Bayramda keyifle bu dergi okunur

Kapsamlı ve sevimli “Kent Konak – KNK” dergisi yayınlandı.

Haberin Devamı

Nefis bir sayfa düzenlemesi, pırıl pırıl baskı, birbirinden ilginç konular.. Kurban Bayramı boyunca elimden düşürmeyeceğim bir dergiye kavuştum..

BEŞİKTAŞ’ı çok severim, çünkü ezelden beri koyu Beşiktaş taraftarıyım.. Ama aynı zamanda Beşiktaş’ı kıskanırım. Çünkü Beşiktaş Belediyesi’nin yayınladığı bir muhteşem kent yayını olan “B + “dergisi, içerik olarak canım Beşiktaş semtini en kuytu özelliklerine kadar gözler önüne serdiği gibi, biçim-baskı olarak ta ülkemizin en nitelikli yerel yönetim dergisi olarak gözlerimi daima kamaştırmıştır, hep kıskanmışımdır, “Neden İzmir’in böyle bir dergisi yok” diye hayıflanmışımdır.
Beşiktaş dergisini Beşiktaş’ta, Ortaköy’de kafe, pastane ve üniversite kantinlerinden sürekli edinip bana gönderen Çeşme’mizin prenseslerinden Bahçeşehir Üniversitesi İç Mimari Dalı öğrencisi Ilıcalı Eda Çapan’a burada şükranlarımı sunar, bayramını kutlarım..
Ama artık Beşiktaş dergisini kıskanmayacağım.. Çünkü Konak Belediyesi’nin yayınladığı “Kent Konak – KNK” dergisi var. Ölçü olarak (27x38 cm), aynen Beşiktaş dergisi tıpa tıp taklit edilmiş. Ama kurgu, içerik ve sunuş olarak bizimki, Beşiktaş dergisine fark atmış, çok daha alımlı ve anlamlı olmuş..
Aferin demek gerekiyor.
DERGİ KÜNYESİ
Derginin sahipliğini Konak Belediyesi adına Serpil Güngör, yayın koordinatörlüğünü ise İzmir Basını’nın mütevazı ve değerli üyelerinden sevgili Işık Teoman üstlenmiş. Kültür-Sanat’ta değerli dostlar şair Namık Kuyumcu ve Ayla Sert bulunmakta. Yine değerli dostlarımızdan Güler Bilgen ve Gülsen Özkan sivil toplumla koordinasyonu üstlenmiş. Haberleri Sonay Kaplan kotarmış.
Sevgili Aykut Fırat, Reha Akan, Alpay Sönmez, Ceren Candır Sağ deklanşörlerine bol bol basmışlar. Halkla ilişkileri Nursel Cıkla ve Dilek Öncül, grafik tasarımı ise Birgül Namlı üstlenmiş. Deniz Çaba Şan, Menekşe Badioğlu Erdik en güzel söyleşileri yapmış.
Emeği geçen herkesi kutlamalı.. En başta İzmir’imizin Konak Belediye Başkanı, sevimli, içtenlikli, üretken, devlet yönetimi tecrübesine sahip, güleryüzlü, kentsel geleceğimizin teminatı gibi algıladığım Dr.Hakan Tartan’ı, para ile satılmayan, halka ücretsiz dağıtılan bu dergiyi yarattığı için kutlarım.
(İletişim: Tel:0232.489.45.22 – konak@konak.bel.tr)
KÜLTÜR HİZMETİ
Üç ayda bir yayınlanacak olan dergi İzmir’de kültür, sanat, tarih, spor, müzik, anı, belgesel ve yaşamın içinden kesitlerin yer alacağı bir içeriğe sahip olacak. Dergiyi otellerin lobilerinde, taksi duraklarında, hava limanında, kuaför ve berber salonlarında, kahvelerde, alışveriş merkezlerinde ve benzeri mekanlarda kolayca bulmak mümkün olacak.
Dr. Hakan Tartan yaptığı açıklamada, derginin bir kent rehberi niteliğini de  taşıyacağını belirterek şu görüşlere yer verdi: “ Okuyucularımız, kentteki tiyatro, fuar, seminer, sempozyum, konser gibi etkinlikleri takip edebilecek. Vizyona giren filmler hakkında bilgi sahibi olabilecek. Yarışmaları takip edip gezi programlarını alabilecekler. Acil telefonlardan, restoran ve barlara kadar her türlü mekanın adresinin yer aldığı dergimizde, özel hastane, polikilinikler, ana okulları, sağlık ve yaşam merkezleri, oteller, turizm ve seyahat acentaları, alışveriş merkezleri, müzeler, kültür merkezleri, kitabevleri gibi bilgilere de kolaylıkla ulaşılacak. Boş zamanları değerlendirmek için bulmacaları çözebilecekler”.
GEZİYE ÇIKTIM
Dergi sayfalarını çevirirken canım İzmir’in içinde geziniyor gibi bir his içinde kanatlandım. Sanat sayfalarında bir aylık süre içindeki tüm sergiler, tiyatrolar, söyleşiler, konserler gözlerimin önüne serildi. Dr.Hakan Tartan’ın butik müzelerle İzmir’i nasıl zenginleştireceğine dair ütopyasını heyecanla okudum.
Örnek Cumhuriyet Kadını Ayşe Mayda söyleşisini de keyifle okudum. İzmir’in güzel insanı şair Avram Ventura, Karataş’ta Yahudi olmanın zevklerini kaleme almış. Yakın tarihimizi belgeleyen fotoğraf üstadlarından Hamza Rüstem ile başbaşa kaldığımda bu Giritli karizmatik fotoğrafçının İzmir fotoğraflarının içinde gezindim, değerli oğlu Mert’in babasının anılarına sahip çıkmasını takdir ettim. Ardından benimle, Deniz Çaba Şan’ın yaptığı söyleşi geliyor, yine boyumdan büyük laflar etmişim. Kibar ve akıllı Deniz arkadaşa ve Pasaport’ta fotoğraflarımı çeken Alpay’a teşekkür ederim, güzel çalışmışlar.
94 yıldır zamana meydan okuyan İzmir Kız Lisesi, Hatay Pazarı, Göztepe Yelken Kulübü, Konak’ın lezzet durakları, Abacıoğlu Hanı, İzmir Devlet Opera ve Balesi, Kavaflar Çarşısı, İzmir rehberi ve İzmir Bulmacası dergide arka arkaya gelen zenginliklerden..
Bulmaca soldan sağa ilk soruyu soruyor: “Alt köşede fotoğrafı görülen İzmirli ünlü besteci kimdir?”.. Bilmeyen mi var canım?.. Avni Anıl tabii ki.. Avni hocam, seni çok çoook özledim bilesin..
Ne diyeyim?.. Bu dergiyi edinin derim.. Ben bayramda onunla başbaşayım.. Hayırlı bayramlar..

Haberin Devamı


İzmir daima gençliğin ve genç düşüncelerin temsilcisidir. Konak Belediyesi’nin genç ama devlet tecrübesine sahip başkanı
Hakan Tartan’a bakınca içiniz ferahlamıyor mu?.. Ben aynen bu duyguyu yaşıyorum.

Haberin Devamı

Genç bir kadro tarafından tanıtımı ve dağıtımı yapılan ücretsiz, 82 sayfalık büyük boy “Kent Konak – KNK” dergisi İzmir’de yayınlanan en nitelikli yerel yönetim dergisi olarak, kent kültüründe seçkin
yerini aldı.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları