Batman'da kayyum başkan 60 günde 60 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Batmanda kayyum başkan 60 günde 60 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 13:44

Batman'da kayyum başkan 60 günde 60 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdi

Haberin Devamı

Arif ARSLAN- Reşat YİĞİZ/BATMAN, (DHA) - BATMAN'da, DBP'li Belediye Başkanının İçişleri Bakanı tarafından görevden alınmasından sonra yerine kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Şevket Ertuğ Aksoy, 2 aylık görev süresinde kentin dört bir yanında yoğun çalışma başlattıklarını, bu süre içinde yaklaşık 60 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Vekili Aksoy, "Belediyenin kaynaklarını doğrudan halka yansıtacağız. Biliyoruz ki bu kaynaklar halkımızın bize emanetidir, bu kaynaklara sahip çıkmak en önemli görevimizdir" dedi.
Batman Belediye Başkanlığını 2 aydır yürüten Vali Yardımcısı Şevket Ertuğ Aksoy, göreve başlar başlamaz kenti yeşillendirme ve asfaltlama çalışmalarına ağırlık verdiğini söyledi. 60 günlük görev süresince yaklaşık 60 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdiklerini söyleyen Aksoy, sezon sonuna kadar ise 120 bin ton asfalt seriminin gerçekleştirileceğini söyledi.
Batman'ın, yeşil açısından çok da zengin olmayan bir kent olduğunu söyleyen Başkan Vekili Aksoy, "Biz arzuluyoruz ki, ülkemizin diğer kentleri tabi belki Avrupa'da insanlar nasıl yeşille kucaklıyorsa, Batmanlılar da bu tür projelere sahip olsun. Bunun için ilin genel durumunu değerlendirdikten sonra park çalışmalarına başladık. Şu anda 4 parkımızı tamamladık. Yine kentimizin boş bulunan alanlarında çocuklarımızın, gençlerimizin yararlanacağı semt sahaları yapmak için çalışma başlattık. İlk etapta 10 basketbol ve futbol sahasını tamamlamayı planlıyoruz. Batman çok güzel bir kent ama çok hizmete ihtiyacı var. Ulaşım ve alt yapı alanının dışında sosyal hizmetler anlamında, sanatsal, kültürel alanında yapacağımız çok şey var. Bunun için ekip olarak kaynaklarımızı etkin kullanarak, kaynaklarımızı tasarruflu kullanarak, insan gücümüzü etkin kullanarak elimizden gelen çalışmayı hızla yürütüyoruz" dedi.
"BATI İLLERİNİN SEVİYESİNE ULAŞMALIYIZ"
Hızlı bir tempoda çalışmak zorunda olduklarına da dikkat çeken Aksoy, "Hizmet yapmak güzel bir şey ama, daha da önemlisi hizmeti çabuk yapmak lazım. Ne yazık ki, kurumumuzda çok hızlı iş yapma önünde bir ağırlık var, bir sinerji eksikliği var, bir dinamizm eksikliği var. İnsan kaynaklarımızı etkin kullanmak için çalışıyoruz. Batmanlılar her şeyin en iyisine layıktır. Ben batı illerine gittiğimde üzülüyorum. Neden Batman'da bu tür hizmetler yok diye hayıflanıyorum, üzülüyorum ama en önemlisi hırslanıyorum. Bizim de o kentlerin seviyesine ulaşmamız gerekiyor. Politikamız bu konuda açık, biz çalışmak zorundayız ve çok çalışacağız, hızlı bir tempoda çalışacağız. Bu tempoya ayak uydurmayanların da içimizde yeri yok. Çünkü, bizim kamu kaynaklarını israf etme lüksümüz yok, bu bizim vatandaşa olan borcumuzdur. Bundan sonraki faaliyetlerimizden biri de öğrencilere sabah kahvaltısı verilmesi, cenaze hizmetlerini geliştirilmesi, mezarlıkların ıslahı ve peyzajı. Hizmetlerimiz bulduğumuz her boş alana spor alanlarının yapılması şeklinde devam edecek" diye konuştu.
"BATMAN'IN İMARI YAMALI BOHÇA GİBİ"
Belediye Başkan Vekili Şevket Ertuğ Aksoy, belediyenin kaynaklarını doğrudan halka aktaracaklarını, İluh Deresi ve Batman çayının ıslahı önemli olduğunu da ifade ederek, "Yine ciddi bir kentsel dönüşüme ve yeni bir imar düzenine ihtiyaç var. Maalesef yıllar içerisinde imar uygulamaları adeta yamalı bir bohçaya dönmüş, bu konuda çalışmalar yapacağız. Sokak ve cadde iyileştirmesi çalışmaları olacak. Ayrıca Cumhuriyet meydanı ve bulvarının yeniden iyileştirilmesi, Yılmaz Güney sinemasının yeniden rehabilitasyonu ve yanında sokağın yapılması çalışmaları yapılacak. Kaynağı iki türlü yaratacağız, yeni kaynak yaratacağız ama daha da önemlisi elimizdeki kaynağı son derece etkin ve tasarruflu biçimde kullanacağız. Yani harcadığımızın her kuruşun doğrudan halka gidecek şekilde verimli şekilde tasarruflu ve her şeyden önce dürüstçe kullanmayı planlıyoruz. Biliyoruz ki bu kaynaklar halkımızın bize emanetidir, bu kaynaklara sahip çıkmak en önemli görevimizdir" dedi.
Öte yandan, Belediye hizmet binası yanındaki modern park için bazı vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirerek, belediye yönetimine teşekkür ettiler.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!