Gençlik korosu beğeni kazandı

Güncelleme Tarihi:

Gençlik korosu beğeni kazandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2016 15:32

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ankara'da çok sayıda etkinlik düzenlendi.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Gençlik Korosu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Keçiören’de Türk Halk Müziği konseri verdi. Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki konsere türkü dostları büyük ilgi gösterdi. Şef Hasan Basri Dumlupınar yönetimindeki koro, Keçiörenlileri kuzeyden güneye batıdan doğuya Anadolu’nun her köşesinden renkler içeren güzel bir türkü turuna çıkardı. Solistlerin söylediği türkülerin yanı sıra saz sanatçıları tarafından icra edilen taksimler de izleyicilerden büyük alkış aldı. Koro konserin finalinde ‘Türkiyem’ türküsünü seslendirirdi.

Gençlik korosu beğeni kazandı

MİNİKLERİN ŞİİRLERİ TAM NOT ALDI

Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıldönümünde Mamak Belediyesi ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü özel bir program hazırladı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa Mamak Kaymakamı Ali Mantı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Büyük bir coşkunun yaşandığı programda anaokulu öğrencileri tarafından şiirler okundu. Programa katılanlar tarafından ayakta alkışlanan minik öğrencilerin şiir gösterisinin ardından, Dünden Bu Güne Cumhuriyet adlı barkovizyon gösterisi, koro ve halkoyunları sonrasında Mamak çapında ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen ‘Renklerle Cumhuriyet Coşkusu’ konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Programın sonunda ise pasta kesilerek yarışmada dereceye giren resimlerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Haberin Devamı

Gençlik korosu beğeni kazandı

TAŞDELEN: ALTIN TEPSİDE SUNULMADI

Cumhuriyetin kuruluşunun 93. Yıldönümü Çayyolu Atapark’ta düzenlenen törenle kutlandı. Çankaya Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Ümitköy Şubesi, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, CHP Çayyolu Temsilciliği adına Atapark’ta bulunan Atatürk anıtına çelenk konuldu. Çayyolu sakinleriyle Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız. Hiç kimsenin gücü cumhuriyeti yıkmaya, ülkemizi bölmeye yetmeyecek. Bu ülke bize altın tepside sunulmadı. Bu ülke kurulurken nice şehitler verildi, çok bedeller ödendi. Biz bunun bilincindeyiz. Cumhuriyetçiler ve Atatürkçüler, O’nun devrimlerine her zaman sahip çıkacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlik korosu beğeni kazandı

ZEYBEK VE SEYMENLER SAHNEDE

Elmadağ’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Elmadağ Belediyesi halk oyunları zeybek ve seymen ekibi gösteri yaptı. 15 Temmuz Şehidi Ömer Halis Demir’in hayatı adlı drama gösterisi sunuldu. Resim ve kompozisyon dalında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere ise ödülleri verildi.

Gençlik korosu beğeni kazandı

KAHRAMANLARIN YEMEKLERİ YENİDEN YAPILDI

Milli mücadele kahramanları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Altınköy Açık Hava Müzesi’nde anıldı. ‘İstiklal Yolu Yemekleri’ programında, milli mücadele kahramanlarının yedikleri kumanya ve yemekler özel bir menü ile hazırlandı. İnebolu’dan başlayıp Ankara’ya kadar uzanan 340 kilometrelik zorlu yolculuğun yemekleri, Altınköy’de ziyaretçilere ikram edildi. İstiklal Yolu menüsünde, Kurtuluş Savaşı döneminde 3 yıl boyunca İnebolu’dan Ankara’ya cephane taşıyan istiklal kahramanlarının yedikleri ekşi mayalı Kastamonu ekmeği, tereyağı, Çankırı kaya tuzu, kızılcık tarhanası, yöreye ait çeşitli otlar, kuru yufka, mantar kavurması, eyşili pilav ve elma pekmezli baklava modernize edilerek, misafirlere sunuldu.

Haberin Devamı

Gençlik korosu beğeni kazandı

SAVAŞ DÖNEMİ CANLANDIRILDI

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Kurtuluş savaşı yıllarında, çok çetin şartlarda Ankara’ya cephane taşıyan istiklal kahramanlarımızı, onların yediği yemekleri yiyerek anmak istedik. Bunun için de farklı bir menü hazırladık. Misafirlerimizi o yıllara geri götürmek istedik” dedi. Etkinlikte Kurtuluş Savaşı dönemine ilişkin canlandırmalar da yapıldı.

Gençlik korosu beğeni kazandı

NAZIM HİKMET'TE ALKIŞ YAĞMURU

Yenimahalle Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Türk Musikisinin üstadı ve Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca ve eşi Ayten Yavaşca’yı ağırladı. Konserde, alkışlar eşliğinde sahneye çıkan 90 yaşındaki Alaeddin Yavaşca ve eşi Ayten Yavaşca katılımcıların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Daha sonra eşi ile birlikte sahneye çıkan Yavaşca, Şef Erdoğan Tozoğlu eşliğinde bestelerini seslendiren Yıldız Teknik Üniversitesi Klasik Türk Müziği Korosu’nu dinledi. Bir yandan koroya eşlik eden ikili, bir yandan da vatandaşlara okunan eserlerin hikâyelerini esprili bir dilde anlattı. Hikâyeler sırasında ikilinin birbirleriyle olan tatlı atışmaları da gözlerden kaçmadı. Tarih kokan tatlı atışmalar vatandaşı kahkahaya boğarken, ikili alkış yağmuruna tutuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!