Baydöner’i takdimimdir

Haberin Devamı

O aslında eczacı. Ama iş geçmişinde apartmanlara yakıt pazarlama, dış ticaret, denizcilik, Dubai merkezli inşaat ve uluslararası tedarikçilik var. Son halka ise ‘Baydöner’ markasıyla gıda. Kurduğu şirketlerin tamamı başarılı oldu. Ancak, hiçbirine Baydöner kadar tutkuyla bağlanmadı. Öyle ki, 2009’da diğer şirketlerdeki hisselerini devrederek sadece Baydöner’e odaklandı. “Yelkenin rüzgarı yandan alarak seyretmesi” anlamına gelen Apaz Gıda’yı 7 yıllık süreçte her sene neredeyse 10 milyon kişinin ziyaret ettiği Türkiye’nin en yaygın restoran zincirlerinden biri yaptı. İşin sırrı ise kendi ifadesiyle işlerini dönerci gibi değil, işadamı gibi yapmaları. Bugün Türkiye’nin 35 kentinde 79, yurtdışında 3 olmak üzere 73 restorana ulaştı. 5 yıl içinde ise 200’ü hedefliyor. Baydöner kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Levent Yılmaz, “Yaptığım işe tutkuyla bağlıyım. Başarılı bir marka yaratmak, ülkemizde ve dünyada Türk mutfağına değer katmak vizyonu beni heyecanlandırıyor” diyor. Yılmaz, iş dışı yaşamını Sıradışı’yla paylaştı.

Haberin Devamı

Baydöner’i takdimimdir

KİMDİR?
Adı: Levent Yılmaz
Doğum yeri ve yılı: Van Ercis, 1968
İşi: Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı
Eğitimi: Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi
Medeni durumu: Ebru Yılmaz’la evli. Bade (13) ve Cem (9) isminde iki çocuğu var.

HAYAT FELSEFESİ
İnsanlara fayda sağlamıyorsa, başarılı olmanın anlamı ne?

OTOMOBİL
Konfor, güvenlik, estetik
* İlk arabam 1993’te aldığım 2 yaşında beyaz bir Şahin’di. Ona verdiğim isim, plaka numarası olan 7272 idi. Daha sonra çok daha güzel otomobillerim oldu ama hiçbiri o Şahin kadar heyecanlandırmadı beni. Şimdi 2003 model bej bir Mercedes’im var.
* Şoförüm yok, arabamı kendim kullanıyorum. Dikkatli ve temkinli bir sürücü olduğumu düşünüyorum. Trafik kurallarına çok önem veririm ve eksiksiz uyarım.
* Bir otomobilde önceliğim konfor ve güvenlik. Ayrıca estetik tasarımlı arabalar da hoşuma gider.

Haberin Devamı

BESLENME
Pazarları her şey serbest

* Sağlıklı, aynı zamanda da dengeli beslenmeye özen gösteririm. Benim için kahvaltı çok özel ve önemlidir. Hatta günün en sevdiğim öğünüdür. Her koşulda güne güzel bir kahvaltıyla başlarım. Aileden gelen alışkanlığım gereği, kahvaltıda çay muhakkak olmalı. Ayrıca, ürünlerin doğal ve mevsiminde olmasına dikkat ederim. Örneğin yazın domates, salatalık, biber tüketirken; kışın havuç, greyfurt, maydanoz ve dereotu yemeye çalışırım. Hafta sonları ise yumurtalı, simitli, gözlemeli mükellef bir kahvaltıyı, genelde dışarıda, ailem ve dostlarımla yapmayı tercih ederim.
* Öğle yemeğini mutlaka dışarıda yerim. Bu sayede gün içinde arkadaşlarımla zaman geçirme fırsatı yakalayabiliyorum. Ayrıca, bazı öğle öğünlerimi Baydöner’de tadım günleri yapıp yeni geliştirmeye çalıştığımız ürünleri tadarak ve arkadaşlarımın da görüşlerini alarak geçiriyorum. Öğlen protein olarak kırmızı et, balık veya baklagil tüketiyorum. Her öğünde protein, sebze ve yağ dengesine de önem veriyorum.
* Akşamları tercihim Ege mutfağı. Saat 20.00’den sonra bir şey yememeye dikkat ediyorum.
* Yemek seçmem ancak en sevdiğim lezzet eşimin yaptığı keşkek ve İzmir köfte.
* Benim de mutfakla aram iyi, yemek yapmayı da severim. Özellikle pazar günleri eşimle birlikte fırında et yemekleri ve soslu makarnalar yaparız.
* Hafta içi dikkat ettiğimiz ve tüketmediğimiz yiyecekleri pazar günü özgürce yiyoruz. Bizde pazarları her şey serbest.

