Bayram süresince otobüsler ücretsiz

Güncelleme Tarihi:

Bayram süresince otobüsler ücretsiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2016 16:44

Büyükşehir Belediyesi, EGO ve ASKİ başta Ramazan Bayramı'nda tüm birimlerinde gerekli önlemleri aldı. Ankaralılar, bayram süresince EGO otobüslerine ücretsiz binecek, metro ve Ankaray ise ücretli olacak.

Haberin Devamı

Başkentliler 5 Temmuz'da başlayacak Ramazan Bayramı'nda, 3 gün boyunca EGO otobüslerine Ankarakart kullanmadan binebilecek, metro ve Ankaray seyahatleri ise ücretli olacak. Büyükşehir Belediyesi, bayram boyunca tüm birim ve genel müdürlükleriyle görev başında olacak. ALO 153 'Mavi Masa', bayramda 7 gün 24 saat çalışarak, Ankaralıların dilek, talep ve şikayetlerini almaya devam edecek. ASKİ Genel Müdürlüğü Kanal Arıza ekipleri de 24 saat aralıksız görev yaparak, Bayram süresince vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayacak. Vatandaşlar, ASKİ'ye ALO 153 no'lu telefondan ulaşabilecek.

KONTROLLER SIKLAŞACAK

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ise kent içi ulaşımında düzeni sağlamak ve halkın bayram ziyaretlerini rahatça yapabilmelerini temin etmek amacıyla, ulaşım trafik ekipleriyle, durak ve hatlarda gerekli kontrolleri yapacak. Zabıta ekipleri ayrıca arife gününden itibaren gıda kontrollerini sıklaştırarak, vatandaşların sağlıklı gıda tüketmelerine imkan sağlayacak. Bayram boyunca vatandaşlar, karşılaştıkları olumsuzlukları, Zabıta Daire Başkanlığı'nın 231 79 84 - 229 66 91 numaralı telefonlarına iletebilecek. Karşıyaka, Ortaköy, Cebeci Asri ve Sincan mezarlıklarında, vatandaşların vefat eden yakınlarını ziyaret edebilmeleri için buralarda da trafik düzeni ve denetimi konularında gerekli önlemler alındı. Arife gününden itibaren mezarlıklara ücretsiz EGO otobüs seferleri düzenlenecek. EGO araçları mezarlıklar içinde ring yaparak vatandaşları gidecekleri kabire ulaştıracak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!