellerinde" dedi.
Destici açıklamasının sonunda, "Camiamızın, büyük Türk milletinin ve tüm din kardeşlerimizin Ramazan Bayramı'nı tekrar tebrik ediyor, en içten sevgi ve saygılarımı iletiyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!