Başkentli bayram rotasını çizdi

Güncelleme Tarihi:

Başkentli bayram rotasını çizdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2014 01:23

Yaklaşan Ramazan Bayramı tatili öncesinde plan yapmaya başlayan Ankaralılar, tatilin üç gün olması nedeniyle yakın plajları tercih ediyor. Düzce Akçakoca ve Zonguldak Filyos Başkentli tatilcilerin rotaları arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı’na bir hafta gibi kısa bir süre kala Ankaralılar, 3 günlük tatil fırsatını Başkent’e en yakın sahil kasabalarından Düzce Akçakoca, Zonguldak Filyos’un yanı sıra Akdeniz ve Ege’deki Türkiye’nin gözde tatil mekanlarında geçirmeye hazırlanıyor. Bayramda sahil kenarını tercih etmeyecek olanlar ise Kapadokya’nın merkezini oluşturan Nevşehir ve dünyadaki en önem arkeolojik kazı alanlarından Çatalhöyük gibi kültürel gezilerin yapılabileceği bölgelerde, alternatif tatil planları oluşturuyor.
Ramazan Bayramı’nın yaz tatilinin en hareketli dönemine denk gelmesi turizmcilerin yüzünü güldürürken, Ankaralı vatandaşlar da 3 günlük tatil için şehre en yakın tatil kasabalarının yanı sıra, Akdeniz ve Ege gibi alternatifleri tatil planlarına dahil etti.

Haberin Devamı

ÜÇ SAATTE DENİZ KENARINDA

Ankara’ya en yakın sahil kasabası konumunda olan Düzce’nin Akçakoca ilçesi, Başkentlilerin tercihlerinde ilk sıralarda yer alıyor. Yaklaşık üç saatlik yolculuk ile ulaşılabilen, yeşil ve mavinin kesiştiği sahilde doğa ve deniz ile içiçe bir tatil yapma imkanı sunan Zonguldak’ın Filyos ilçesi de yakın tatil mekanları arasında bulunuyor. Sahil kasabalarının yanı sıra turzim cennneti Akdeniz ve Ege’nin incileri arasındaki Antalya, Mersin, Muğla ve İzmir de tatilini dolu dolu geçirmek isteyen Ankaralıların hayallerini süslüyor.

ALTERNATİF MEKANLAR

Denize kıyısında tatil yapma imkanı olmayan Başkentliler ise İç Anadolu’da kültürel gezi rotalarını planları arasına dahil etti. Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya, balon gezileri ile hem tatilcilere hem de tarih, kültür ve doğa meraklılarına birbirinden güzel alternatifler sunarken, Ankara’ya yakınlığıyla bilinen, dünyadaki en önem arkeolojik kazı alanlarından biri olan Çatalhöyük de alternatif rotalar arasında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!