Batman'da kurtarma tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Batmanda kurtarma tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2015 11:46

- Batman Sağlık Müdürlüğü ekipleri Batı Raman Dağı'nda tatbikat düzenledi - Tatbikatta, petrol kulesinde meydana gelen patlamada yaralananlar ekiplerce kurtarıldı

Haberin Devamı

BATMAN (AA) - Batman Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Batı Raman Dağı'nda kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

İl Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen tatbikat öncesi 112 Acil Sağlık ambulanslarında görevli personele, Ulusal Medikal Kurtarma ekiplerinin (UMKE) desteğiyle eğitim verildi. Daha sonra Batı Raman Dağı'nda karda gerçeği aratmayan kurtarma tatbikatı yapıldı.

Araçlarla 1288 rakımlı Batı Raman Dağı eteğine bırakılan sağlık çalışanları, 2 saatlik yürüyüşün ardından zirveye ulaştı. Zorlu kış şartlarında hayatta kalma ve hastaya en hızlı şekilde ulaşma eğitimi alan sağlık personeli, tatbikatta petrol kulesinde meydana gelen patlamada yaralananları karlı ve dağlık alandan indirerek ambulanslara ulaştırdı.

İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Ümit Acar, yaptığı açıklamada, tatbikata Hasankeyf, Beşiri, Kozluk, Sason ve Gercüş ilçelerinde görevli 75 personelin katıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Batman'da özellikle Sason ilçesinin dağlık alanından hasta vakalarına ulaşmakta güçlük çektiklerini dile getiren Acar, eğitim ve ardından yapılan tatbikatın amacının sağlık personelinin zorlu doğa koşullarında vakalara daha hızlı nasıl ulaşabileceklerini sağlamak olduğunu belirtti.

Eğitimlerin 2 gün sürdüğünü aktaran Acar, şöyle konuştu:

"Ülke genelinde olduğu gibi ilimiz de yoğun kar yağışı altında. Özellikle Sason ilçemizin dağlık coğrafi yapısından dolayı zaman zaman hastalara ulaşmakta güçlük çekiyoruz. Bu bizim için pes etme gerekçesi değil, bunun için tüm önlemleri alıyoruz. Personele de gerekli eğitimleri veriyoruz. Eğitimlere sadece Sason değil, diğer 4 ilçemizi de dahil ettik."

Afet Birim Sorumlusu Murat Durmuş ise kış şartlarının gittikçe ağırlaşmasının yapılan eğitim ve tatbikatı gerekli kıldığını kaydetti.

Karlı ve dağlık alanlarda hastalara ulaşmadaki sıkıntıları gördükten sonra personele eğitim vermeye karar verdiklerini vurgulayan Durmuş, "İlçelerde çalışan sağlık personellerimize yönelik kış şartlarında hayatta kalma, öncelikle kendi hayatını kurtarma, hastaya doğru müdahale etme, karda doğru yürüme gibi teknikleri teorik olarak öğrettik. Batı Raman Dağı'nda bunun uygulamasını yaptık" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!