Batmanlı Gençler de artık “bilinç”leniyor

BİLİNÇLİ Gençler Derneği ve Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi Genel Başkanı Kerem Hasanoğlu, bu hafta Hürriyet Ankara’ya Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi kapsamında Batman Üniversitesi’nde kurdukları Bilinçli Gençler Topluluğu’nu anlatıyor.

Haberin Devamı

Batman Üniversitesi Bilinçli Gençler Topluluğu, Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi kapsamında sosyal projeler üretmek adına kurduğunuz topluluklarınızdan bir tanesi. Peki, Batman Üniversitesi Bilinçli Gençler’in proje faaliyetlerini sizden dinleyebilir miyiz?
KEREM HASANOĞLU: Batmanlı Bilinçli Gençlerle, üniversiteli arkadaşlarımızın dikkatini sağlık ve çevre konularına çekmek istedik ve iki ayrı proje başlattık. Projelerden ilki “Güvenli Kan Temini Projesi”. Bu projede gençlerin amacı, kan vermenin önemini vurgulamak ve kan ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yardımda bulunmak. Bunun yanında Bilinçli Gençler bu projeyle, kan bağışında bulunmanın öneminden yola çıkarak, pek çok gencin katılımı yüksek olan bir projede de bir araya gelmesini sağladı. Kan vermenin toplumsal artıları olduğu kadar bağışta bulunan kişinin kendi sağlığı açısından da önemli faydaları var. Bu sebeple gençler hem kendi sağlığına hem de toplumsal sağlığa katkıda bulunmuş oldu. Batmanlı Bilinçli Gençler, Güvenli Kan Temini Projesi’nde üniversiteli arkadaşlarımızı kan bağışı konusunda bilgilendirirken aynı zamanda toplumsal sağlığa katkıda bulunmak için de anlamlı bir adım attı.
Batmanlı Bilinçli Gençler’in bir diğer projesi de “Can Suyu Projesi”. Projeden kısaca bahseder misiniz?
KEREM HASANOĞLU: Batman Üniversitesi Bilinçli Gençler Topluluğu, “Güvenli Kan Temini Projesi” nin yanında, sosyal anlamda üniversite gençlerinin birbirlerini yakından tanıması ve birlikte hareket etmesi açısından da önem taşıyan bir proje daha yaptı. “Can Suyu Projesi” adını verdikleri proje ile gençler, bu defa çevre için harekete geçti. Üniversite Kuyubaşı Yerleşke alanına genç arkadaşlarımız 6 bin adet fidan dikti. “Can Suyu Projesi” gibi bu tarz yüksek katılımlı projelerde akademisyenler ile üniversiteli arkadaşlarımızın bir araya gelmesi, öğrenci- öğretmen arasındaki diyalogların gelişmesine de katkı sağlıyor. Çevreye sahip çıkmak adına başlatılan bu proje sonucunda sadece proje bazlı kazanımlar değil, gençler ileriye dönük kişisel kazanımlarda elde etmiştir.

Haberin Devamı

Her hafta yeni ve renkli projeler

Haberin Devamı

BİLİNÇLİ Gençler’le elele veren Hürriyet Ankara’da artık her hafta Türkiye’nin dört bir yanındaki “Bilinçli Gençler”in hayata geçirdiği sosyal sorunları çözmeye
yönelik birbirinden renkli ve anlamlı proje örneklerini takip edebileceksiniz. Projeler hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak istiyorsanız ve “Benim de bir projem var. Sesimi duyurmak istiyorum” diyorsanız ayrıntılı bilgilere “www.bilincligencler.com” adresinden ulaşabilirsiniz.

Gençler  çok istekli

TÜRKİYE Bilinçli Gençlik Projesi kapsamında Türkiye’deki tüm üniversitelerde kurduğumuz ve kurulmaya devam eden Bilinçli Gençler Toplulukları, ürettikleri projeler ile gençlerin sosyal konulara karşı olan bakış açılarını değiştiriyor. Gençler projelerin yalnızca ihtiyaç sahiplerine yönelik değil, aynı zamanda kendileri için de yarar sağlayan nitelikte olduğunu biliyor. Bu da, onların sosyal konularda daha aktif olmalarını sağlıyor. Gençlerden çok sayıda proje öneri ve fikirleri alıyoruz. Gençler bu konuda yer almak; Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi ile yeni projeler üretmek için çok hızlı hareket ediyor. Bu gençlerin hepsi proje üretmede, sosyal sorunların çözüm arayışlarında son derece istekliler. Türkiye’nin her yerinden farklı üniversiteler farklı projelerle bu oluşuma katılım gösteriyor. Gençlerin konuya olan ilgi ve şevklerini de arttıran en önemli nokta da bu aslında.

Yazarın Tüm Yazıları