Baskın futbol sonucu getirir

Güncelleme Tarihi:

Baskın futbol sonucu getirir
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 26, 2011 00:00

Ligin zirvesini ilgilendiren mücadele için Kayserispor’un öncelikle ligin ikinci devresinde oynadığı zorluk derecesi yüksek maçları irdelemek gerekiyor.

Haberin Devamı

Karabükspor – Kayserispor maçının ilk devresinde Karabükspor Ä°lhan – Angelov – Hakan – Bülent dörtlüsü ile defans hattının mesafeyi kısaltmasının da verdiÄŸi özgüvenle oyunu Amisulashvili önderliÄŸinde geriden kurmayı prensip edinmiÅŸ Kayserispor’a ciddi bir baskı uygulamış ve hem baskı sonrası kazandığı toplarla ciddi tehlikeler yaratmış hem de Kayserispor orta sahasını oyundan düşürerek Amrabat ve Ziani’yi etkisiz kılmıştı. Bu baskın planına Volkan Babacan’ın oyunu kurma yetersizliÄŸi de eklenince Kayserispor ikinci yarıya Karabükspor’un oyun planı ile çıkmış ve oyunu dengelemiÅŸti. Kayserispor’un yine dış sahada oynadığı Fenerbahçe maçında da Fenerbahçe aynı planı kusursuz uygulamış ve öne geçmenin saÄŸladığı avantaj ileÂKayserispor’un Karabükspor karşısında ikinci yarı oynadığı oyunu tekrarlamasına izin vermemiÅŸti.

Haberin Devamı

OturmuÅŸ oyun sisteminden eksikliklere raÄŸmen vazgeçmeyen ve taktiÄŸini deÄŸiÅŸtirmemek uÄŸruna Antalyaspor karşılaÅŸmasında Moritz’i ilk yarı öndeki üçlünün sağında ikinci yarı ise oyundan çıkana kadar solunda  oynatan Åžota , ÂrakipÂhücum hattının kuramadığı baskı sebebi ile Zalayeta ve Moritz’e raÄŸmen oyunun genelinde Antalyaspor’a ciddi bir üstünlük saÄŸladı. Ä°kinci yarı etkisiz Zalayeta – Kujovic deÄŸiÅŸikliÄŸi sonrası Amrabat’ı saÄŸa kaydıran ve gölge adam Moritz’in kulvarına Hasan Ali Kaldırım’ı sokarak etkinlik saÄŸlamaya çalışan Kayserispor’un orta sahada baskı yediÄŸi dakikada Âkalesinde gördüğü ciddi pozisyon ligin ilk yarısında oynanan Kayserispor – Galatasaray maçını anımsattı. Antalyaspor maçının 70. dakikasında orta saha yuvarlığında pas yaparak oyun kurma ilkesine baÄŸlı kalan Kayserispor  yapılan baskı sonrası topu kaybetti ve Mehmet Yılmaz’ın sürdüğü topta Mehmet Yılmaz’ın boÅŸalttığı alana giren Kenan ile ciddi bir pozisyon yakaladı ama Souleymanou gole izin vermedi. Bu pozisyonun aynısı Galatasaray maçının ilk devresinde diÄŸer kalede yaÅŸanmış ve Hasan Ali’ye yapılan baskı sonucu kazanılan top sonrası geliÅŸen atakta  Elano  topla buluÅŸmuÅŸ ama Souleymanou’yu geçememiÅŸti. Kendi kalesinde yaÅŸadığı birbirine benzer bu 2 pozisyonun dışında ,ÂKayserispor’un baskı yediÄŸi anlarda temel oyun sisteminin arızaya uÄŸradığını ,  Amisulashvili sonrası  defans hattını oluÅŸturanÂSerdar – Önder ikilisinin uzun top yapmaya mecbur bırakıldığı zaman takım olarakÂoyundan düştüğünü rahatlıkla söyleyebiliriz. Kayserispor’un yaÅŸayabileceÄŸi diÄŸer bir olumsuzluk ise Amisulashvili’nin bölgesine geçen Serdar’ın ters ayakla ve bire bir yakalandığı pozisyonlarda bocalaması ve takımı aleyhine serbest vuruÅŸ kazandırması bir yana kart görme riski yaÅŸaması. 67.Âdakikada kazanılan top sonrası Mehmet Yılmaz Serdar’ı geçerken , Serdar ters ayakla yakalandığı için Mehmet’e yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. Yine 79. dakikada Tita’ya ters ayakla yakalanan Serdar bir engelleme yaptı ama Bünyamin Gezer oyunu devam ettirdi.

