Başkent’ten 23 yeni beste

Güncelleme Tarihi:

Başkent’ten 23 yeni beste
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2008 02:27

Ankara Hürriyet’in Çankaya Belediyesi’nin işbirliği ile düzenlediği Liseler Arası Genç Nota Müzik Yarışması’nda tam bir müzik şöleni yaşanacak. Geçmişte bir çok müzisyeni İstanbul’a ihraç eden Ankara’da tamamı öğrenciler tarafından yazılan 23 şarkı "en iyi beste" dalında yarışacak.

BAŞKENT liselerinde okuyan öğrencilerin kurdukları müzik grupları, Ankara’nın müzik piyasasındaki yadsınmaz ağırlığını bir kez daha ortaya koyuyor. Ankara Hürriyet Liseler Arası Genç Nota Müzik Yarışması’nda, genç müzisyenlere ait tam 23 beste rekabet edecek.

Başkent önümüzdeki hafta Genç Nota ile sallanacak. Toplam 34 grup 80’e yakın şarkı ile üç dalda mücadele edecek. İcra, düzenleme ve beste dallarının yanısıra iki kişi de en iyi kız ve erkek solist dalında sahnedeki performanslarının sonucunda birinciliği birinciliğe uzanacak.

Çankaya Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleşen yarışmaya, grupların büyük bölümünün kendi yaptıkları besteler ile katılmaları dikkat çekiyor. Manga’nın solisti Ferman Akgül, Gökçe, Tolga Çebi, Levent Seğmen ve Hicri Bozdağ’dan oluşan jürinin karşısında performans sergileyecek olan gruplar, her yarışma kategorisi için farklı kriterlerle değerlenirilecekler.

Beste dalında jüri öncelikle ’yaratıcılık’ başlığı altında genç müzisyenlerin armonik düşünce, melodik düşünce ve bestelerinin özgünlüklerini değerlenirecek. Ritm, armoni gibi temel kriterlerin yanısıra, prozodi (söz-müzik uyumu) değerlendirme başlıkları altında yer alacak.

KİM HANGİ ŞARKI İLE KATILIYOR

Yarışmada sahneye ilk sırada çıkacak olan Arı Okulları, İcra dalında Whitney Houston’dan I will always love you, düzenleme dalında anonim türkü Cemalim ve beste dalında da Kurtulsam isimli besteleri ile yarışacak.

Yarışmaya iki parça ile katılacak Özel Bilim Koleji, icrada Çilekeş’in Kendimden Geriye isimli şarkısını, düzenlemede Cem Adrian’ın Yağmur isimli şarkısını seslendirecek. Düzenleme dalında bir Barış Manço klasiği olan Dönence’yi sahneye taşıyacak olan Sokullu Mehmet Paşa Lisesi’nin, icra dalında şarkısı Metalica’dan Die Die My Darling olacak. Grup, kendi bestesi ile de performans sergileyecek. İncirli Lisesi ise sahneye söz ve müzikleri kendilerine ait ’Tarifi Saklı’ isimli besteleri ile çıkacak ve tek dalda iddialı olarak yarışacak.

TOKİ’nin 13 KİŞİLİK GRUBU Yarışmaya 13 kişilik kalabalık bir ekiple katılan TOKİ Anadolu Lisesi, icra dalında Almora’dan Cehennem Geceleri ve düzenleme dalında anonim türkü Bahçelerde Börülce’yi seslendiriyor.

Yarışmaya kendi bestesi ile katılacak gruplar arasında yer alan bir diğer okul olan Gazi Çiftliği Lisesi ayrıca, icrada Chuck Berry’nin Johnny B. Goode isimli şarkısını, düzenleme dalında da Jet’ten Are U Gonna Be My Girl isimli şarkıyı söyleyecek.

Sahnede tek şarkı seslendirecek Kalaba Lisesi’nin iddialı olduğu şarkı Hayko Cepkin’den Fırtınam olacak.

Altındağ İnönü Lisesi, her üç dalda da yarışacak. Grup icra dalında Eurythmics’ten Here comes the rain, düzenleme dalında Pentegramdan Bir ve kendi besteleri İnandım ile mücadele edecek.

M.E.V. Özel Köksal Toptan Lisesi’nin grubu, Deep Purple grubunun rock klasiği olan Smoke On The Water isimli şarkının yanısıra, düzenleme dalında Şebnem Ferah’ın Geçmişe Yolculuk şarkısı ile rakiplerini zorlayacak.

ÜÇ KİŞİLİK DEV ORKESTRA

Reha Alemdaroğlu Lisesi de yarışmaya üç dalda katılacak, beste dalında grubun bestesi ile mücadele edecek. Kocatepe Mimar Kemal Lisesi’nin üç kişiden oluşan grubu, Nirvana’nın The Man Who Sold The World şarkısını icra dalında, Barış Manço’nun En Büyük Mehmet Bizim Mehmet şarkısını düzenleme dalınca seslendirecek. Grup ayrıca beste dalına Dünya isimli şarkısıyla katılacak.

