Bayan güreşçiler

Güncelleme Tarihi:

Bayan güreşçiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 1998 00:00

Metin SERTOĞLU
Haberin Devamı

Bayan güreşçilerimizin mindere çıkması iki federasyon başkanını birbirine düşürdü. Son serbest güreş Türkiye Şampiyonası'nda yarışan bayan sporcular önce dinci kesimin tepkisini aldıktan sonra, şimdi de Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Alper Yazoğlu, basına yaptığı ‘‘Er meydanını kadınlara bırakmayız’’ açıklaması ile yeni tartışmalara çanak tutup, Güreş Federasyonu Başkanı Ahmet Ayık'ın tepkisine, ‘‘Çağdışı ve talihsiz bir beyanat’’ olarak değerlendirmesine neden oldu.

‘‘5-10 Mayıs 1998 tarihleri arasında Bratislava'da yapılacak olan Serbest Güreş Avrupa Şampiyonası öncesi, güreş sporuna tırpan atılıp, çökertilmek isteniyor. Buna kimsenin gücü yetmeyecek, kızlı, erkekli alacağımız başarılı sonuçlar, en etkin cevabımız olacaktır’’ sözleriyle konuşmasını sürdüren Ayık, ‘‘birçok spor branşına bayanlar katılırken, güreşçiler niçin yadırganıyor, anlaşılması mümkün değil. Uzakdoğu sporlarında, halterde, atletizm ve yüzmede en ağır şartlarda yarışıyorlar da yine bayan antrenörlerin çalıştırdığı kızlarımız niçin güreşemesinler? Kıyafetlerine gelince; yarım kollu, dizlerine kadar uzanan mayoları mı kime insanlara ters geliyor? Güreş ata sporudur, ataları analar doğurmamış mıdır? Bu amaçlı ve boş laflar, bizlere çağdaş hedeflerimize ulaşmaktan asla geri koymayacaktır’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Peki durup dururken Alper Yazoğlu bu tartışmayı neden başlattı diyeceksiniz. Bana kalırsa henüz mekanı kesinleşmeyen yağlı güreşin yarattığı huzursuzluktan kaynaklanıyor. Yaz boz tabelasına çevirilen yağlı güreşin hangi federasyonun bünyesinde faaliyet göstereceğinin acilen açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Elbette ki bu huzurlu ortamı yaratmak da Sayın Bakan Yücel Seçkiner'e düşüyor. Aksi halde sonuç kayıkçı kavgasına dönüşecek, minderiyle, yağlısıyla ve çayırıyla gözümüzün nuru güreşimiz bir açmazın içine düşecektir. Aklıma bir soru takıldı! Her yıl en fazla parayı bastıran, Geleneksel Kırkpınar Ağası oluyor. Bir hanım çıkıp daha fazlasını bastırsa Kırkpınar Hanımağası olamaz mı? Kıyafeti örtük, parası da bol. Neden olmasın?






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!