Haberin Devamı

Baydöner’i takdimimdir

MEKAN
Butik mekanlar hoşuma gider

* İzmir’de balık restoranları arasında favorilerim 1’inci Kordon Balık Pişiricisi ve Sipari. Şirket yemeği veya toplu yemeklerde eşimin işlettiği Kültürpark Tenis Kulüp’teki Rose Garden 1941 Restoran’ı tercih ediyorum. Sebze yemeklerinde Beğendik Abi, esnaf lokantası olarak da Adil Müftüoğlu başı çekiyor. İstanbul’da ise Sunset ve Ulus 29’u seviyorum.
* Bir mekanda dekorasyonun sıcaklığı, ürünlerin lezzeti ve özenli servise anlayışına önem veririm. Her şeyi yapmaya çalışmayan, belli ürünlerde uzmanlaşmış yerleri tercih ederim.

SPOR
Şimdilerde golfe başladım

* Düzenli olarak fitness yapıyorum, fırsat buldukça basketbol ve tenis oynuyorum. Üniversitede okul voleybol takımında oynadım. Şimdilerde golfe de başladım. Çok da sevdim. Mutlak konsantrasyon gerektiriyor. Yeşil çimlerin üzerinde, göllerin, sincapların, kuşların ortasında, temiz havada uzun yürüyüşler şeklinde ve her yaşta yapılabiliyor olması cezbedici. İyi bir Galatasaraylıyım.

Haberin Devamı

TATİL
Ruhen-bedenen yenileniyorum

* Yılda 5-6 kez tatile çıkıyorum. Yazın 15 günlük uzun bir tatil yapıyorum. Diğerleri 4-5 günlük veya haftalık oluyor. Yılda bir kez ailece Amerika’ya gidiyoruz. Onun dışında Avrupa’yı ve Uzakdoğu’yu gezmeyi seviyoruz. Çocuklara ülkemizin güzelliklerini göstermeyi de ihmal etmiyoruz. Şimdiye kadar Ege, Akdeniz sahilleri, Güneydoğu, Karadeniz, İstanbul turları yaptık. Sırada Kapadokya, Safranbolu ve Doğu Anadolu var.
* Tatil benim için ruhen ve bedenen yenilenmeyi ifade ediyor. Seyahat etmek, farklı kültürleri tanımak, yeni yerler görmek, ailemle zaman geçirmek bana hayat enerjisi veriyor.

Baydöner’i takdimimdir

HOBİ
Balık, yelken, tekne tutkunuyum

Haberin Devamı

* En önemli hobilerim balık, yelken ve tekne. Sadece denizde, teknede olmak bile bana yetiyor. Teknede inanılmaz derecede enerjik oluyorum. Her işe koşuyorum. Teknede kahvaltı, güne denize girerek başlamak, çocuklarla şnorkel dalışı yapmak, balıkları izlemek, yelken yapmak, akşamüstü güzel bir koyda demirlemek, akşam yemeklerini küçük sahil kasabalarında yemek, Gökova’da, Göcek’te denizle çam ağaçlarının birleştiği bir koyda uyanmak gerçekten tarifsiz bir güzellik. Teknem 42 feet jeanneau yelkenli. Adı Allegro. Yani canlı ve neşeli.
* Kitap okumayı severim. Özellikle tarih ve edebiyata meraklıyım. Genelde 3-4 başucu kitabım olur. Çok sevdiğim ve zamanla yeniden okuyup farklı şeyler bulduğum eserler de var. En çok etkilendiklerim; Dostoyevski’nin ‘Suç ve Ceza’, Emre Yılmaz’ın iş hayatını tiye alan ‘Genç İş Adamına Tavsiyeler’ ile Ahmet Hamdi Tanpınar, Yaşar Kemal ve Milan Kundera.
* Klasik Türk Müziği’ni, etnik folk müzikleri severim. Son yıllarda en çok smooth jazz dinliyorum. Gitar çalmayı öğrenmek istiyorum.