Düzenleme dalında unutulmaz Ege türküsü Çökertme’yi seslendirecek Gazi Anadolu Lisesi grubu, icra dalında Şebnem Ferah’tan Çakıl Taşları, beste dalında Kaybettim Seni isimli besteleri ile sahnede olacak.

Bir başka unutulmaz türkü olan Uzun İnce Bir Yoldayım’ı Pentegram’ın düzenlemesiyle icra dayında seslendirecek olan Dikmen Anadolu Lisesi öğrencileri, düzenlemede Candan Erçetin’den Meğer’i seslenirecekler ve beste dalında Platonik isimli şarkılarıyla mücadele edecekler.

Genç Nota Müzik Yarışması’na Ankara’nın 75 kilometre uzağındaki ilçesi Polatlı’dan katılan TED Polatlı Koleji, icra dalına Candan Erçetin’den Sensizlik, düzenleme dalında Sezen Aksu’dan Beni Yak isimli şarkıların yanısıra, beste dalında da İskele isimli şarkısını seslendirecek.

Evenancense’in unutulmaz hiti My Inmortal ile icra dalında sahneye çıkacak olan 75. Yıl Lisesi, düzenleme dalında Chuck Berry’nin Johnny B. Goode parçası ile rakiplerini zorlayacak.

Bu yıl Türkiye’yi Eurovision’da temsil edecek Mor ve Ötesi’nin Yaz Yaz Yaz isimli şarkısını icra dalında seslendirecek olan Çağrıbey Anadolu Lisesi, beste dalında Boşver isimli şarkısı ile yarışacak.

Yarışmaya iki ayrı grup ile katılacak TED Ankara Koleji’nin her iki grubunun da bir bestesi sahnede mücadele edecek. Gruplardan birisi icra dalında Muse’dan Showbiz’i, diğer grubu da aynı dalda Guns n Rozes klasiği Sweet Child O’mine’ı söyleyecek.

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulları Özel Lisesi, icra dalında Candan Erçetin’in Sensizlik isimli şarkısını söyleyecek, düzenleme dalında ise son albümü yankı uyandıran Madonna’nın eski hitlerinden La isla Bonita’yı farklı bir üslup ile düzenleme dalına taşıyacak.

50. YIL LİSESİ

Yeni kuşağın gözde rock’çısı Şebnem Ferah ile yaşıracak bir diğer grup da, 50. Yıl Lisesi olacak. Çakıl Taşları isimli şarkı ile yarışacak grup, düzenleme dalında Phantom of the Opera’yı seslendiricek ve Çaresiz isimli besteleri ile performans sergileyecek. Grup üyeleri : Özge ERTUĞRUL (Bas gitarist): Sinan SONAKIN (Solist): Gökçesu GÜLAY (Solist): Gizem ÇİMENOT (Baterist): Koray AVCI (Elektro gitarist): Turan SOPAZ (Elektro gitarist): Serap Gün (vokal)

ARI OKULLARI

Eren AKTAŞ (Basgitar), Semih Kıyak (Bateri), Oğuzhan Topçuoğlu (Elektrogitar), Korcan Emre Gültekin (Elektrogitar, Bateri), Merve Akman (Solist)

ÖZELBİLİMKOLEJİ

Sercan Atlı (Solist, Elektro Gitar), Tuğçe, Yener (Keman):, Arda Gökmoğol (Bateri):, Can Yalçınoğlu (Bas gitar):, Onat Çelmen (Elektro gitar Vokal):, Alperen Kayalar (Mikser)

İNCİRLİLİSESİ

Hakan Öztürk (gitar):

Eren Yolcu (solist): Anıl Özcan (gitar): Erinç Menteş (bateri): Denizcan Gür
(gitar) Hatice Bozkuş (gitar)

GAZİÇİFTLİĞİLİSESİ

Özgün Şen (elektrik bas gitar):

Volkan Ayman (elektrik gitar):


Mert Akay (elektrik gitar):

Erdinç Acar (baterist):

KOCATEPE MİMAR KEMAL LİSESİ

Rüştü Oğulcan Ekiz (bateri):

Berkhan Ay (Bas Gitar):

Mehmet Can YILMAZ (Elektro

gitar-vokal):


ÖZEL KÖKSAL TOPTAN LİSESİ

Gizem Özgöç (Klavye): Özge Güler (Solist): Burak Karahan (Bateri): Yağmur Hazal (Bas gitar): Alparslan Durkut (Bas gitar, solist): Mert Güncüer (Solo gitar):

