Bayram tatilinde estetik

Yoğun iş temposunda fırsat bulamayanlar estetik işlemler için bayram tatilini tercih ediyor. Bayram tatili süresince çalışanların en çok yaptırmayı tercih ettikleri işlemler arasında liposuction, burun ameliyatları ve botoks yer alıyor.

Haberin Devamı

Bayram tatillerinin uzun olduğu yıllar, eskiden sanatçılar için estetik yaptırma fırsatıydı. Ancak günümüzde artık sadece sanatçılar değil şirket çalışanları da, yoğun iş temposunda fırsat bulamayıp yaptıramadıkları estetik işlemler için bayram tatillerini tercih edebiliyor.
Tatil öncesinde estetik yaptırıp işe gitmedikleri süreyi iyileşme süreci olarak değerlendiren çalışanlar, tatil bitip işlerine döndüklerinde yepyeni bir çehreyle yaşamlarına devam ediyor. Bayram tatilini yıllık izniyle birleştirenler bu sayede iki haftalık bir tatil imkanına kavuştuklarından dolayı, daha kısa sürede iyileşen estetikler için bu dönemi bir fırsat olarak değerlendiriyor.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN ESTETİK İŞLEMLERİ

Bayram tatili süresince çalışanların en çok yaptırmayı tercih ettikleri estetik işlemlerin arasında liposuction, göz kapağı, göz torbası, burun ameliyatları, botoks, dolgu ve iple asma yöntemleri, meme toparlama, dikleştirme, büyütme yer alıyor. Bu işlemleri yaptırdıklarında iş temposunun yoğunlaştığı sonbahar ve kış aylarında işyerlerinden ekstra izin almak zorunda kalmayan çalışanlar, şişmiş bir yüzle, morarmış bir ciltle işlerinde görünmek istemiyor.
Gün boyu ofiste çalışmak, uzun mesai saatlerine eklenen fazla mesailer, bazen hafta sonu tatillerinde bile çalışmak zorunda kalmak, sık sık seyahat etmek çalışan insanların yemek, uyku ve sosyal yaşamlarındaki düzenlerini bozuyor.

Haberin Devamı

YAĞLANMAYA KARŞI: LIPOSUCTION

Uykusuzluk, düzensiz saatlerde gereğinden fazla ya da az kalori almak, sık seyahate çıkmaktan kaynaklanan çeşitli sorunlar, fazla kiloya neden olabiliyor. Tüm bu zorlayıcı koşullara rağmen günlük yaşamlarında düzenli spor yapan, beslenmesine dikkat ettiği halde çeşitli bölgelerinde yağlanma olan kadınlar ve erkeklerin yardımına liposuction yetişiyor.
Bu yağlanmaları önlemek amacıyla en çok karın, basen, bacak içleri, belin kenarları gibi yerlere uyguladığımız, ince kanüllerle yağ alma işlemi anlamına gelen liposuction yöntemini kullanıyoruz. Beslenmeye dikkat edip, spor yapmaya özen gösteren kişilerde yağ alma işlemlerinden sonra, aynı yerde yağ birikimi olmadığını görüyoruz. Çalışanlar işyerlerinde daha fit görünmek amacıyla liposuction işleminden sıkça yararlanıyor. Liposuction olduktan sonra kişi işini gücünü yapar hale gelebilir ama yüzde yapılan işlemler 4-5 günde iyileşemeyebilir.

Haberin Devamı

KIRIŞIKLIKLARDAN KURTULMAK İÇİN BOTOKS

Çalışanların ikinci sırada en sık yaptırdığı işlemlerin arasında botoks geliyor. Botoksu alındaki yatay ve dikey kırışıklıklarda, göz kenarlarındaki çizgilenmeleri açmada kullanıyoruz. Bazı kişilerde genetik olarak genç yaşta bile olsa alın bölgesinde rahatsız edici çizgiler oluşabiliyor. İki kaş arasında dikey olarak görülen çizgilerse, kişiyi çok sert gösterebiliyor.
İş hayatında pozitif görüntünün önemini kavrayan çalışanlar, kaşlarının arasındaki çizgilenmelerden de botoksla kurtulabiliyor. Bazı kişilerde genetik faktörler ve cilt yapısı nedeniyle botoks yeterli sonucun alınmasına imkan vermeyebiliyor. Bu durumda dolgu yapılması gerekiyor. Kişinin kendi yağ dokusundan alınan ve özel işlemlerden geçirildikten sonra uygulanan yağ enjeksiyonları kadar sentetik dolgu malzemeleri de, yanaklarda ve yanak çizgilerinde kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

BURUN KONUSUNDA DOĞAL ESTETİK ÖN PLANDA

Bayram tatilleri burun estetiğinin iyileşme süreci için bulunmaz bir fırsat oluyor. Çünkü estetik operasyondan sonra burnu korumak, çarpmamak, gözlük kullanmamak, nazik davranmak, çok sert hareketlerle silmemek gerekiyor.
Artık eskisi gibi burun estetiğinden sonra gözaltlarında rahatsızlık verici geniş ve koyu renkte morluklar oluşmuyor. Sadece estetik yaptıran kişilerin bu dönemi daha rahat geçirebilmesi amacıyla stresten uzak durmak gerekiyor. Burnuna estetik operasyon yaptırdığını paylaşmak istemeyen insanlar, rahatlıkla bayram tatillerini bunun için değerlendirip eski görüntülerinden kurtulabiliyor. Burun konusunda doğal estetik daha ön planda. Kimse doğallığın dışına çıkmak istemiyor. Ameliyat olduklarını gizlemek istiyorlar.

Yazarın Tüm Yazıları