Bayramiç Balı İçin Patent Çalışmaları Başladı

Güncelleme Tarihi:

Bayramiç Balı İçin Patent Çalışmaları Başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2015 13:01

BAYRAMİÇ BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ, ENDEMİK BİTKİLERİN ÇİÇEKLERİNDEN ELDE EDİLEN BAYRAMİÇ BALINA PATENT ALMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI.

Bayramiç Bal Üreticileri Birliği, endemik bitkilerin çiçeklerinden elde edilen Bayramiç balına patent almak için çalışma başlattı.
25 Şubat tarihinde yapılan Bayramiç Bal Üreticileri Birliği genel kurulunda işbaşına gelen Mutafa Öztürk ve ekibi Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan, Bayramiç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Uydaş ve Bayramiç Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Pehlivan ve Bayramiç Orman İşletme Müdürü İsmail Kır’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretlerle ilgili açıklama yapan Bayramiç Bal Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Öztürk, “Bayramiç doğal dokusu, endemik bitki örtüsü, ormanları ve zengin su kaynakları ile çok özel bir bölge. Bölgemizde her gecen gün arıcılık ve bal üretimi artıyor. Buna karşın yöremizde elde edilen balın tanıtım eksikliği var. Bayramiç yöresi ve Kazdağları zengin bitki örtüsü ve 34 endemik bitkisi ile çok özel bölge. Yöremizin bahar balı, çam balı ve özellikle kestane balı yeterli derecede tanıtılamamış. Bal üreticileri olarak bu endemik bitkilerin çiçeklerinden elde edilmiş polenlerle oluşmuş balımızı önce ülkemize tanıtmak istiyoruz. Bu tanıtım içinde balımıza patent almak için kolları sıvadık. Önce bölge balını tescillettireceğiz. Bölgemize iki bal ormanı yapılması için girişimlere başladık. Bölgemizde bal üretiminin artması ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır " dedi. Öztürk yapacakları bu çalışmaları ilçenin resmi kurumları ile paylaştıklarını, onları bilgilendirerek destek ve katkılarını istediklerini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!