TED ANKARA KOLEJİ

GRUP YANKI : Efe Tokdemir (bateri):

Arman Zenginpedük (gitar, back vokal): Barış Sarıgül (vokal,gitar):

Emre Erdemli (basgitar):

TED ANKARA KOLEJİ

GRUP PSL : Anıl Uzunboy(solo gitar,vokal): Umut Vicdan(klavye): Halil Cengiz Karakaya(solo gitar): Canberk İldoğan(ritim vokal): Mehmet Gül(davul): Emin Calbay (bas gitar)

KALABALİSESİ

Tayyar Yavuzhan Acar (Solist):

Kübra Çiçek (Klavye, klasik ve bas gitar):

Didem Tuğçe Tanrıverdi (Gitar): Bedri Mert Öngün (Bateri): Tuğçe Didem Tanrıverdi ile Sezen Kartal gruba sonradan katıldılar. Gülşen Özbek, Umut Arslan ve Eralp Metin de gruba dansları ile eşlik edecekler.

ALTINDAĞİNÖNÜLİSESİ

Ali Gür (klavye): Gizem Yavuz (back vokal): Duygu Yazgören (vokal): Doğukan Şarklıoğlu (basgitar): Mine Atik (vokal):

Damla Ergen (Vokal): Egemen Işık (bateri):

Murat Özcan (elektro gitar):

Uğur Bal (solo gitar, vokal):


75. YIL LİSESİ

Anja Zelin Çıkar (Solist): Kaan Bingöl (Klavye): Sarpcan Sevil (Elektro gitar):

Mehmet Can Serdar (Elektro gitar): Berk Batur (Bateri): Tuğçe Göktepe (Bas gitar):

Nihan Göktaş (Vokal): Mert Eser Erdoğan (Elektro gitar):Tolga Açıkgöz (Elektro gitar):

TED POLATLI KOLEJİ

Murat Akıcı (gitar): Yalın Deniz Özcan (bateri): İrem Öcalan (Solist) Hazal Sare Ayerden (keman) Yiğit Muratkan (gitar) Suat Yılmaz: (gitar) Can Toprak: (gitar) Yasin Sülek: (klavye) Funja Türk ve Dilara Sinem Çiçek, gruba dansları ile eşlik edecekler.

DİKMEN ANADOLU LİSESİ

Hande AYDOĞMUŞ (Bas gitarist): Zuhal AYDOĞDU (Solist): Doğukan KOZAN (Elektro gitarist): Ömer ÇAĞATAY (Elektro gitarist): Bertan KAYA (Baterist): Utku GÖRGÜLÜ (Darbukacı): Eda Karaman ve Bora Çelebioğlu, gruba sonradan dahil oldular.

A.Ü. GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL LİSESİ

Cemre Akçam (Solist): Şafak Karahan (Piyano): Berk

Özberk (Elektro gitar):
Erol Şan Amaç (Bas gitar):

Lalin Yüksel (Elektro gitar): Aslı Bildirici (Klasik gitar):

Elif Naz Arıkan (Klarnet): Ozan Yıldırım (Klarnet):

Efe Çetinel (Yan flüt - darbuka): Ozan Maraşlı (Trompet): Törehan Tetik (Bateri):

SOKULLU MEHMET PAŞA LİSESİ

Gözen VURAL (Solist): Nemre HABİBOĞLU (Davulcu): Bolkar ALTUNTAŞ (Elektro gitarist):

Onur AKKAYA (Klavyeci): Mertcan Karabük (Elektro gitarist): Sefa Durantaş (Bas gitarist): Gruba dansları ile Ecem Sokullu ve Melis Aras eşlik edecek.

TOKİANADOLULİSESİ

Bilge Özcan (Yan flüt): Yelina Kılıçoğlu (Keman): Gözde Özçağlar (Keman): Eda Gökmen (Solist): Merve Demirkol (Vokal): Dilara Ekin Demirci (Piyano vokal): Baran Ercan (Bas ve elektro gitar): Mustafa Cem Özdemir (Elektro gitar): Aras Gönendik (Bas gitar): Müşvik Ali Buğra Karadağ (Batari): Kuntay Cırdı (Klavye ve gitar): Sena Karaıslı (Keman): Cemre Ulusoy ve Çağlar Yıldırım (vokal)

GAZİ ANADOLULİSESİ

Cansu Kavşat (solist):

Cansu Karakaya (geri vokal):

Nazlı Sönmez (klavye):

Faruk Can Özdemir (davul):

Burak Ceylan (eletkro gitar):

Soydinç Soy (elektro gitar, vokal):

Kaan Basa (bas gitar):

Ceren Koğa (geri vokal, elektro gitar):

Ezgi Çınar (solist):

Ozan Akbaş (keman)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!