GeriSeyahat Bayramda üç akşam
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bayramda üç akşam

Bayramda üç akşam

Bayramda size birbirinden çok farklı üç lokanta önerimiz var. Birisi Boğaz'da Kuruçeşme'de, diğeri Silivri'de bir çiftlik evinde, öbürü de Sultanahmet Sahil Yolu'nda alaturka müzik dinleyebileceğiniz üç lokanta.

TÜRK MÜZİĞİ İLE YEMEK

Aria Restaurant, Marmara Denizi ile Boğaz'ın kesiştiği bir noktada, Sultanahmet Sahili'nde 1890'da inşa edilen Çamlı Köşk'te. Bayramın birinci gününden itibaren TRT İstanbul Radyosu sanatçılarının eşliğinde Türk müziği dinleyebilirsiniz burada. Güzel bir deniz manzarasına karşı 200 kişilik iki ayrı salonu var lokantanın. Bayram boyunca sınırsız yemek, sınırsız içki kişi başına 22 milyon 500 bin lira. Sultanahmet Sahil Yolu Kennedy Caddesi, Kalyon Oteli'nin sırasında, No. 38. Tel: 0212-517 52 53-54.

ÇİFTLİĞE DAVETLİSİNİZ

Baba Sabahattin, anne Hikmet ve oğul Kaan Çakır Silivri'deki çiftlik evlerinin bir bölümünü halka açmışlar! Mekana soyadlarından esinlenerek ‘‘Çakırkeyif’’ adını koyan Çakır ailesi müşterilerini evlerine davet ediyor. Arka bahçede yetiştirdikleri sebzelerle yemek yapılan 4000 m2 arazi üzerine kurulu Çakırkeyif'in elli kişilik kapasitesi var. Konuklar şömine önünde oturma odası şeklinde düzenlenmiş bölümde ağırlanıyor. Çakırkeyif'in mutfağındaki bütün yemekler Çakır Ailesi’nin annesi Nimet Hanım'ın elinden çıkıyor. Mönü ağırlıklı olarak Rum ve Batı Trakya mutfağından oluşuyor, çünkü Çakır Ailesi Yunanistan göçmeni. Ot yemekleri, akıtması (krep), av etleri ve börekleri iddialı. Çakırkeyif bayramda her gün 11.00-24.00 arasında açık. Pazar günleri brunch yapılıyor. Özel bir şarap mönüsü de olan mekanda isteyen puro ve konyak seçeneklerinden de yararlanabiliyor. İstanbul'a yakın bir yerde günübirlik iyi zaman geçirmek isteyenleri ağırlayan Çakırkeyif'te iki kişinin uzun saatler geçirip yiyip içmesi aşağı yukarı 50-80 milyon liraya mal oluyor. Tabii rakam seçtiğiniz içki ve yemeklere göre değişiyor. Atatürk Cad. No. 74, Kavaklı, Silivri. (0212) 744 81 35-36

BİR BALIKEVİ

Üçüncü önerimiz, Kuruçeşme'de Sea House by Şükrü. Yani Şükrü'nün balık lokantası. Burada 40 farklı balık çeşidi var. Diğer deniz ürünleri de bulunabiliyor: Balık pastırması, düğmeli ahtapot, balık lahmacunu, önceden sipariş verildiği takdirde kişiye özel balık çorbası gibi. Muhteşem bir boğaz manzarası seyredeceğinizi de haber verelim. Kuruçeşme Caddesi No. 138 Kuruçeşme. Tel: 212-287 32 36-287 32 27.

KAMPANYALAR İNDİRİMLER

Bayram sırasında açık olacak olan D&R mağazalarında yılbaşı için bir kampanya başladı. 31 Aralık tarihine kadar D&R mağazalarından 15 milyon lira ve üzerinde alışveriş yapan müşteriler çekilişe katılabilecek. Çekiliş sonucunda üç çift The Cruise Line gemileriyle Meksika-Küba-Batı Karayipler, Bahama ve Kanarya Adaları tatili kazanacak, 10 kişi Raks R 78 cep telefonu, 10 kişi altı aylık Cine 5 üyeliği, bir kişi 50 adet best seller kitap ve bir kişi de 50 adet yerli-yabancı müzik CD'sinin sahibi olacak.

LCW ve LC Waikiki mağazalarındaki ‘‘Şeker Gibi Kampanya’’ 20 Aralık tarihine kadar uzatıldı. Şeker etiketli ürünlerde yüzde 20 indirim, nakit ödemede yüzde 10 ek indirim var.

Bayram boyunca Ataköy Galleria'da indirim günleri devam ediyor.

Nevresim, yatak ve yorgan, yatak ve yemek odası takımları satan Yataş'ta kampanya: Nakit ödemede yüzde 20 artı yüzde 15; vadeli ödemede 8 taksit, 8 taksite ilave yüzde 15 indirim.

Capitol Alışveriş Merkezi'nde Capitol Card sahibi olanlara buradaki 10 sinema salonunda indirim var. 5 milyon lira olan bileti 3 milyon liraya alacaklar. Ayrıca Capitol Alışveriş Merkezi'nde indirim bayram sırasında da devam ediyor.

Pizzeria Rose'da bayram sırasınca İtalyan mutfağının spesiyaliteleri yüzde 10 indirimle satılacak. Lokanta Çiftehavuzlar Cemil Topuzlu Caddesi N. 46-2 (Koçbank'ın yanı) Göztepe adresinde. Tel: 0216-385 57 26.
False