Başkent'te sonu gelmeyen kovalamaca

Güncelleme Tarihi:

Başkentte sonu gelmeyen kovalamaca
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2014 01:42

Başkent’in kalabalık mekanlarını fırsat bilip dilencilik yapan kişilerin sayısı, Ramazan’ın gelmesiyle birlikte daha da arttı. Özellikle Suriyeli dilencilerin sayısında büyük artış gözlenirken Büyükşehir Belediyesi, “Ramazan’da daha yoğun çalışıyoruz. Günde 3 araçla ortalama 70 dilenci yakalanıyor” dedi.

Haberin Devamı

Ramazan ayının gelmesiyle beraber Ankara’nın birçok bölgesinde cami, türbe ve benzeri yerlerde dilencilik yapan kişilerin sayısında büyük artış yaşandı. Dilenci sorunu ise şahısların birçoğunun ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler olması nedeniyle farklı bir boyut kazandı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, özellikle Ramazan ayında dilencilere yönelik operasyonların sürekli olarak devam ettiğini belirterek, “Zabıta ekipleri Ramazan ayında daha yoğun çalışıyor” diye konuştu.

GÜNDE ORTALAMA 70 DİLENCİ

Her gün 3 araçla Ankara genelinde ortalama 70 dilencinin yakalandığını dile getiren Büyükşehir yetkilileri, “Zabıta ekipleri tarafından yakalanan dilenciler Dilenci Barınma Merkezi’ne götürülüyor ve Kabahatler Kanunu’na göre cezai işlem uygulanıyor. Dilenciler, herhangi bir tutma yetkisi olmadığı için akşama kadar merkezde bekletilip daha sonra serbest bırakılıyor. Bunun yanı sıra dilencilik yaparken yakalanan Suriyeliler ise mülteci kamplarına gönderiliyor” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

2 AY SONRA YİNE AYNI MANZARA

Dilenci sayısının artış göstermesine ise vatandaşlar, “Dilenci sorunu hiçbir zaman çözülemedi” diye tepki gösterdi. İsmini vermek istemeyen bir vatandaş, cami ve türbe gibi mekanların yanı sıra özellikle AŞTİ gibi kalabalık mekanlarda dilencilerin önünün alınamadığına vurgu yaparak, “Dilenci sorunu bitirilemeden Suriyeli dilenciler ortaya çıktı ve artık kördüğüm haline geldi. Yakalanıyorlar, kamplara gönderiliyorlar ama bir süre sonra yeniden dilencilik yaparken görebiliyorsunuz” diye konuştu. AŞTİ’de büfe işletmeciliği yapan bir esnaf ise, “Operasyon yapıp, bütün Suriyelileri götürüyorlar ama 2 ay sonra AŞTİ’de yeniden aynı manzara yaşanıyor” dedi.

YASALARI UYGULAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Dilencilik yapanlara karşı operasyonların devam edeceğini kaydeden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Dilencilerin yanı sıra çeşitli yöntemlerle harçlık çıkarmaya çalıştığını iddia eden bazı şahıslara da zabıta ekiplerimiz müdahale ediyor. Ancak bu kişiler hakkında işlem yapılmasına bazı vatandaşlarımız tepki gösteriyor. Ne olursa olsun ekiplerimiz yasaları uygulamaya devam edecek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!