Başkent'te Afrika rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Başkentte Afrika rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 01:07

Ankara’da gerçekleştirilen "Welcome to Africa" adlı festivalde 22 Afrika ülkesi, geleneksel kıyafet, müzik ve yiyeceklerini sergiledi. Ankara Palas’taki festival renkli görüntülere sahne oldu.

Haberin Devamı

Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği (DMEDD), 22 Afrika ülkesinin büyükelçilikleriyle "Welcome to Africa" adlı Afrika gastronomi festivali düzenledi. Benin, Burkina Faso, Burundi, Cezayir, Cibuti, Etiyopya, Fas, Fildişi Sahili, Gambia, Gine, Güney Sudan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Libya, Mali, Moritanya, Nijer, Nijerya, Ruanda, Senegal, Sudan, Tunus ve Zambiya büyükelçilikleri, Ankara Palas'taki festivalde, ülkelerine özgü yerel kıyafetleri tanıtmak için defile düzenledi.

GELİRİ ÇOCUKLARA

Defilenin ardından Brundili bir gösteri grubu, davul eşliğinde dans etti. Afrika müziklerinin de tanıtıldığı etkinlikte geleneksel Afrika yemekleri ve içeceklerinin sunulduğu öğle yemeği ikram edildi. Elde edilen gelirin DMEDD'nin eğitim fonuna aktarılacağı belirtildi. Etkinlikte konuşan DMEDD Başkanı ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru'nun eşi Canan Koru, bugüne dek yüzlerce çocuğun, 33 yıllık tarihi olan derneğin burs imkanlarından faydalandığını söyledi. Halihazırda yaklaşık 200 çocuğa burs verildiğine işaret eden Koru, bugün düzenlenen etkinlikle de bu güzel amaca katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!