Bayramı Akdeniz'de geçirin

Güncelleme Tarihi:

Bayramı Akdenizde geçirin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Birçok kişinin iki gün izin alarak 9 güne çıkarmayı planladığı şeker bayramı tatili için turizim şirketleri, şimdiden kolları sıvadı. Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) de Şeker Bayramı'nda farklı bir tatil geçirmek isteyenler için Akdeniz turu düzenledi. Karadeniz Gemisi ile Akdeniz uygarlığına gerçekleştirilecek yolculuk, 28 ocak çarşamba günü İstanbul'dan başlıyor. Tur boyunca Akdeniz'in en önemli uygarlık ve turizm merkezleri İzmir, İskenderiye, Hayfa, Magosa gezilecek.

Karadeniz gemisi, İzmir'den sonra önce İskenderiye'ye gidecek. Bir gece burada kalınacak ve İskenderiye kentinin çevresi, piramitler, Kahire Müzesi gibi dünyanın en ünlü arkeolojik merkezleri gezilecek. Nil Nehri turundan sonra gemi, İsrail'in ünlü Hayfa limanına ulşacak. Burada Tel-aviv, Yafa, Kudüs, Ağlama Duvarı, Mescidi Aksa, Kubbet ül Sahra gezileri yapılcak. Karadeniz gemisi, 4 Şubat sabahı Magosa'ya, 6 Şubat günü İzmir'e ulaşacak.

Yüzen otel

Bu arada, TDİ'nin 3 gün süren hafta sonu İstanbul-İzmir seferleri de başladı. İstanbul-İzmir seferini gerçekleştirecek olan Samsun Feribotu'nda bir tatil köyünün tüm aktiviteleri sunuluyor. Feribot, birinci sınıf kameradan lüks restorana, diskotekten çocuklar için mini lunaparka, amerikan barlarından çay salonlarına kadar, çeşitli olanaklara sahip. Her cuma günü saat 15.00'te İstanbul'dan hareket eden Samsun Feribotu, 3 gün süren müzikli ve eğlenceli yolculuktan sonra cumartesi günü saat 09.00'da İzmir'e ulaşıyor.

Yarıyıl tatilinde trenle Kapadokya turu

Devlet Demir Yolları, sömestr tatiline rastlayan 6-10 Şubat tarihleri arasında Haydarpaşa-Ankara-Kayseri-Haydarpaşa hattında otobüs bağlantılı Kapadokya Turu düzenleyecek. Tura katılacaklar, trenin rahat, güvenli ortamında Ürgüp, Göreme, Uçhisar, Dervent, Zelve, Avanos, Paşabağı, Nevşehir, Kaymaklı, Derinkuyu, Kızılçukur gibi tarihi ve turistik yörelerin yanı sıra şarap fabrikasını da gezecekler. Tura İstanbul ve Eskişehir'den katılacaklar, 1 yataklı için 50 milyon, iki yataklı için 35 milyon, Ankara'dan katılacaklar bir yataklı için 43 milyon 500 bin, iki yataklı için 31 milyon lira ücret ödeyecekler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!