BAU Öğrencilerine Tüm Dünya Kampüs Alanı

Güncelleme Tarihi:

BAU Öğrencilerine Tüm Dünya Kampüs Alanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2015 08:24

Haberin Devamı

BAU GLOBAL

BAU Öğrencilerine Tüm Dünya Kampüs Alanı
3 kıtada, 7 ülkede, 4 üniversite, 2 dil okulu ve 5 kampüsü ile Türkiye’nin eğitim alanındaki dünya markası BAU Global, öğrencilerine gerçek anlamda bir uluslararası öğrenci olma deneyimi yaşatıyor.

Kurulduğu günden bu yana atılan globalleşme adımları ile birlikte Türkiye’de bir ilk, dünyada ise öncü markalardan biri olan BAU Global, dünyanın birçok farklı ülkesinde açtığı üniversite, kampüs ve merkezler ile gerçek anlamda bir uluslararası öğrenci olma deneyimi yaşatıyor.

İlk olarak 1998 yılında İstanbul’da eğitim hayatına başlayan Bahçeşehir Üniversitesi’ni, ABD’nin başkenti Washington D.C.’de yer alan ve ABD yasalarına göre diploma veren BAU International University takip etti. Daha sonra Berlin’de kurulan ve Alman yasalarına göre diploma veren ilk Türk kökenli Alman üniversitesi olan BAU International University Berlin, BAU Global zincirine eklendi. Son olarak Gürcistan’ın Batum şehrinde kurulan BAU International University Batum ise 2015-2016 akademik yılında ilk öğrencilerine kavuşuyor.

BAU Global bünyesinde bulunan üniversitelerde mimarlık, sanat, işletme, tasarım, eğitim, mühendislik, sağlık bilimleri, bilişim teknolojileri, hukuk ve tıp dâhil olmak üzere yüzlerce lisans, yüksek lisans ve doktora programı sunarken aynı zamanda öğrencilerine birer “dünya vatandaşı” olma imkânı sağlıyor.



BAU INTERNATIONAL UNIVERSITY WASHINGTON D.C.
Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington D.C.’de yer alan ve tamamen ABD yasalarına göre diploma veren bir üniversite olan BAU International University Washington D.C., tüm dünyadan öğrencilere kapılarını açtığı gibi Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri de burada açılan programlara katılabiliyor.

Lisans seviyesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Ekonomi, Finans ve Sosyoloji bölümleri, yüksek lisans seviyesinde Küresel İlişkiler, Executive MBA, Ekonomi Hukuku, Siber Güvenlik ve Yeni Medya bölümlerine öğrenci kabul eden üniversitenin kadrosunda Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelerden akademisyenler de eğitim veriyor. Ayrıca açılan programlar sayesinde öğrenciler, Amerikan Kongresi, Birleşmiş Milletler, Merkez Bankası, IMF, Dünya Bankası ve Amerika’nın önde gelen düşünce kuruluşlarını ziyaret ederek, ulusal ve uluslararası kurumların işleyişini yerinde görüyor ve bu kuruluşlarla ilgili bilgileri en yetkili ağızlardan dinliyor.

Yaz okulu kapsamında açılan Siyasal İletişim Yaz Programı ile de medya, siyasal ilişkiler ve yönetimler arasında hızla değişen ilişkiler ele alınıyor. Öğrenciler, Beyaz Saray Basın Odası, Washington Post ve Newseum ziyaretleri ile birlikte gazetecilerin ve politikacıların çalışma alanlarına tanıklık ediyor.

BAU INTERNATIONAL BERLIN UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES
Avrupa’nın kültür başkenti Berlin’de kurulan ve Alman yasalarına göre diploma veren Avrupa’nın ilk Türk üniversitesi BAU International Berlin University of Applied Sciences, lisans seviyesinde İletişim Tasarımı, İç Mimarlık, Ürün Tasarımı ve İşletme Yönetimi bölümlerine öğrenci kabul ediyor. Dileyen Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinin de bir dönem boyunca eğitim alabildiği ve açılan programlara katılabildiği üniversitenin kadrosunda Almanya ve Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelerden akademisyenler de yer alıyor. Öte yandan Türkiye’de ilk kez BAU tarafından uygulanan ve oldukça ses getiren CO-OP Eğitim Modeli, BAU International Berlin University of Applied Sciences’da yer alıyor.