Haberin Devamı

Engin Baytar’ın yokluÄŸunda orta sahaya Ceyhun’u koyan Trabzonspor her ne kadar oyuna klasik sistemi ile Colman sol  önde baÅŸlıyormuÅŸ gibi gözükse de esasında Colman – Ceyhun – Selçuk’un oluÅŸturduÄŸu orta sahanın önünde Jaja ve ileri ikilide Umut – Burak ile 4 – 3 – 1 – 2 sistemini uygulamıştı. Bu oyun sisteminde en büyük sıkıntı ise Serkan’ın hücuma gereken desteÄŸi vermesine raÄŸmen ileri çıkışları zaten sıkıntılı olan Cale’nin Serkan kadar üretkenlik saÄŸlayamamasıydı. Bu diziliÅŸin ilk amacı Ferhat’ın yer aldığı sıkıntılı Manisaspor sol kanadına Serkan’ı sokarak tehlike yaratmaktı. Nitekim 7. dakikada Burak’ın stoperlerin arasına yaptığı koÅŸuya arkadan destek veren Serkan topla buluÅŸmuÅŸ ama son vuruÅŸu yapamamıştı. Kayserispor’un son oynadığı Antalyaspor ve Galatasaray maçında kalesinde yaÅŸadığı tehlikeleriÂgöz önünde bulundurursak , Trabzonspor’un bu maçta aynı hücum varyasyonunu deneyeceÄŸini söyleyebiliriz. Serdar Kesimal’ın birebir pozisyonlarda ters ayakla yakalanması sonucu yaÅŸadığı sıkıntılar ceza sahası önünde oldukça rahat faul alabilen Jaja’yı da ön plana çıkartacaktır. Tita’nın Kayserispor ceza sahası içerisinde yaÅŸattığı tehlikeleri de hatırlarsak Åženol GüneÅŸ Alanzinho kozunu maçın başında oynayacaktır. Amisulashvili’nin gidiÅŸi sonrası defans kurgusunu deÄŸiÅŸtirmek zorunda kalan Kayserispor ,ÂAlanzinho ve Jaja ikilisi karşısında tehlike yaÅŸamamak veÂkart riski taşıyan savunma oyuncularını rahatlatmak için Santana oynamaz ise Abdullah’a oynar ise Selim’e markaj görevi vereceÄŸinden orta sahada da pas trafiÄŸi konusunda sıkıntı yaÅŸayacaktır.

Haberin Devamı

Trabzonspor :

Onur – Serkan – Glowacki – Giray -ÂCale – Selçuk – Colman – Alanzinho – Jaja – Burak – Umut

Kayserispor :

Souleymanou – Savaş – Önder – Serdar – Hasan Ali – Abdullah – Selim – Ziani – Amrabat – Troisi – Kujovic

Dikkat edilmesi gerekenler

Kayserispor Zalayeta’nın 2 , Kujovic’in deÂköşe vuruÅŸları sonrası 1 gol attığı maçlarınÂ90. Dakikalarında toplam 9 puan kazandı

Trabzonspor’da Selçuk , Kayserispor’da ise Selim’in kullandığı duran toplar sonrası gol gelebilir

Souleymanou uzun oynaması gerektiÄŸi zaman oyunuÂrakip stoperlerin markajındaki forvet oyuncusuna deÄŸil çizgide bekleyen kanat oyuncularına pas vererek kuruyor. Cale’nin karşısında oynayacak olan Amrabat bu paslarda hızlı hücum ÅŸansı bulursa tehlike yaratır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!