Basmacı'dan enerji tasarrufu eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

Basmacıdan enerji tasarrufu eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2016 12:09

Basmacı'dan enerji tasarrufu eleştirisi

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Melike Basmacı, TEİAŞ'ın Kasım ayı elektrik tüketimi verilerini değerlendirdi. Açıklanan sonuçlara göre hükümetin enerji tasarrufu politikasının başarısız olduğunu vurgulayan Basmacı, "Yapılan yanlıştan geri dönülmeli, yaz-kış saati uygulaması devam ettirilmeli" dedi.

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, TEİAŞ'ın Kasım ayı elektrik tüketim verilerini değerlendirerek verilerin, hükümetin enerji tasarrufu politikasının başarısız olduğunu söyledi. Rakamların tüketimin arttığına işaret ettiğini belirten Basmacı, Kasım ayı elektrik tüketiminin, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6.5 düzeyinde rekor artış gösterdiğini söyledi.

Basmacı, elektrik kullanımının 22.7 milyar kilovat saat ile en yüksek düzeye ulaştığını ifade ederek, "Yaz ve kış saati için belirlenecek noktanın tespitinde yüzölçümü dağılımıyla birlikte bölgesel olarak enerji tüketim miktarları da dikkate alınmalı. Hem ülkemizin boşa enerji tüketiminin önüne geçmek, cari açık üzerinde olumsuz etkiye sahip olan enerji yükünü artırmamak hem de yurttaşların cebini yakan elektrik faturalarının kabarmasını önlemek için yapılan yanlıştan geri dönülmeli. Yaz-kış saati uygulaması devam ettirilmeli. Saat dilimleri de en uygun noktayı belirleyerek yeniden düzenlenmelidir. TEİAŞ'a göre geçen yıl Kasım ayına göre yüzde 6.5 elektrik kullanımında artış var. Bu rakamlar haklılığımızı bir kez daha ortaya koyuyor" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!