Basketbolda dev ortaklık

Güncelleme Tarihi:

Basketbolda dev ortaklık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2006 10:32

Son şampiyon Ülker, 100. Yılı'nda ligde ve Avrupa'da zirve hesapları yapan Fenerbahçe Kulübü'yle birleşme kararı aldı. Turuncu yeşilliler, Mirsad, Ömer ve Oğuz yanı sıra Euroleague katılım haklarını F.Bahçe'ye verdi.

Haberin Devamı

BASKETBOLDA sürpriz gelişme... Bu sezon şampiyon olan Ülker, 100'üncü Yıl'da büyük hedefler belirleyen Fenerbahçe Kulübü ile birleşme kararı aldı. Bir süreden beri iki kulüp arasında devam eden görüşmeler dün noktalandı. Ve Ülkerspor yönetimi Fenerbahçe'nin önümüzdeki yıl 100'üncü yılındaki büyük hedeflerine yardımcı olma yönünde karar aldı.

Turuncu yeşilliler, ligde ve Avrupa'da zirve hesepları yapan sarı lacivertlilere sözleşmesi devam eden Ömer Onan, Mirsad Türkcan ve Oğuz Savaş'ı verecek. Ayrıca Fenerbahçe'ye Euroleague'de sürmekte olan katılım haklarını devredecek.

Ülker, sarı lacivertlilere salon yapma sözü de verirken, Fenerbahçe bünyesinde yeni bir yönetim kurulu oluşturulacak. 6 kişinin bulunacağı yönetim kurulunda Ülker Grubu'nun belirleyeceği bazı isimler de yer alacak. Dün kulübe gelerek sözleşmeyi noktalayan kaptan İbrahim Kutluay'ın da büyük bir ihtimalle 100'üncü Yıl'da Fenerbahçe forması giyeceği öğrenildi. Ülkerspor'un Fenerbahçe'ye devrettiği oyunculardan Mirsad, "Önümüzdeki yıl Fenerbahçe formasını giymek bana büyük gurur verecektir. Fenerbahçe'yi hem Avrupa'da hem de Türkiye'de büyük başarılara koşturacağız" dedi. Ergin Ataman'dan sezon ortasında takımı devralan ve şampiyonluk sevinci yaşatan koç Murat Özyer ise, gelişmeler hakkında yorum yapmadı. Özyer, "Başkan Ali Doğan'ın yapacağı resmi açıklamayı bekliyorum. Ondan sonra kararımı vereceğim" dedi. Bu arada Ülkerspor yönetimi, Beşiktaş'a ve Galatasaray'a yaptıkları sponsporluk desteğinin önümüzdeki sezon da süreceğini ifade etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!