Bayramda beslenmeye dikkat

Güncelleme Tarihi:

Bayramda beslenmeye dikkat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 16:57

Bayramda beslenmeye dikkat

Haberin Devamı

MERSİN İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte beslenme konusunda uyarılarda bulundu. Müdür Kemik, aşırı yiyecek tüketmenin, özellikle de tatlı ve şekere yüklenmenin sağlık sorunlarına neden olacağını söyledi.
Hayatın her döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çeken Müdür Kemik, Ramazan ayında oruç tutanların, bayramdan itibaren beslenme düzenine dikkat etmesini önerdi. Oruç sonrası, aşırı yeme eğiliminin başlayabileceğini belirten Kemik "Bayramda birdenbire aşırı yemek yemek, şeker, çikolata, ağır hamur işleri ve diğer tatlıları aşırı tüketmek, sindirim sisteminde ve diğer organlarda çeşitli rahatsızlıklara yol açacaktır. Vatandaşların bu nedenle bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat etmeleri gerekmektedir” dedi.
Bayramı ve sonrasında sağlıklı beslenmeye yönelik önerilerde de bulunan Kemik, şunları söyledi:
"Hafif bir kahvaltı ile güne başlanmalı ve gün boyu öğün atlanmamalıdır. Besinler iyi çiğnenmeli, yavaş yavaş, azar azar ve sık yenilmelidir. Bayram boyunca tatlı, çikolata tüketimine dikkat edilmeli, çevrenin ısrarcı tutumlarından ve aşırı yeme eğiliminden mümkün olduğunca uzak kalınmalıdır. Eğer tatlı tüketmek çok isteniyorsa hamurlu, şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilmelidir. Bayram süresince ve bayramdan sonra da sıvı alımı artırılmalı, günde yaklaşık 2-2,5 litre su içilmeli, sıvı tüketimini artırmak amacıyla öğünlere ayran, komposto gibi sıvı gıdalar eklenmelidir. Ramazan ayı süresince oruç tutma nedeniyle yaşanan kabızlık gibi bazı sindirim sistemi rahatsızlıklarının önlenmesi açısından mevsiminde bol sebze ve meyve tüketimi önemlidir."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!