Battalgazi'de Meclis Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Battalgazide Meclis Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2018 13:36

Battalgazi'de Meclis Toplantısı

Haberin Devamı

Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)- BATTALGAZİ Belediye Meclisi, Nisan ayı olağan toplantısı gerçekleştirdi. İmar ağırlıklı gündem maddelerinin görüşüldüğü Meclis toplantısında, encümen üye seçimi, ihtisas komisyonları seçimi yapılırken, 2017 Yılı Faaliyet Raporu görüşülerek kabul edildi. 
Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile birlikte başladı. Toplantıda ilk olarak imar ağırlıklı gündem maddeleri görüşülürken, imar ile ilgili gündem maddelerinden bazıları oy birliği ile kabul edilirken, bazıları ertelendi, bazıları da reddedildi. Sokak isimlerinin değişikliği ile ilgili iki gündem maddesinden biri olan Çöşnük Mahallesi'nde bulunan Elma sokağının ismi Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Dinç Sokağı olarak değiştirilmesi konusundaki gündem maddesi İmar Komisyonu'na havale edilirken, bir diğer gündem maddesi olan Şehit Polis memuru Candaş Kaplan isminin Hacı Abdi Mahalles'nde bulunan Yıldırım Sokağı'na verilmesi konusu görüşüldü. Gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi. 
Battalgazi Belediye Meclisi, Nisan ayı olağan toplantısında Encümen üyesi seçimi ile ihtisas komisyonlarının seçimini gerçekleştirdi. Encümen üyeliğine, Aziz Görgeç, Tuncer Bulgurlu ve Abuzer Altın seçildi. Encümen Üyeliği seçiminin ardından İhtisas Komisyonlarının seçimi yapıldı. Bulgurlu Mahallesi'nde bulunan Asfalt Plenti yanındaki arazi üzerine 990 kilovat gücünde Güneş Enerjisi Santrali yapılması ve bu konuda Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a yetki verilmesi konusunu gündem maddesi olarak görüştü. Gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda, Belediyenin grup merkezi olması ve Arapgir, Arguvan, Doğanyol, Kale ve Pütürge ilçe belediyelerinin gruba bağlanmalarını gündem maddesi olarak görüştü. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
Toplantıda son olarak 2017 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Bu gündem maddesinin görüşülmesi için toplantıya Başkanlık eden Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, koltuğunu başkanvekili Zafer Kırçuvala devretti. Kırçuval başkanlığında görüşülen Battalgazi Belediyesi'in 2017 Faaliyet Raporu, oy birliği ile kabul edildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!