"Baskı altında maça çıkmaya alışığız"

Güncelleme Tarihi:

Baskı altında maça çıkmaya alışığız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2013 16:24

Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt, Avrupa kupalarından men edilmelerinin yarattığı düş kırıklığının takımı da teknik direktör Ersun Yanal'ı da daha güçlü kıldığını ifade etti.

Haberin Devamı

Bir alışveriş merkezinde Fenercell'in düzenlediği imza günü etkinliğine katılan Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt, sezon başında yaşadıkları süreç ve ardından Spor Toto Süper Lig'de geldikleri noktada teknik direktör Ersun Yanal faktörünün ne kadar etkili olduğu sorusuna verdiği yanıtta, şunları söyledi:

"Hocamızın çok iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum. Sezon başındaki durum onun için de kolay değildi. Avrupa'da oynayıp oynamayacağımızın belli olmadığı anlar vardı. Hocamız ekibi ilk günden beri bir arada tutup kollektif oynayan bir takım oluşturmaya çalıştı. Bunun için buraya geldiği ilk günden beri çok fazla çalıştı. Avrupa'da olmamanın yarattığı hayal kırıklığının takımı da hocayı da daha güçlü kıldığını düşünüyorum. Hocamız adına kişisel olarak ben ve takımdaki herkesin çok mutlu olduğunu düşünüyorum. Bizim hala önümüzde yapmamız gereken çok iş var, uzun bir yol var. Fakat şu anki durumda yaptığımız işten çok memnunuz."

"Şampiyon olmak benim için özel ve güzel bir duygu olacak"

Kariyerinde görev yaptığı takımlarda hiç ulusal lig şampiyonluğu yaşamadığı hatırlatılarak, bu sezonki şampiyonluk hedefi sorulan sarı-lacivertli futbolcu, şunları söyledi:

"Fenerbahçe ile şampiyon olmak benim için özel ve güzel bir duygu olacak. Takımdaki hava şu anda çok iyi. Kişisel olarak da kendimi çok iyi hissediyorum. Lige çok iyi başladım. Fakat geriye takılıp kalma zamanımız yok. Her zaman önümüze bakmalıyız, pazar günü çok önemli bir maçımız var. Daha sonra da Beşiktaş ile derbi oynayacağız. Tabii ki rakiplerimizle aramızda azımsanamayacak bir fark var ama her zaman önümüze bakarak devam etmek istiyoruz. Tüm kariyerim boyunca şampiyon olmak ve kupalar kazanmak istedim. Fenerbahçe ile şampiyon olmak da benim için çok özel ve güzel bir duygu olacaktır. Takım arkadaşlarımla, taraftarlarla, hocalarımla, Fenerbahçe'de şampiyonluğu kutlamak, bizim için çok güzel ve özel anlar olacaktır. Şampiyonlukla ilgili konuşmak kolay ama şu anda daha ligin yarısına bile ulaşmadık. Ben bu yüzden hep şunu vurgulamaya çalışıyorum. En önemli maç önümüzdeki maçtır."

"Baskı altında maça çıkmaya alışığız"

Ligde yarışı önde götürüyor olmanın ilerleyen haftalarda takımda bir baskı oluşturup oluşmayacağı sorusu üzerine de Fenerbahçeli futbolcu, bu tür baskı altında maçlara çıkmaya alışık olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu tür baskılar altında maça çıkmaya mücadele etmeye alışığız. Fenerbahçe'de oynuyorsanız bu çatı altındaysanız kupalar için mücadele etmeniz ve şampiyonluk için çaba gösteriyor olmanız normaldir. Takım hocalar, herkes bu pozisyonda olmayı, lider olmayı bekliyordu zaten. Hala önümüzde oynanacak çok maç var. Daha ligin yarısına bile ulaşmadık. Çalışmalarımızı son derece iyi sürdürüp, maçlara iyi konsantre olup, kupaları kazanmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. "

Sakatlığının tedavi sürecinin iyi gittiğini bildiren Kuyt, Medical Park Antalyaspor maçında takımda olmayı umut ettiğini belirterek, "Sağlık ekibim bu hafta çok çalıştı. Tedavim için yoğun çalışıyoruz. Gün, gün ele alarak tedaviyi sürdürüyoruz. Umuyorum çok yakında takımla beraber çalışmalara katılacağım ve Antalya'da takımımla birlikte olurum" şeklinde konuştu. Meireles ve Alves'in Portekiz Milli Takımı ile Dünya Kupası'na katılmak için mücadele verdiğinin hatırlatılması üzerine Kuyt, "Takım arkadaşlarım olduğu için Portekiz'in Dünya Kupası'nda yer almasını istiyorum. Az önce Meireles'e mesaj attım. Ona en iyi dileklerimi ilettim, Dünya Kupası'nda olmalarını temenni ettim. O da maç için hazır olduğunu belirtti. Ona büyük şans diliyorum" diye konuştu.

Taraftarlara imza dağıttılar

Kuyt ve beraber imza günü etkinliğine katılan futbolcu Mehmet Topuz, basın mensuplarına yaptıkları açıklamanın ardından alışveriş merkezindeki Avea bayisinde düzenlenen imza gününe katıldılar. Mağaza önünde kuyruk oluşturan taraftarlar, futbolculara forma imzalatıp hatıra fotoğrafı çektirdi. Fenercell Genel Müdürü Hakan Demir ise yaptığı konuşmada, 1 milyon abone hedefine koşarken, bu tip taraftarla buluşma organizasyonlarının kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!