Bayram tatilinde sahiller dolu

Güncelleme Tarihi:

Bayram tatilinde sahiller dolu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2016 11:25

Bayram tatilinde sahiller dolu

Haberin Devamı

Mehmet ÇINAR- Aybike KARAKULLUKÇU/ANTALYA, (DHA) - KURBAN Bayramı nedeniyle Ege ve Akdeniz sahilleri Ayvalık'tan Mersin'e kadar 5 yıldızlı otellerden pansiyonlara kadar tüm tesisler neredeyse tamamen doldu. Hazırlıklarını günler öncesinden tamamlayan Antalya otelleri ise Kurban Bayramı'nda ünlü sanatçıların konserlerine ev sahipliği yapacak.
Hükümetin Kurban Bayramı tatilini 9 gün olarak ilan etmesiyle Ege ve Akdeniz sahilleri deniz- kum- güneş tatilinin son fırsatını kaçırmak istemeyenlerle doldu. Türkiye genelinde organize tur operatörleri aracılığıyla yaklaşık 400 bin kişi yurtdışı ve yurtiçinde bayram tatili programı yaptı. Okullar açılmadan ve kış gelmeden önceki bu son ve uzun tatil fırsatını kumsallarda ve denizde geçirmek isteyenler, Ege ve Akdeniz sahillerindeki tesislere yoğun talep gösterdi. Ege ve Akdeniz sahillerinde Ayvalık'tan Mersin'e kadar 5 yıldızlı otellerden pansiyonlara kadar tüm tesisler neredeyse yüzde 100 doluluğa ulaştı.
ETS Tur Genel Müdür Yardımcısı Suat Özbek, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından insanların deniz- kum- güneş tatilindeki son fırsatı kaçırmamak için özellikle son 15 günde çok yoğun bir talep alındığını söyledi. Bayram süresince havaların da sahillerde güzel olacağının göründüğünü belirten Suat Özbek, Ayvalık'tan Mersin'e kadar sahillerde beş yıldızlı otellerden pansiyonlara kadar tüm tesislerin dolduğunu açıkladı.
Bu bayram döneminde yurtiçinde organize tur operatörleri aracılığıyla tatil planı yapanların sayısının 250- 300 bin civarında olduğunu dile getiren Suat Özbek, uzun bayram tatili dönemini yurtdışında geçirmek isteyenlerin sayısının da 100 bin civarında olduğunu kaydetti.
Özbek, sahillerdeki tesislerin yüzde 100 doluluğa ulaşmasında havaların iyi gitmesiyle birlikte son dönemde Avrupa'dan, Doğu Avrupa'dan, Orta Doğu'dan ve charter izni çıkmasıyla birlikte Rusya'dan da taleplerin atışının etkili olduğunu dile getirdi.
En çok rağbeti ise tesis sayısının ve alternatiflerinin fazlalığı nedeniyle Antalya'nın gördüğünü dile getiren Suat Özbek, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Çeşme, Fethiye gibi tüm tatil yörelerinin de aynı şekilde dolduğunu ifade etti.
YILDIZLAR GEÇİDİ
Bayram tatili nedeniyle hazırlıklarını günler öncesinden tamamlayan Antalya otelleri, yerli turiste yıldızlı eğlenceler sunacak.
Sueno Hotels Deluxe Belek'te bayramın ilk günü Altay sahne alacak. İkinci gün Enbe Orkestrası, üçüncü gün ise Ebru Gündeş sevenleriyle buluşacak. 16 Eylül'de Sibel Can hem göze hem kulağa hitap eden performansıyla keyifli saatler yaşatacak. Sueno Hotels Beach Side'de ise bayramın ikinci günü Ebru Gündeş, üçüncü günü Altay, dördüncü günü Sibel Can sahne alacak.
ÜNLÜLER BELEK'TE
Sahne şovlarıyla gece hayatının renkli isimlerinden Fatih Ürek bayramın ikinci günü Starlight Resort Hotel ve Sunrise Resort Hotel'de sahne alacak. Otelin üçüncü gün yıldızı Funda Arar, son gün yıldızı ise Suzan Kardeş, 16 Eylül'de İrem Derici olacak. Gloria Otelleri'nin konser verecek ünlü isimleri 13 Eylül günü Işın Karaca, 14 Eylül'de Mustafa Keser ve 17 Eylül'de Fatih Erkoç olacak. Kaya Palazzo Golf Resort içerisinde bulunan Kaya Palazzo Convention Center'daki konser programlarında bayramın ilk günü Ziynet Sali, 15 Eylül'de Aşkın Nur Yengi sevilen şarkılarını seslendirecek.
FAİK- SAFİYE BİRLİKTE
Maxx Royal Belek Golf Resort'te, bayramın ikinci günü DJ Funky C & Ayşe Özyılmazel ile eğlence doruğa çıkarken, bayramın son günü Mirkelam, 16 Eylül'de İskender Paydaş sahne alacak. Maxx Royal Kemer Resort sahnesindeki ünlü isimler bayramın üçüncü günü Ayşe Özyılmazel & DJ Funky C, 16 Eylül'de Mirkelam olacak. Club Zigana'da Faik Öztürk & Safiye Soyman çifti 12- 14 Eylül'de, Alişan 13 Eylül'de sahnede olacak. Club Zigana'nın sürprizi Mustafa Topaloğlu ise bayram boyunca sahne alacak. Alanya Konaklı'da bulunan Club Hotel Anjeliq 13 Eylül'de Ege'yi konuk ediyor.
KORAY AVCI RİXOS'TA
Rixos Sungate Hotel Beldibi misafirlerini 12 Eylül'de İnna ile buluşturuyor. Otelde bayramın ikinci günü Koray Avcı, 16 Eylül'de ise Erdem Kınay & Merve Özbey sahne alacak. Alva Donna World Palace misafirlerine 13 Eylül'de Otilia, 15 Eylül'de Burak Yeter ile eğlenceli saatler sunuyor. Güral Premier Tekirova'nın ünlü konuğu ise 15 Eylül'de İskender Paydaş olacak. Rixos Premium Tekirova'da bayramın ilk günü Suzan Kardeş sevenleriyle buluşurken, üçüncü günü İrem Derici sevilen şarkılarını seslendirecek.
HADİSE MANAVGAT'TA
Belek'te bulunan Port Nature Luxury Resort Hotel, bayramın ikinci günü Selami Şahin ile misafirlerine romantik dakikalar yaşatacak. Sirene Belek Hotel'in yıldız ismi 15 Eylül'de Aydilge olacak. Alanya'daki Rubi Platinum SPA Resort&Spa bayramın ilk günü Kurtalan Ekspres'i sevenleriyle buluşturacak. Voyage Belek Golf&Spa'da ise 15 Eylül günü DJ Uğur Kirik sahne alacak. Manavgat'ta hizmet veren Selge Beach Resort'un konuğu bayramın üçüncü günü Hadise olacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!