BAU INTERNATIONAL UNIVERSITY BATUMI
BAU Global’in son yatırımı olan ve 2015-2016 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul edecek BAU International University Batumi, Gürcistan kanunlarına göre diploma veren bir üniversite. İlk etapta tıp fakültesi ile eğitim hayatına başlayacak olan BAU International University Batumi öğrencileri, 1. sınıftan itibaren hastane içinde eğitim alacaklar ve Türkiye’de uygulama yapma avantajına da sahip olacaklar. İlerleyen yıllarda Sağlık Bilimleri Fakültesi ile eğitim ağını genişletecek olan üniversitenin kapıları Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerine de açık. Dileyen BAU Tıp Fakültesi öğrencileri, eş müfredat ile eğitim hayatını sürdürecek olan BAU International University Batumi’de bir dönem eğitim alabilecekler. BAU International University Batumi MD-PHD olanağı da sunmaktadır.

BAU SİLİKON VADİSİ KAMPÜSÜ
Apple, Google, Facebook, Twitter gibi dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinin yer aldığı ABD’nin Silikon Vadisi bölgesinde yer alan BAU Silikon Vadisi Kampüsü sayesinde öğrenciler, eğitimleri süresince diledikleri bir dönemi burada geçirebiliyor ve kendi alanları ile ilgili dersler alabiliyor.

Ayrıca Silikon Vadisi'nde yer alan birbirinden önemli şirketleri ziyaret etme şansına sahip olan öğrenciler, burada yöneticilerle bir araya geliyor ve mesleki anlamda önemli katkılar sağlayan toplantılara katılıyor.

BAU KÖLN EĞİTİM AKADEMİSİ
BAU Global’in Almanya’daki bir diğer yatırımı olan BAU Köln Eğitim Akademisi, Türkiye’den gelecek öğrenciler için açılacak yaz ve kış okullarının yanı sıra, Almanya’da yaşayan Türk öğrencilerine de üniversite eğitimi danışmanlığı konusunda çalışmalar yürütüyor. Köln’de yaşayan ve üniversite okumak isteyen her öğrencinin doğru kariyer planlaması için çalışmalar yapan BAU Köln Eğitim Akademisi ayrıca Abitur’a hazırlık, KET - Kariyer Eğitim Testi ve planlama hizmetleri de veriyor.

BAU HONG KONG KAMPÜSÜ
Dünya ticaretinin ve inovasyonun yeni merkezi Hong Kong, BAU öğrencilerinin öğrenimlerini görebildiği bir diğer kampüs. Uzak Doğu’nun kalbine yerleşen BAU Hong Kong Kampüsü’nde öğrenciler ticaret, finans, turizm ve girişimcilik alanlarında çalışmalara imza atıyor. Ayrıca tüm diğer kampüslerimizde olduğu gibi, bu kampüs de Global MBA programı kapsamında çeşitli derslere ev sahipliği yapıyor.

BAU ROMA KAMPÜSÜ
İtalya’nın Başkenti Roma’da yer alan kampüsle öğrenciler, yaz ve kış okulu olarak açılacak programların yanı sıra lisans derslerini de burada alabiliyor. BAU Roma Kampüsü’nde öğrenciler, Mimarlık ve Tasarım, İletişim, İşletme ve Girişimcilik, Moda, Yemek ve Kültür, Turizm ve Konaklama, Hukuki İşler gibi önemli birçok programa katılabiliyor.

Öte yandan İtalya’nın en prestijli üniversitelerinden biri olan La Sapienza ile yapılan işbirliği kapsamında La Sapienza Üniversitesi’nin kampüsü içerisinde yer alan merkezde Osmanlı Tarihi, Türk Dili Araştırmaları gibi araştırmalar da yürütülüyor.

BAU TORONTO KAMPÜSÜ
BAU öğrencileri, İngilizce hazırlık eğitimini İstanbul’daki kampüste alabilirken dileyen öğrenciler hazırlık sınıfı eğitimlerini Washington D.C.’de yer alan üniversitede ya da Kanada’nın Toronto şehrinde yer alan kampüste okuyabiliyor.

94 ÜLKEDEN 2 BİN 600 YABANCI ÖĞRENCİ
Öğrencilerine global bir eğitim vermek amacıyla dünyanın birçok ülkesinde açtığı üniversite, kampüs ve merkezler ile kapılarını açan BAU Global, aynı zamanda dünyada da eğitimin çekim merkezi haline geldi. 94 ülkeden 2600 yabancı öğrenciye eğitim veren BAU Global, eğitimde uluslararasılaşma konusunda dünyanın öncü kuruluşlarından biri. ABD’den Hong Kong’a, İngiltere’den Suudi Arabistan’a kadar birçok ülkeden gelen öğrenciler, BAU Global’i tercih ediyor.

Detaylı bilgi için tıklayın.


İlandır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!