KARİYER
İşimi seviyor, kıymetini biliyorum

* İlkokulu Güzelbahçe İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi Bornova Anadolu Lisesi’nde okudum. Daha sonra Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldum.
* İş hayatına 1993’te, tüm işleri beraber kurduğum ortağım Feridun Tuncer’le birlikte başladım. İlk işimiz, apartmanlara yakıt pazarlama şirketi oldu. Daha sonra 2000’de dış ticaret ve denizcilik şirketi, 2005’te Dubai merkezli inşaat ve uluslararası tedarik şirketi, 2006’da Baydöner’i kurduk. 2009’da diğer şirketlerdeki hisselerimizi devrederek sadece Baydöner’e odaklandık. Kurduğumuz bütün şirketler başarılı oldu. Fakat hiçbirine Baydöner kadar tutkuyla bağlanmadım. Yaptığım işi çok seviyorum ve kıymetini biliyorum. Şu anda Baydöner kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı pozisyonundayım.
* Çocukluk yıllarım çok güzel geçti. Küçük bir sahil kasabası olan Güzelbahçe’de, mahalle hayatının doğallığı içinde, mutlu bir aile ortamında büyüdüm. Babam öğretmendi, ekonomik olarak pek de rahat değildik. Sanırım bu durum, benim daha o zamandan iş kurup başarılı olma hayalimin temelini oluşturuyordu. Detayları çok düşünmüyordum ama bir şirket kurup iyi para kazanacağıma inancım tamdı.
* Lisedeyken yaz aylarında Güzelbahçe’de turistik bir dinlenme kampının havuzunda cankurtaranlık yapıyordum. İlk parayı orada kazandım. Üniversite yıllarım boyunca da pek çok girişimcilik deneyimim oldu. Okulu evden harçlık almadan kendi kazancımla bitirdim.

Baydöner’i takdimimdir

TOPLANTI
Çalışandan öğrenmeyi kompleks yapmam

* Günde 2 veya 3 toplantım olur. Ortalama 45 dakika ile 1 saat arası sürer. Ben de, ortağım Feridun Bey de şirkette daha çok yönetici kadromuzun etkin olması için uğraşıyoruz. Yönetim kurulu olarak karar veren değil, verilen kararları onaylayan, kurumsal bir yapı oluşturmak istiyoruz. Önümüzdeki 5 yılı planlarken, etkin, inisiyatif alan ve kendini geliştirmeye önem veren yöneticilerle çalışmaya özen gösteriyoruz.
* Dinamik, büyüyen bir sektörde global fast food markalarıyla yoğun rekabet ortamında çalışıyoruz. Rakiplerimiz günümüzün yeni yönetim tekniklerini profesyonelce uyguluyorlar. Etkin iletişim yapıyorlar. Bu yüzden bizim de iş planlarımızı doğru yapıp yeni trendleri takip etmemiz ve gelişimi yakalamamız gerekiyor.
* Şirkette dinlemeyi tercih ederim. Bize bir şeyler öğretebilecek, bizi geliştirecek insanlarla çalışmak isterim. Onlardan bir şeyler öğrenmeyi kompleks yapmam. Karşıt görüşlerin rahatlıkla söylendiği bir iş ortamı oluşturmaya çalışıyor ve çalışanlarımızı bu konuda cesaretlendiriyoruz. Müşterisine ve çalışana değer veren bir şirket olmaya çalışıyoruz.

GÜNE BAŞLANGIÇ
Acelesiz hazırlanmayı severim

* Genelde 24.00 civarı yatar, 08.00’de kalkarım. 10.00 gibi de evden çıkarım. Her sabah tıraş olur ve duş alırım. Acelesiz hazırlanmayı severim. Açık havada 45 dakika kadar yürüyüş ya da hava uygun değilse salonda fitness yaparım. Eşimle kahvaltı ederek güne mutlu ve enerjik başlarım.

MODA
Smart casual giyimi seviyorum

* Mümkün olduğu kadar takip etmeye çalışırım. Smart casual tarz giyinmeyi seviyorum. Renk tercihim lacivert, kırmızı ve beyaz.

Baydöner’i takdimimdir

TEKNOLOJİ
Kendimi geliştirmeyi önemserim

* Hem işte, hem özel hayatımda yeni şeyler öğrenmeyi, kendimi geliştirmeyi çok önemsiyorum. Hayatı kolaylaştıran şeyleri seviyorum. Teknolojinin avantajlarından yararlanabileceğim cihazları kullanmaya özen gösteririm.

SEVİMLİ DOSTLAR
Papağanımız var, adı da Zeus

* Evimizde papağanımız var, adı ‘Zeus’. İsmini oğlum Cem koydu. Kızım Bade ise köpekleri çok seviyor. Ancak, apartmanda oturduğumuz için ne yazık ki evde köpek bakamıyoruz. Bahçeli bir eve geçtiğimizde mutlaka Labrador veya Golden cinsi bir köpek almak istiyoruz.

ASTROLOJİ
Mükemmelliyetçi bir insanım

* Başak burcuyum. Çok değil ama burcumun özelliklerini bilirim. Düzenli, temiz, titiz, çalışkan, sakin, dakik, mükemmeliyetçi, sorumluluk duygusu gelişmiş vs özelliklerini taşıyorum. Rahat ve geniş yürekli değil diye bilinirler, detaycı olurlar bu özelliklerin ise bana uymadığını düşünüyorum.

Yazarın Tüm Yazıları