Baykal'ın Sony ile pazarlığı

Oya BERBEROĞLU
Haberin Devamı

Sony Music, CHP'ye Ricky Martin'in Dünya Kupası için seslendirdiği ‘‘La Copa De La Vida’’ adlı parçayı izinsiz kullanmaması için ihtar çekti.

CHP hiç haber vermeden mi Ricky Martin'in parçasını kullanmayı planladı?

CHP Lideri Deniz Baykal, bir süre önce, Sony'nin Türkiye Genel Müdürü Melih Ayraçman'ı bizzat aradı ve ‘‘Bu parçayı istiyoruz’’ dedi özetle.

Ayraçman'ın yanıt ise, ‘‘İzin almak çok zor. Fazla sayıda firmayı ilgilendiriyor’’ oldu.

CHP de düşünüp taşındı ve işin kolayını buldu. Şarkının sözlerini Türçeleştirmedi. ‘Gol gol, oley oley’’ nakarat bölümünde, Martin’in sesi kısılarak, buraya ‘‘sol sol, CHP CHP’’ nakaratı girildi..

Baykal, yarın, kurultay salonuna Martin’le girecek...CHP delegeleri, nakarat bölümlerinde, sol sol, CHP CHP diye bağıracak.

CHP de bu şekilde Sony ile mahkemelik olmaktan kurtulacak...

CHP MYK üyesi Mehmet Sevigen, ‘‘Bizim, Ricky Martin'in parçasını kullanacağımız duyulduktan sonra kaset satışları arttı. Sony bize teşekkür etmeli ‘ diyor.

CHP kaset satışını artırdı mı bilinmez ama Martin’in söz konusu albümü Türkiyede şimdiye kadar 250 bin adet sattı. Martin bu albümüyle Avrupa müzik listelerinde şu sıralar üçüncü durumda.

Erkuş patron

Politikacı ve işadamı Cavit Çağlar'ın sağ kolu Esat Erkuş, son transferiyle profesyonel yöneticilik kulvarından çıkıp patronluğa doğru koşuyor. Şevket Demirel'in, oğlu Yahya Murat Demirel ile birlikte satın aldığı Egebank'tan ayrılan genel müdür Sami Erdem'in hisselerinden bir bölümünün aynı göreve getirilen Erkuş'a verildiği söyleniyor. Böylece Erkuş'un, yönetimine geçtiği Banka'nın aynı zamanda ortağı olduğu belirtiliyor. Erkuş'un eski patronu Cavit Çağlar'ın önce ‘‘dost işi’’ sanılan bu kopuş konusunda hayli kızgın olduğu konuşuluyor. Çağlar, mali konularda tek yetkili kıldığı Erkuş'un, çok yakın olduğu Demirel Ailesi tarafından transferine içerlemiş. Uzun yıllar basket oynayan ve başarılı bir sporcu olarak tanınan Erkuş ise Egebank'ta bireysel bankacılığa ağırlık vermeye hazırlanıyor.

45 yaşını dolduran fahri üye oluyor

Genç işadamları seçimin arefesinde. Yarın İstanbul'da genel kurullarını yapacaklar ve yeni yönetimi seçecekler.

İstanbul, Ankara ve Bursa olmak üzere 700 üyesi bulunan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bekdik, artık görevi bırakıyor. Çünkü 45 yaşını doldurdu. Bu dernekte 45 yaşını dolduranlar asıl üye olarak kalamıyorlar. Otomatikman fahri üye oluyorlar.

Peki şimdi kim başkan olacak?

Kulislerden edindiğim izlenime göre kıran kırana bir yarış söz konusu değil. Kendi aralarında anlaşmışlar. Akfen Holding'in patronu Hamdi Akın'ın başkanlığı kesin gibi. Dernek'te Başkanvekili olan Akın başkan olacak ama bu görevi kısa sürecek. Çünkü Akın, önümüzdeki yılın ağustos ayında 45 yaşını dolduruyor. Bu arada 15 kişilik yönetim kuruluna yeni girecek isimler arasında, Erdoğan Demirören'in oğlu Yıldırım Demirören, Cavit Çağlar'ın yeğeni Şükrü Şankaya, Şermin Cengiz Çıpa var.

Bir genç işadamı, ‘‘Türkiye yararına lobicilik yapacağız. Sivil inisiyatifi en doğru biçimde ortaya koymamız gerekiyor. Söylettiren ve yaptıran olacağız’’ diyor.













Yazarın Tüm Yazıları