Bayern Munih'in liderlik keyfi sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Bayern Munihin liderlik keyfi sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2012 14:22

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 6. haftasında oynanan karşılaşmalarda Bayern Münih, Werder Bremen'i 2-0 yenerek liderliğini sürdürdü.

Bayern Münih, deplasmanda Werder Bremen'i Luiz Gustavo ve Mario Mandzukic'in golleriyle 2-0 mağlup etti. Sezona şampiyonluk parolasıyla giren ve 6. haftada da puan kaybetmeyen Bayern Münih, puanını 18'e çıkararak liderliğini sürdürdü.

Bavyera ekibini, SC Freiburg'u 2-1 mağlup eden ve 16 puan toplayan Eintracht Frankfurt izliyor. Fenerbahçe'nin 4 Ekim'de UEFA Avrupa Ligi grup maçında karşılaşacağı Borussia Mönchengladbach, deplasmanda Borussia Dortmund'da 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup oldu. Konuk ekipte kaleci Marc-Andre ter Stegen'nin sakatlandığı ve oyundan çıkmak zorunda kaldığı maçta, Borussia Dortmund takımında 90 dakika forma giyen İlkay Gündoğan da 1 gol atarak skora katkı yaptı. Schalke 04, deplasmanda ligin yeni takımı Fortuna Düsseldorf ile 2-2 berabere kaldı.

Ligin alt sıralarından kurtulmak isteyen Hamburg da, sahasında Hannover 96'yı Rudnevs'in golü ile 1-0 yendi. Hamburg kulübü karşılaşmadan sonra 125. kuruluş yıl dönümünü düzenlenen bir eğlenceyle kutladı.
Puan cetvelinde 11'er puanı bulunan Borussia Dortmund 3., Schalke 04 de 4. sırada yer alırken, 10'ar puana sahip olan Hannover 96 5., Fortunda Düsseldorf 6. ve Greuter Fürth'ü sahasında 2-0 mağlup eden Bayer Leverkusen de 7. sırada bulunuyor.

Mainz 05'e sahasında 2-0 yenilen VfL Wolfsburg ise 5 puanda kaldı. Ligde 16. sıraya gerileyen VfL Wolfsburg'u 4 puana sahip olan Greuter Fürth ve 2 puanla son sırada bulunan FC Augsburg takımları izliyor.
Gol krallığı yarışında 6 gol atan Bayern Münih'li oyuncu Mario Mandzukic ilk sırada bulunurken, Mandzukic'i 4'er golü bulunan takım arkadaşı Thomas Müller, Borussia Dortmund'dan Marco Reus, Eintracht Frankfurt'tan Alexander Meier ve Fortuna Düsseldorf'tan Dani Schahin takip ediyor.

Bundesliga'da 6. haftada oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:

Fortuna Düsseldorf- FC Schalke 04: 2-2
Bayer Leverkusen - Greuther Fürth: 2-0
Werder Bremen - Bayern Münih: 0-2
FC Nürnberg - VfB Stuttgart: 0-2
Hoffenheim - FC Augsburg: 0-0
Hamburg - Hannover 96: 1-0
Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach: 5-0
Eintracht Frankfurt - SC Freiburg: 2-1
VfL Wolfsburg - Mainz 05: 0-2

Puan Durumu

Bayern Munihin liderlik keyfi sürüyor



7. hafta
5 Ekim Cuma:
FC Augsburg - Werder Bremen
6 Ekim Cumartesi:
Bayern Münih-Hoffenheim
Schalke 04 - VfL Wolfsburg
SC Freiburg - FC Nürnberg
Mainz 05 - Fortuna Düsseldorf
Greuther Fürth - Hamburg
7 Ekim Pazar:
Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt
VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen
Hannover 96 - Borussia Dortmund

Muhabir: Erbil Başay
Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
11:35 01/10/12
"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!